Dell ajuta consumatorii sa sporeasca valoarea informatiilor prin solutiile de management al datelor pentru era virtuala

 

Dell a lansat solutii de management inteligent al datelor pentru a ajuta consumatorii care se confrunta cu provocari fara precedent legate de stocarea si gestionarea datelor, sa transforme informatia intr-o resursa strategica. Aplicatiile pentru crearea si redarea continului digital, implementarea extinsa a virtualizarii serverelor si serviciile bazate pe computer determina o crestere exponentiala a volumului de date, in special a datelor nestructurate precum fisiere, imagini si clipuri  video.

– Potrivit IDC, cei aproape 50 miliarde Gb – Universul digital daca ar fi transformat in pagini de text si structurat in carti, ar ajunge paina pe Pluto si inapoi de zece ori. IDC estimeaza ca Universul digital se va dubla la fiecare 18 luni.

– Un studiu realizat de Universitatea din California – Santa Cruz, arata ca 90% din date nu mai sunt accesate niciodata dupa ce au fost vizualizate initial.

– Potrivit raportului Forester 2010 privind controlarea costurilor de stocare in contextul cresterii volumului de date, bugetele de stocare au crescut de la 10% din bugetul pentru hardware in 2007 la 17% din bugetul pentru hardware in 2009.

– Sondajul ESG din 2010 referitor la intentiile privind cheltuielile IT arata ca primele cinci prioritati pentru acest an sunt (in ordine): cresterea virtualizarii, initiative privind siguranta informatiilor, imbunatatirea proceselor de realizare a copiilor de siguranta si de recuperare a datelor, optimizarea infrastructurii retelei si gestionarea volumului sporit de date.

Luand in considerare aceste elemente, solutiile Dell de gestionare inteligenta a datelor, ce includ servicii si sisteme comprehensive, vor avea principii fundamentale comune bazate pe:

– Design integrat: arhitectura comunia si integrare de functii, costuri previzibile, scalabilitate aproape nelimitata si gestionare unificata.
– Gestionare automatizata a datelor: automarea bazata pe politici, creata pentru transferul si reducerea datelor in mod fluid si transparent in cadrul nivelurilor de date.
– Ecosistem de parteneri: standardele industriei permit o integrare fluida cu parteneri si tehnologii de top prin portofoliul Dell.

Solutiile Dell sunt create pentru a oferi noi niveluri de acces, disponibilitate si protectie, sprijinind in acelasi timp reducerea cheltuielilor operationale. Solutiile initiale Dell destinate gestionarii datelor se alatura solutiilor EqualLogic, Dell I EMC si PowerVault si vizeaza trei zone critice ale tehnologiilor de stocare: object storage – aceasta solutie permite atasarea metadatelor, care sunt informatiii suplimentare de identicare, la fisiere; deduplicare – ajuta la eliminarea datelor comune la nivel de fisiere, blocuri si subblocuri, permitand o reducere a capacitatii totale necesare pentru stocarea si protejarea datelor; si stocare unificata – promite o platforma integrata care simplifica gestionarea datelor, ofera tiering integrat si dedeuplicare in multiple tipuri de date precum bloc sau fisier si diverse protocoale de stocare.

Mai multe multe detalii aflati la www.dell.ro.

Sursa: ComputerWorld.ro