DELL ofera solutii deschise pentru era virtuala

·         Dell sfidează tendinţele din industrie, anunţând lansarea unor platforme deschise care oferă consumatorilor o alternativă la soluţiile brevetate, închise

·         Noi strategii şi soluţii permit consumatorilor să aloce o parte mai mare a bugetelor IT inovaţiei şi să reducă costurile asociate “lăsării luminilor aprinse”

        CUMPARATI

·         Noi platforme interoperabile şi modulare integrate sprijină consumatorii în construirea unor centre de date cu un grad sporit de virtualizare şi platforme de cloud computing

Într-o perioadă în care companiile concurente produc din ce în ce mai multe produse patentate, Dell a anunţat soluţii deschise, bazate pe standarde care permit clienţilor companii de toate dimensiunile să integreze noi tehnologii fără a sacrifica performanţa sau investiţiile IT existente. Noile soluţii şi servicii flexibile permit utilizatorilor să valorifice “era virtuală” a industriei de tehnologie şi să atingă noi niveluri de eficienţă, având ca scop reducerea costurilor asociate managementului de date cu până la 50% şi includerea în bugete a investiţiilor strategice necesare în acest moment.

“Inovaţia şi eficienţa la nivel de întreprinderi depind de soluţii deschise, performante şi accesibile,” a afirmat Steve Schuckenbrock, Preşedinte, Dell Large Enterprise. “Dell este o companie deschisă într-un mod unic. Obiectivul unui CIO nu este gestionarea cheltuielilor de operare în detrimentul cheltuielilor de investiţii sau inovaţia în detrimental tehnologiilor deschise. Scopul este eficienţa fără compromisuri şi reinvestirea economiilor realizate în inovaţie şi în crearea de valoare pentru acţionari.”

Mai mult decât oricând, consumatorii se confruntă cu două puncte nevralgice – stocarea şi sortarea unui volum imens de date, precum şi gestionarea şi operarea infrastructurii şi aplicaţiilor necesare pentru derularea afacerilor. Dell a anunţat astăzi lansarea unor soluţii create special pentru a soluţiona aceste probleme printr-o abordare inovatoare, completă, care bazată pe valorile tehnologice noi şi existente, precum achiziţiile Perot Systems şi KACE,  alături de ecosistemul de parteneri Dell, lideri în industrie. Dell va livra aceste soluţii clienţilor săi în modul în care aceştia doresc – în configuraţii business-ready sau prin cloud ca serviciu.

Există o nevoie reală pentru noua abordare Dell, având în vedere expolozia de date cu care se confruntă în prezent companiile. Potrivit IDC, la cei aproape 500 de exabiţi – sau 500 de miliarde GB – “Universul digital”, daca ar fi transformat în pagini de text şi structurat în cărţi, ar ajunge până pe Pluto şi înapoi de zece ori. IDC estimează că Universul digital se va dubla la fiecare 18 luni. 

Produse & soluţii pentru era virtuală:

o   Dell a anunţat soluţii de management inteligent al datelor bazate pe expertiza de top a companiei în domeniul soluţiilor de stocare hardware şi software şi al serviciilor de gestionare a datelor,  pentru a ajuta consumatorii – care se confruntă cu provocări fără precedent legate de stocarea şi gestionarea datelor – să transforme informaţia într-o resursă strategică. Soluţiile Dell includ:

o   Soluţii Object Storage de ultimă generaţie – Noua platformă Dell DX Object Storage va utiliza o arhitectură auto-gestionată care permite consumatorilor să acceseze, să stocheze şi să distribuie miliarde de fişiere sau alte tipuri de conţinut digital, da la arhivare pănă la cloud.

o   Deduplicare – Noile soluţii Dell pentru deduplicare includ sistemele Dell/EMC DD Series şi PowerVault DL2100. Dell oferă servicii de consultanţă privind deduplicarea care ajută consumatorii să profite la maxim de aceste tehnologii. 

o   Stocare unificată – Dell a introdus Dell|EMC NS Series, o platformă eficientă pentru consolidarea unei varietăţi largi de medii şi aplicaţii.

o   Consultanţă privind arhivarea datelor – Serviciile Dell reduc costurile şi complexitatea asociate unui management de date ineficient şi sprijină consumatorii în alinierea eficientă a soluţiilor de stocare cu cerinţele de afaceri. Spitalele din întreaga lume se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce priveşte stocarea datelor, datorită unei explozii de date digitale în sistemul de sănătate, determinate de soluţiile software EMR (Electronic Medical Records), sistemele PACS (Picture Archiving Communicatopn System), patologia şi genomica digitală şi cerinţele de reglementare ce stabilesc gestionarea şi arhivarea datelor.

