D-Link obţine certificare Metro Ethernet 9 & 14

Bucureşti, 10 Martie 2009 – D-Link, important furnizor de soluţii de networking şi comunicaţii, anunţă că a obţinut Certificare 9 & 14 din partea Metro Ethernet Forum (MEF) pentru switch-urile din seria DGS-3700. Certificarea este acordată de laboratorul de testare Iometrix. Anul trecut, D-Link a obţinut certificare pentru switch-ul DES-3528, iar acum putem afirma că această companie îşi concentrează întreaga atenţie către piaţa Metro Ethernet.

Iometrix, împreună cu MEF, acordă certificări valabile în întreaga lume, recunoscute de distribuitori şi vendori pentru implementarea Carrier Ethernet Services. Obţinerea acestei certificări demonstrează implicarea continuă a D-Link pentru respectarea celor mai ridicate standarde de calitate în echipamentele sale de reţea.

Certificarea MEF oferă repere de performanţă şi comportament, ca dealtfel şi crearea unei platforme pentru testările standard viitoare,” afirmă Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România. “Avem convingerea că switch-urile  Metro Ethernet de la D-Link sunt performante, profund inovative şi pot satisface necesităţile clienţilor noştri din telecom şi service providers, de aceea ne vom direcţiona toate eforturile pentru a dezvolta o gamă extinsă de produse de înaltă calitate, aşa cum cere piaţa.”

În context mai amplu, certificarea MEF asigură un standard de interoperabilitate recunoscută la nivel internaţional care perfecţionează procesele de aprobare si validează independent funcţionalitatea şi conformarea, acestea reducând costurile de testare şi timpul de promovare către Service Providers.

Segmentul Metro Ethernet a reprezentat un interes major pentru D-Link la nivel global. Cu 8 milioane de  porturi livrate în ultimii 2 ani, D-Link continuă să dezvolte tehnologii solide şi inovatoare pentru reţelele de Service Provider.

Seria DGS-3700 este cea mai nouă familie de switch-uri Gigabit de la D-Link, destinată companiilor telecom şi providerilor de servicii Internet. Cu un hardware prietenos pentru providerii de Internet, software complex şi caracteristici de securitate, funcţii de administrare OAM şi servicii Triple-Play, seria DGS-3700 a fost special proiectată pentru a fi implementată în cabinetele de exterior ale providerilor: prezintă dimensiuni de 210 mm adâncime, înălţime 1U, carcasă ce rezistă până la 65 grade Celsius. Toate conexiunile de acces sunt poziţionate pe panoul frontal, pentru a simplifica instalarea, depanarea şi întreţinerea.

Seria de switch-uri DGS-3700 include două modele: DGS-3700-12, care prezintă 8 porturi 10/100/1000M RJ-45 cu 4 porturi combo 10/100/1000M/SFP, şi DGS-3700-12G, care are 8 porturi SFP cu 4 porturi combo 10/100/1000M/SFP. Ambele modele vor fi disponibile până la jumătatea anului 2009 şi vor fi dotate cu sursă de alimentare, ventilator şi filtru de praf  modulare.

*        *        *

Despre MEF:

Metro Ethernet Forum (MEF) este o alianţă globală ce reuneşte mai bine de 145 organizaţii din întreaga lume, incluzând service providers din telecomunicaţii,  operatori de cablu, MSO, echipamente de reţea, test vendors, laboratoare şi producători de software, vendori de semiconductori şi organizaţii de testare. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: http://metroethernetforum.org

Despre Iometrix:

Iometrix este una dintre autorităţile în materie de testare în industria de networking. Înfiinţat în 2003 în Silicon Valley, Iometrix este succesorul ENL (European Network Laboratories), primul laborator de testare  pe care lab Bob Mandeville l-a fondat în 1991 în Paris, Franţa. Iometrix furnizează teste de certificare recunoscute internaţional, în calitate de laborator oficial de certificare pentru Metro Ethernet Forum (MEF) şi MultiService Forum (MSF). Iometrix concepe în permanenţă metodologii innovative de testare, pentru testarea riguroasă a tehnologiilor emergente şi este puternic implicat în realizarea de standarde avansate în industria testării.

Despre D-Link:

Sărbătorind 23 de ani de "reţele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer şi producător mondial de produse pentru reţele, aplicaţii cu lăţime mare de bandă, electronice digitale şi comunicare de voce şi date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depăşit doar de Cisco. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. D-Link a fost recent inclusă în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk

                        Cumpara D-link online cu ajutorul ASBIS B2B