Două servere de ultimă generație cu acceleratoare încorporate ce oferă cea mai mare capacitate de calcul posibilă într-un șasiu 2U.

GIGABYTE anunță serverele HPC G262 la SC21

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider în industria serverelor și stațiilor de lucru de înaltă performanță, a anunțat două noi servere HPC cu acceleratoare integrate, GIGABYTE G262-ZO0 pentru acceleratorul AMD Instinct™ MI200 și G262-IR0 pentru sistemul NVIDIA HGX™ A100 4-GPU. Ambele servere folosesc factori de formă de ultimă generație, neconvenționali pentru acceleratoare, pentru a permite comunicarea rapidă între CPU și GPU și între GPU și GPU.

Seria G262: HPC și AI

Proiectate pentru a găsi soluția optimă de răcire pentru platforma NVIDIA Redstone și/sau AMD Instinct™ MI200 OAM, serverele din seria G262 sunt compartimentate pentru a ajuta la izolarea și răcirea GPU-urilor cu performanțe de top. Un perete cușcă cu trei ventilatoare frontale puternice atrage aerul rece către și prin modulele GPU, iar aerul cald este eliminat prin spate. Pentru a răci procesoarele, memoria RAM, sloturile PCIe și stocarea, există o cameră separată și un traseu de răcire. Această separare asigură o răcire suficientă pentru o performanță maximă a procesorului și a GPU-ului, eliminând în același timp căldura generată de GPU-urile capabile să împingă 2000W TDP. Designul comun al G262 face ca acesta să fie ușor de adaptat pentru a găzdui oricare dintre factorii de formă ai GPU-urilor. Acest design comun la G262-ZO0 și G262-IR0 face ca cele două dispozitive să arate similar din exterior, dar G262-ZO0 suportă procesoarele AMD EPYC™ 7003 și 7002, în timp ce G262-IR0 suportă procesoarele Scalabile Intel® Xeon® din generația a 3-a. Lăsând la o parte procesoarele, ambele au câte opt sloturi DIMM pe soclu, pentru un total de 16 DIMM-uri pe server. În partea frontală a carcasei există suport pentru patru unități de 2,5" pentru unități Gen4 U.2 NVMe/SATA/SAS. Iar sub locașurile pentru unități se află două sloturi PCIe Gen4 x16 cu profil redus și un slot OCP 3.0. În partea din spate a carcasei se află alte patru sloturi cu profil redus pentru adaptoare NVIDIA InfiniBand, NIC-uri Ethernet, stocare sau GPU-uri de inferență. Tabelul de mai jos compară noile modele G262 cu modelul G262-ZR0 lansat anterior.

Accelerator AMD Instinct MI250

AMD a anunțat recent seria de acceleratoare AMD Instinct MI200, concepute pentru a alimenta sisteme exascale și pregătite să facă față HPC și AI în centrele de date. În G262-ZO0 se află factorul de formă OAM, care este compus din patru acceleratoare AMD Instinct MI250. Fiecare accelerator AMD Instinct MI250 are 208 unități de calcul și 13.312 procesoare de flux, precum și până la 128 GB de memorie HBM2e cu lățime de bandă mare pentru o lățime de bandă de memorie de până la 3,2TB/s. Pentru sarcinile de lucru HPC, AMD Instinct MI250 poate oferi o performanță maximă FP64 de 45,3 TFLOPS. Iar pentru AI și învățare automată, un singur AMD Instinct MI250 poate atinge o performanță maximă FP16 de 362,1 TFLOPS. Tehnologia AMD Infinity Fabric din a 3-a generație permite o conectivitate rapidă între CPU și GPU, iar cele opt legături AMD Infinity Fabric permit o lățime de bandă de 800 GB/s.

 

Programe de validare NVIDIA pentru implementarea rapidă a serverelor

NVIDIA continuă să atragă mai multe resurse în ecosistemul său pentru implementare rapidă și pentru diverse tipuri de validare a serverelor, de la edge la cloud. GIGABYTE dispune de o gamă de servere certificate NVIDIA cu GPU NVIDIA optimizate pentru centrele de date, inclusiv GPU-urile NVIDIA A100 Tensor Core, A30 și A40. GIGABYTE va continua să prezinte servere pentru sistemele certificate de NVIDIA, precum și pentru calificarea sistemului GPU, aceasta din urmă incluzând teste pentru noul GPU NVIDIA A2. Serverele pentru întreprinderi certificate de NVIDIA de la GIGABYTE sunt ideale pentru rularea suitei software NVIDIA AI Enterprise pentru implementarea, gestionarea și scalarea rapidă a sarcinilor de lucru AI în cloud-ul hibrid modern.

Gestionarea la distanță și a mai multor servere

Ca plus valoare, GIGABYTE oferă GIGABYTE Management Console (GMC) pentru gestionarea serverului BMC prin intermediul unei platforme bazate pe browser web. În plus, software-ul GIGABYTE Server Management (GSM) este disponibil pentru descărcare de pe paginile produselor. Acest software poate monitoriza și gestiona mai multe servere fără a necesita o taxă de licență suplimentară. GMC și GSM oferă o valoare mare, reducând în același timp TCO și costurile de întreținere ale clienților.

Sursă>