Dell ajuta consumatorii sa obtina eficienta sporita prin capabilitati avansate de management al sistemelor si servere PowerEdge optimizate.

·         Serverele Dell™ PowerEdge™ blade, rack şi tower şi staţiile de lucru Dell Precision™ dispun acum de procesoare din seria Intel® Xeon® 5600. Acestea oferă performanţă sporită la nivel de sistem, faţă de

        CUMPARATI

cea oferită de serverele PowerEdge cu procesoare Intel 5500

·         Noi optimizări ale soluţiilor Dell Lifecycle Controller şi Dell Management Console (DMC) facilitează realizarea în siguranţă a integrării, implementării şi gestionării IT de către consumatori

·         Noul Dell PowerEdge R310 oferă o platformă ideală pentru companii mici şi mijlocii – reţea, file-and-print, acces comun la Internet, aplicaţii pentru web şi pentru marginea reţelei
 

Dell a introdus noi capabilităţi de management al sistemelor şi noi servere Dell PowerEdge pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor tehnologice din ce în ce mai exigente ale întreprinderilor mari, companiilor mici şi mijlocii şi organizaţiilor publice, oferindu-le soluţii flexibile şi fiabile pentru ca acestea să se extindă şi să prospere. Dell introduce nouă servere blade PowerEdge de rack şi de tip tower şi trei staţii de lucru Dell Precision tower dotate cu noua serie de procesoare integrate, actualizate cu noul Intel Xeon 5600 “Westmere-EP”, precum şi versiuni optimizate ale soluţiilor Dell Lifecycle Controller şi Dell Management Console (DMC). Aceste soluţii hardware şi software oferă utilizatorilor capabilităţi de gestionare superioare, oferind în acelaşi timp o platformă IT robustă pentru virtualizare, consolidare a serverelor şi aplicaţii esenţiale de afaceri şi de date.

Dell a conceput şi a construit serverele PowerEdge “inteligente” din generaţia a 11-a pentru a oferi eficienţă sporită, introducând Lifecycle Controller, singura soluţie integrată de management al sistemelor din industrie. Noua versiune Lifecycle Controller 1.3, o tehnologie integrată în placa de bază a serverelor Dell, poate contruibui la simplificarea şi accelerarea sarcinilor IT care necesită cel mai mult timp, precum implementarea şi actualizările de sistem, configurarea hardware pentru transferul sarcinilor de lucru şi diagnosticarea, de la desktop la centrul de date. Teste independente arată că, datorită integrării sistemului cu soluţia de management Dell, serverul Dell PowerEdge R710 a oferit o implementare cu 58% mai rapidă înainte de instalarea sistemului de operare faţă de HP ProLiant DL380 G6[1].

În plus, toate serverele Dell PowerEdge dispun de cea mai nouă versiune Dell Management Console (DMC), care oferă administratorilor IT o imagine unificată a infrastructurii IT.  Ultima versiune include o nouă funcţie de monitorizare a consumului de energie, care oferă informaţii detaliate privind consumul energetic al serverului, permiţând luarea unor decizii mai informate care pot duce la reducerea costurilor şi a energiei consumate. Aceasta oferă, de asemenea, actualizări  de BIOS şi firmware în regim “Out of Band” care reduc timpul de administrare şi sporesc flexibilitatea. Rezultatul este faptul că aceste capabilităţi îmbunătăţite de management al sistemelor pot reduce sau elimina procesele manuale, permiţând consumatorilor să îşi dedice mai mult timp proiectelor strategice.

Ceva pentru toată lumea—Nouă servere Dell PowerEdge cu procesoare Intel Xeon 5600

Dell integrează noile procesoare din seria Intel Xeon 5600 cu întreaga sa gamă de servere PowerEdge 2-socket, respectiv două servere blade (M710, M610), patru servere de rack (R710, R610, R510, R410) şi trei servere de tip tower (T710, T610, T410). Utilizând servere PowerEdge bazate pe procesoare Intel Xeon 5600, consumatorii pot beneficia de performanţe cu până la 69%[2] mai ridicate la nivel de sistem şi îmbunătăţiri ale eficienţei energetice de până la 47 %[3] comparativ cu serverele Dell PowerEdge cu procesoare Xeon 5500.