·         O abordare comprehensivă a operaţiilor IT, de la centrul de date la cloud – Arhitectura Dell Enterprise eficientă utilizează virtualizarea, configurarea aplicaţiilor şi automatizarea pentru a sprijini clienţii în reducerea costurilor operaţionale prin oferirea unei platforme flexibile pentru livrarea serviciilor de afaceri.

o   Serviciile Dell pentru infrastructura cloud se bazează pe expertiza Dell ca lider în domeniul infrastructurii cloud şi pe ani de experienţă şi colaborare cu consumatorii în calitate de partener în zona infrastructurii al celor mai importanţi furnizori de servicii cloud din lume şi celor mai extinse medii hyperscale. Dell oferă noi game de soluţii, servicii şi hardware integrate, care simplifică implementarea şi gestionarea mediilor de calcul:

o   Noi soluţii: pachete de soluţii cloud testate şi compatibile, constând în hardware, software şi servicii, care permit consumatorilor să beneficieze rapid de medii cloud computing eficiente, uşor de implemetat şi de gestionat.

o   Noi Parteneri Certificaţi: oferte certificate, însoţite de planuri detaliate, de la importanţi furnizori independenţi de software (ISV) care ajută consumatorii să implementeze soluţii de cloud computing pentru infrastructură şi date[1].

o   Noi servicii: servicii de consultanţă, implementare şi suport care ajută consumatorii să planifice, să implementeze şi să gestioneze soluţii de cloud computing[2].

o   Noi sisteme: serverele Dell PowerEdge C-Series sunt concepute pentru medii hyperscale şi create special pentru cloud computing, HPC, Web 2.0 şi medii de gaming, cu capabilităţi ce oferă putere de calcul de înaltă densitate cu consum energetic redus şi costuri operaţionale scăzute[3]

·         Săptămâna trecută Dell a anunţat lansarea a nouă servere Dell PowerEdge blade, rack şi tower actualizate cu noile procesoare Intel Xeon 5600 “Westmere-EP”. Cu aceste sisteme consumatorii pot obţine o performanţă la nivel de sistem cu până la 69% mai ridicată[4] şi o creştere a eficienţei energetice cu până la 47%[5], comparativ cu servere Dell PowerEdge cu procesoare Xeon 5500. Dell va introduce, de asemenea, noi soluţii PowerEdge, de înaltă performanţă şi densitate, bazate pe procesoare Intel “Nehalem EX”.

În plus, Dell a anunţat optimizarea produselor şi serviciilor pentru infrastructură şi gestionare inteligente, pentru a ajuta consumatorii să construiască o fundaţie solidă pentru un centru de date eficient.

o   Infrastructură inteligentă – Dell sporeşte prrformanţa platformelor server prin introducerea Lifecycle Controller, singura soluţie integrată de management al sistemelor din industrie, care oferă administratorilor IT o modalitate rapidă de implementare şi remediere rapidă a serverelor. Teste independente arată că, datorită integrării cu soluţia Dell de management al sistemelor, serverul Dell PowerEdge R710 a oferit o implemetare cu până la 58% mai rapidă înainte de instalarea sistemului de operare faţă de HP ProLiant DL380 G6[6].

o   Gestionare simplificată a infrastructurii – Cea mai nouă versiune Dell Management Console include o nouă funcţie de monitorizare a consumului de energie care oferă informaţii detaliate privind consumul energetic al serverului, ce poate duce la reducerea costurilor şi a energiei consumate.  

o   Servicii de suport de la distanţă – Serviciile Dell de suport de la distanţă cu management proactiv al sistemelor permit consumatorilor să ia decizii informate, proactive privind mediile lor IT. Capabilităţile de diagnosticare automată permit soluţionarea mai rapidă a problemelor de hardware. Această ofertă de software ca serviciu nu implică alte costuri suplimentare pentru clienţii care utilizează în prezent serivicii de suport. 

o   Servicii de gestionare de la distanţă – soluţia de monitorizare a infrastructurii de la distanţă permite departamentelor IT să monitorizeze sisteme critice de la distanţă pentru a detecta probleme de hardware şi software, scăderea performanţei, patch-uri lipsă sau puncte vulnerabile din punct de vedere al securităţii şi să soluţiuoneze problemele de la distanţă[7].

  

Citate parteneri:

“Consumatorii de astăzi se confruntă cu o alegere dificilă în determinarea arhitecturii de ultimă generaţie pentru centrele de date, într-un efort de a susţine o lume în care utilizatorii, informaţia şi procesele de afaceri devin din ce în ce mai dispersate, mobile şi dinamice. Brocade şi Dell oferă consumatorilor soluţii IT deschise, bazate pe standarde, care accelerează operaţiile IT şi reduc în acelaşi timp costurile. În acest parteneriat, Brocade aduce un portofoliu de top în industrie de soluţii de reţea complete, care oferă fiabilitate sporită, performanţă, scalabilitate şi cel mai înalt nivel de integritate a datelor. ” – Dave Stevens, Chief Technology Officer, Brocade. 

