Intel prezintă în România noile familii de procesoare Intel Xeon 5600 şi Intel Xeon 7500

Intel Xeon 5600, cel mai sigur procesor pentru centrele de date, şi Intel Xeon 7500, primul procesor cu 8 core-uri de execuţie, sunt disponibile acum în România

        CUMPARATI

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

·         Performanţa noului procesor Intel® Xeon® 5600 a fost îmbunătăţită cu 60%, comparativ cu procesorul anterior; centrele de date dotate cu procesoare Intel Xeon 5600 pot înlocui 15 servere single-core cu unul singur, investiţia fiind amortizată în cinci luni.

·         Intel Xeon® 7500®  a realizat cel mai mare salt de performanţă din istoria procesoarelor. Centrele de date pot înlocui 20 de servere single-core cu un singur sistem dotat cu procesor Intel Xeon 7500.

Bucureşti, 14 aprilie 2010 – Intel Corporation a prezentat astăzi în România noile familii de procesoare pentru segmentul serverelor, Intel Xeon 5600 şi Intel Xeon 7500, la scurt timp după  lansarea oficială la nivel internaţional. Noile procesoare se găsesc deja pe piaţa locală în oferta distribuitorilor ELKOTech și Logicom, precum și în sistemele integratorilor Fujitsu, Maguay şi ProSys.

Procesoarele din seria Intel Xeon 5600sunt primele chip-uri pentru servere şi staţii de lucru bazate pe noul proces revoluţionar pe 32 nanometri (nm), care utilizează a doua generaţie Intel de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată, pentru a mări viteza şi a diminua consumul de energie. Noile procesoare Intel suportă până la şase nuclee pe fiecare procesor şi oferă un nivel de performanţă cu până la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm. În plus, centrele de date pot să înlocuiască 15 servere single-core cu unul singur şi să obţină astfel un profit din investiţie după doar cinci luni. Centrele de date ce vor integra procesoare XeonÒ 5600 vor beneficia şi de performanţe sporite în materie de consum energetic.

Scalabile de la două  la 256-socket-uri, noile procesoare Intel Xeon 7500 au o performanţă medie de trei ori mai mare comparativ cu seria existentă Xeon 7400, teste realizate cu ajutorul unor benchmark-uri importante, şi sunt echipate cu peste 20 noi caracteristici de fiabilitate. Împreună, caracteristicile de performanţă, fiabilitate şi beneficiile de cost ale procesorului Xeon 7500 vor reprezenta un adevărat catalizator pentru trecerea de la sisteme proprietare la servere standard bazate pe procesoare Intel. Aceste noi capabilităţi permit managerilor de IT să înlocuiască până la 20 de servere mai vechi, single-core, 4-socket, cu un singur server cu Intel Xeon Seria 7500, în condiţiile în care nivelul de performanţă se menţine constant. În acelaşi timp se reduc cu până la 92% costurile pentru energie, obţinându-se un profit din această investiţie în decurs de numai un an.

Recorduri mondiale

Procesoarele Intel Xeon 5600 completează premiile obţinute de seria anterioară, Intel Xeon 5500, stabilind 12 noi recorduri mondiale pentru servere şi staţii de lucru cu două socket-uri. Noile procesoare, ce oferă o performanţă deosebită şi au un consum energetic redus, au stabilit un nou record SPECpower*_ssj2008, atât pentru un server single-node cât şi pentru unul multi-node.

De asemenea, procesoarele Intel Xeon 7500  reprezintă în termeni de performanţă cel mai mare salt tehnologic din istoria familiei Xeon, chip-ul fiind în medie de trei ori mai rapid în testele unor benchmark-uri, stabilind 20 de noi recorduri mondiale, inclusiv rezultate deosebite obţinute de Cisco*, Dell*, Fujitsu*, IBM*, NEC* şi SGI*.

Detalii despre produse

Versiunea cu patru nuclee şi frecvenţă optimizată a seriei Intel Xeon 5600 ajunge la 3.46 GHz, în timp ce varianta cu şase nuclee ajunge la 3.33 GHz, ambele având un TDP de 130 waţi. Versiunile avansate cu şase nuclee ajung până la 2.93 GHz, TDP de 95 waţi, iar procesorul standard cu patru nuclee ajunge la 2.66 GHz, TDP de 80 waţi. Versiunile cu un consum redus de energie ale acestui procesor vor avea TDP-uri de 60, respectiv 40W şi vor dispune de şase, respectiv patru nuclee.

Procesoarele din seria Intel Xeon® 7500 suportă până la opt core-uri integrate şi 16 thread-uri, şi pot scala până la 32 core-uri şi 64 thread-uri per platformă 4-socket sau 64 de core-uri cu 128 thread-uri per platformă 8-socket. Sunt disponibile cu frecvenţe de până la 2.66 GHz, şi 24 MB de memorie Intel® Smart Cache, patru link-uri Intel QPI şi tehnologie Intel Turbo Boost.

         

Despre Intel

            Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări. 

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea unor terţe părţi.