Alte avantaje pentru consumatori includ:

§  Realizarea mai multor sarcini de lucru datorită hipervizoarelor de virtualizare integrate, memoriei extinse şi capabilităţilor I/O pe serverele Dell PowerEdge din generaţia a 11-a; consolidarea volumului de lucru de pe mai multe servere pe unul singur.

  • Eficienţă energetică sporită prin îmbunătăţiri Dell Energy Smart Design, precum surse de alimentare cu dimensiuni personalizate în funcţie de cerinţele sistemului, eficienţă a designului sporită la nivel de sistem, management energetic şi termic bazat pe politici de protejare a mediului, şi componente Energy Smart extrem de eficiente, bazate pe standarde. Designul Energy Smart se axează pe maximizarea volumului de lucru per watt consumat.

§  Consolidarea securităţii sistemului şi a datelor cu AES-NI (Intel Advanced Encryption Standard New Instructions) şi TXT (Trusted Execution Technology), pentru protecţia împotriva posibilelor atacuri software.  AES-NI permite o utilizare mai largă a criptării în centrul de date, iar procesul de criptare şi decriptare poate deveni mai eficient pentru consumatori.

Gama de servere Dell PowerEdge oferă companiilor mari, organizaţiilor publice şi companiilor mici sau medii soluţii IT de valoare şi fiabile, care le ajută să se extindă şi să prospere. Serverele Dell PowerEdge bazate pe tehnologie de procesare Intel Xeon 5600 sunt disponibile la nivel global prin Dell şi partenerii Dell PartnerDirect din 23 martie 2010.

Nou server de rack pentru clienţi companii mici şi medii

Dell va introduce la începutul lunii aprilie noul PowerEdge R310, un server de rack 1U cu 1 socket, de înaltă performanţă, ce oferă o combinaţie ideală de putere de calcul scalabilă, valoare şi capabilităţi enterprise, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor diverse ale companiilor mici şi mari deopotrivă. Serverul PowerEdge R310, compact şi eficient din punct de vedere energetic, cu procesoare din seria Intel Xeon 3400, este ideal  pentru aplicaţii precum Microsoft Windows Small Business Server, Business Center Essentials, SQL Workgroup/Standard, Oracle 11g Standard, VMware, Active Directory şi SharePoint. Ca toate serverele PowerEdge din a 11-a generaţie, modelul R310 beneficiază de un management simplificat al sistemului prin soluţia Dell Lifecycle Controller, precum şi diagnosticare şi service de ultimă oră şi ecran LCD interactiv opţional. Alte capabilităţi includ:

Ÿ  Configuraţii RAID care cresc fiabilitatea datelor şi/sau sporesc operaţiile I/O;

Ÿ  Opţiuni privind sistemele de operare pentru flexibilitate în realizarea diverselor sarcini de lucru. Puteţi alege între Microsoft Windows, Red Hat, Novell SUSE, VMware XenServer şi Solaris;

Ÿ  Tehnologii optimizate din punct de vedere al consumului energetic, inclusiv surse de alimentare cu voltaj mai scăzut.

Staţii de lucru Dell Precision Tower Workstations cu procesoare Intel® Xeon® 5600

Alături de introducerea a nouă servere Dell PowerEdge bazate pe procesoare din seria Intel Xeon 5600, compania oferă trei noi staţii de lucru în următoarele săptămâni—modelele Dell Precision T7500, T5500 şi T3500. Aceste staţii de lucru sunt create special şi optimizate pentru design şi animaţie 3D, domenii precum inginerie, explorare petrolieră şi a gazelor naturale, vizualizare ştiinţifică şi profesionişti în domeniul apărării care doresc soluţii bazate pe standarde ce oferă flexibilitate şi performanţă sporite, sprijind consumatorii în dezvoltarea afacerilor.