“Virtualizarea eliberează puterea de calcul în moduri care păreau de neconceput cu câţiva ani în urmă. De la virtualizarea desktop la soluţiile de cloud computing şi cele destinate centrelor de date, Citrix şi Dell lucrează în strânsă colaborare pentru a ajuta consumatorii să transforme IT-ul într-un serviciu mai simplu şi mai flexibil, oferit la cerere.” — Wes Wasson, SVP şi Chief Marketing Officer, Citrix Systems. 

"EMC şi Dell continuă să consolideze şi să extindă parteneriatul strategic stabilit acum aproape nouă ani pentru a livra soluţii inovatoare care să-i ajute pe clienţii noştri să gestioneze informaţiile în mod eficient din punct de vedere al costurilor. Pe măsură ce  clienţii îşi virtulizează centrele de date şi adoptă modele de cloud computing, noi lucrăm alături de Dell pentru a furniza soluţii de stocare unificată şi deduplicare de date de top în industrie, care vor oferi consumatorilor flexibilitatea de a face această tranziţie în modul cel facil." — Jeffrey Casale, Senior Vice President, Channels and OEMs, EMC.

“Portofoliile de soluţii pentru centre de date ale Microsoft şi Dell vin în întâmpinarea a două probleme principale ale consumatorilor — nevoia unei agilităţi sporite în operaţiile IT şi reducerea complexităţii gestionării centrelor de date. Ne-am angajat să investim în infrastructură şi soluţii de management al aplicaţiilor, care răspund cerinţelor prezente şi viitoare ale clienţilor noştri. Oferirea unei integrări fluide a soluţiilor de management hardware va adăuga valoare afacerii şi va permite consumatorilor să îşi maximizeze investiţiile în tehnologie.” Brad Anderson, corporate vice president, Management & Services Division, Microsoft Corp.

“VMware şi Dell au o istorie în ceea ce priveşte colaborările pentru oferirea de soluţii inovatoare, care să sprijine consumatorii în reducerea cheltuielilor de capital şi de operare, creşterea disponibilităţii şi agilităţii infrastructurii şi aplicaţiilor şi conservarea resurselor energetice. Continuăm să urmărim obiective comune precum sprijinirea consumatorilor în menţinerea controlului asupra centrelor de date, prin soluţii care vor facilita implementarea şi gestionarea, menţinând însă flexibilitatea, printr-o abordare deschisă, integrată a mediului IT.” – Bogomil Balkansky, vice-president, product marketing, Server Business Unit, VMware.

Informaţii suplimentare şi link-uri:

·         Direct2Dell – blog

·         Dell Enterprise Inside IT – blog

·         Efficient Enterprise

·         Conversaţiile despre #VirtualEra pe Twitter

·         Imagini ale noilor soluţii Dell pentru Virtual Era sunt disponibile la Dell’s Official Flickr Photostream

Despre Dell

Dell (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, care utilizează această cunoaştere pentru a simplifica tehnologia şi pentru a crea soluţii inovatoare care oferă valoare fiabilă pe termen lung. Aflaţi mai multe la www.dell.com.

****

Dell este marcă comercială a Dell Inc.

Dell nu reclamă drepturi de proprietate asupra mărcilor şi denumirilor comerciale deţinute de terţi.



[1]Nu sunt disponibile în prezent  în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa)

[2] Disponibilitatea în EMEA va fi anunţată

[3] Serverele Dell PowerEdge C-Series sunt disponibile în prezent în Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Elveţia şi UK

[4] Sursa:  Performanţă îmbunătăţită a PowerEdge R710, cu un scor LINPACK de 85,35 Gflops pe Intel Xeon X5570 comparativ cu 144,5 Gflops pe Intel Xeon X5680. Testele au fost realizate în Laboratoarele Dell în februarie 2010. performanţa reală va varia.   

[5] Sursa:  Eficienţă energetică sporită, potrivit testelor SPECpower_ssj2008: 1,918 ssj_ops/waţi pe PowerEdge R710 cu procesor Intel Xeon L5530, comparativ cu 2,814 ssj_ops/waţi pe PowerEdge R710 cu procesor Intel Xeon X5670. Testele au fost realizate în Laboratoarele Dell, în februarie 2010. SPEC şi denumirea testului SPECpower_ssj sunt mărci comerciale ale Standard Performance Evaluation Corporation. Pentru rezultatele ultimului test SPECpower_ssj2008, accesaţi http://www.spec.org/power_ssj2008/results/power_ssj2008.html. Performanţa reală şi consumul energetic pot varia. 

[6] Sursa: Principled Technologies Test Report, august 2009:  “Time Comparison for OS Deployment:  Dell Unified Server Configurator version 1.1 vs. HP SmartStart version 8.25 x64”. Raportul complet realizat de Principled Technologies este disponibil la:http://www.principledtechnologies.com/clients/reports/Dell/DellUSCvsHPSmartStart.pdf.

[7] Disponibilitatea în EMEA va fi anunţată