SAPPHIRE HD 5870 2GB ocupa pozitia de top

        CUMPARATI

Consolidându-și poziția de lideri în industrie cu plăcile grafice cele mai rapide, reci, de înaltă performanță și cu un consum scăzut de energie, SAPPHIRE Technology a anunțat edițiile 2GB TOXIC și 2GB Vapor-X din cadrul seriei de success SAPPHIRE HD 5870.

Fiind cea mai rapidă din clasa sa, SAPPHIRE HD 5870 2G TOXIC are overclock din fabrică la viteze de top în industrie: 925MHz la nucleu și 1225MHz (4.9GHz efectivi) la memorie iar bufferul mai mare de 2GB oferă un avantaj suplimentar în unele aplicații mai solicitante. Echipată cu tehnologie de răcire avansată Vapor-X, ediția TOXIC obține performanța de rang global lucrând totuși la temperaturi scăzute și este simțitor mai silențioasă decât alte soluții. Cu acest pachet entuziaștii au suficiente resurse pentru overclockare suplimentară.

SAPPHIRE HD 5870 2G Vapor-X folosește aceeași tehnologie de bază dar este comercializată cu vitezele de clock standard: 850MHz la nucleu și 1200MHz (4.8GHz efectivi). Coolerul Vapor-X menține temperaturi de operare scăzute și operare silențioasă contribuind la fiabilitatea sporită.

Ambele modele au la bază UPG-ul HD 5870 care prezintă cea mai nouă arhitectură grafică din partea diviziei ATI de la AMD, a două generație de UPG-uri construite prin procesul de 40nm. Suportă caracteristicile grafice avansate ale DirectX 11, și oferă claritate video impecabilă, viteză și efecte vizuale, inclusiv pe mai multe monitoare.

Cu un total de 1600 de procesoare de flux, 80 de unități de textură și o nouă interfață de 150GB/s pentru memorie care suportă GDDR5, seria SAPPHIRE HD 5870 Vapor-X are o putere de calcul dublă față de generația anterioară. Această serie este incredibil de rapidă în jocurile și aplicațiile care folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0. În plus , menține incredibile niveluri de transparență , detalii și efecte luminoase în noile aplicații folosind DirectX 11. Toate aceste cu un consum modest de energie în sarcină maximă 190W – iar folosind funcția Dynamic Power Management plăcile dispun de o modalitate de rulare în sarcină minimă(idle) cu doar 27W.

Amandouă plăcile susțin cele mai noi caracteristici cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-threaded cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a asigura noi posibilități de interacționare între obiectele transparente, iluminare și efecte de postprocesare accelerate precum și calcule pentru interacțiunile fizice și accelerarea aplicațiilor suportate de ATI Stream, cum ar fi transcodarea video.

Toți membrii seriei HD 5000, au încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În această generație secundă, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

În plus față de claritatea spectaculoasă a imaginilor, viteză și efecte vizuale, seria SAPPHIRE HD 5000 suportă și modul multi-monitor cunoscut drept ATI Eyefinity. Acesta permite unei singure UPG să afișeze o serie de imagini pe o multitudine de monitoare. Aceste plăci suportă până la trei monitoare, cu o rezoluție de maxim 7680 x 1600. Astfel, se deschid noi posibilități nu numai pentru jocuri multi-ecran, dar și pentru sisteme informaționale, multimedia și afișaje promoționale.

Seria SAPPHIRE HD 5800 este susținută de driver-ul grafic  DirectX 11 certificat WHQL de la AMD care asigură suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 necesare pentru noi experiențe de joc și accelerarea aplicațiilor de înaltă performanță din generația următoare.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com