Citate:

“Intel a pus accentul pe trei elemente în procesul de dezvoltare a celor mai noi procesoare din seria Xeon 5600—securitate, virtualizare şi performaţă eficientă din punct de vedere energetic,” a afirmat Kirk Skaugen, vicepreşedinte şi general manager, Data Centre Group, Intel. “Dell a ales să utilizeze procesoare Xeon 5600 pentru întreaga sa gamă de servere 2-socket, folosind capabilităţi Intel unice precum mai multe nuclee şi memorie cache mai extinsă, alături de noi capabilităţi de securitate. Astfel, aceste servere au devenit o bază ideală pentru orice întreprindere, fiind capabile să răspundă cerinţelor de calcul ale organizaţiilor de toate dimensiunile.”

“Organizaţiile IT se află sub o presiune din ce în ce mai mare de a spori productivitatea afacerilor, având în acelaşi timp ca prioritate investiţiile în tehnologie, deşi dispun de bugete din ce în ce mai restrânse. Serverele Dell PowerEdge din a 11-a generaţie ajută consumatorii să dedice mai mult timp adăugării de valoare afacerii lor şi mai puţin timp planificării, implementării şi mentenanţei IT, datorită designului inspirat de utilizatori şi managementului avansat al sistemului,” a afirmat Brad Anderson, senior vice president, Dell Business Product Group.  “Prin creşterea performanţei datorită memoriei mai extinse şi puterii de procesare mai mari oferite de serverele noastre optimizate, precum şi a fiabilităţii integrate pentru minimizarea punctelor singulare de întrerupere a funcţionării, Dell ajută companiile să obţină rezultate mai bune în afaceri.”

Informaţii suplimentare:

Dell PowerEdge Servers

Dell Energy Smart Design

Dell Virtualisation

Dell Precision Workstations

Despre Dell

Dell (NASDAQ: DELL) este unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologii pentru întreprinderi comerciale din întreaga lume.

# # #

Dell PowerEdge, Energy Smart, Dell Precision şi logo-ul Dell sunt mărci comerciale ale Dell Inc. Alte mărci şi denumiri comerciale pot fi menţionate în acest document pentru a face referire la proprietarii acestor mărci şi denumiri sau la produsele lor. Dell nu reclamă drepturi de proprietate asupra mărcilor şi numelor deţinute de terţi


 


 

[1] Sursa:  Principled Technologies Test Report, august 2009:  “Time Comparison for OS Deployment:  Dell Unified Server Configurator version 1.1 vs. HP SmartStart version 8.25 x64”. Raportul complet realizat de Principled Technologies este disponibil la:http://www.principledtechnologies.com/clients/reports/Dell/DellUSCvsHPSmartStart.pdf.

[2] Sursa:  Performanţă îmbunătăţită a PowerEdge R710, cu un scor LINPACK de 85,35 Gflops pe Intel Xeon X5570 comparativ cu 144,5 Gflops pe Intel Xeon X5680. Testele au fost realizate în Laboratoarele Dell în februarie 2010. Performanţa reală va varia.   

[3] Sursa:  Eficienţă energetică sporită, potrivit testelor SPECpower_ssj2008: 1,918 ssj_ops/waţi pe PowerEdge R710 cu procesor Intel Xeon L5530, comparativ cu 2,814 ssj_ops/waţi pe PowerEdge R710 cu procesor Intel Xeon X5670. Testele au fost realizate în Laboratoarele Dell, în februarie 2010. SPEC şi denumirea testului SPECpower_ssj sunt mărci comerciale ale Standard Performance Evaluation Corporation. Pentru rezultatele ultimului test SPECpower_ssj2008, accesaţi http://www.spec.org/power_ssj2008/results/power_ssj2008.html. Performanţa reală şi consumul energetic pot varia.