GIGABYTE Technology

GIGABYTE lansează servere de înaltă densitate răcite cu lichid

Concepute pentru a răci până la opt procesoare într-un șasiu 2U cu 4 noduri, serverele răcite cu lichid oferă răcirea necesară pentru a asigura versiunilor de 280W ale procesoarelor din seria AMD EPYC ™ 7003 funcționarea la potențialul lor stabil și maxim. În acest scop, serverele GIGABYTE H262 vin cu un kit de răcire furnizat de CoolIT Systems. Dezvoltarea serverelor din seria H cu mai multe noduri va satisface nevoile HPC, HCI, de calcul în memorie și cercetare științifică.

 

Pe măsură ce densitatea rack-ului crește împreună cu cipuri TDP mai mari, răcirea cu aer poate să nu fie cea mai bună opțiune, iar răcirea directă cu lichid va oferi performanțe stabile și mai mari. Datorită capacității apei de a disipa căldura mai repede decât aerul, au apărut opțiuni de răcire directă a lichidului pentru a satisface sarcinile de lucru ale centrelor de date. GIGABYTE a proiectat două servere, H262-ZL0 pentru răcirea numai a CPU-urilor și H262-ZL2 pentru răcirea CPU-urilor, memorie și un NVIDIA Mellanox ConnectX®-6

H262-ZL0: CPU cooling

H262-ZL2: CPU, memory & NIC cooling

Echilibrarea răcirii eficiente cu densitatea și performanța din ce în ce mai mare a rack-ului este un efort major pe care GIGABYTE a încercat să îl remedieze. Ca rezultat, GIGABYTE colaborează cu mai mulți furnizori, deoarece o singură soluție poate să nu îndeplinească toate aplicațiile și această filosofie a diversității se aplică și tipurilor de sisteme de răcire utilizate împreună cu serverele. Pentru aceste servere H262 recent anunțate, GIGABYTE s-a asociat cu CoolIT Systems (HQ în Calgary, Canada) pentru a proiecta componente personalizate de răcire directă cu lichid pentru bucle pasive de plăci reci. De asemenea, CoolIT Systems oferă unități de distribuție a lichidului de răcire (CDU) și colectoare rack / șasiu pentru a face o soluție completă. În ultimii 20 de ani, CoolIT a proiectat și distribuit produse pentru industria de desktop-uri și centre de date. Având în vedere acest lucru, CoolIT respectă cele mai exigente măsuri de siguranță si sunt conforme cu UL 62368-1, care este un nou standard de siguranță pentru certificarea echipamentelor din centrele de date. În afară de conformitate, soluția de răcire CoolIT Systems are fiabilitate ridicată, performanță extraordinară și presiune scăzută. Cuplajele cu eliberare rapidă fabricate de Staubli oferă cele mai bune tehnologii de precizie și sunt recunoscute ca fiind performante și de încredere. Prin urmare, GIGABYTE are o soluție de răcire fiabilă pentru sarcini de lucru ridicate în centrele de date.

 

H262-ZL2 & H262-ZL0 Compute Node

H262 series

GIGABYTE aduce răcirea directă cu lichid în seria H262, servere cu 4 noduri 2U, ce acceptă procesoare din generația a treia AMD EPYC de până la 200-280W, în funcție de numărul de unități laterale frontale. De obicei, dacă panoul frontal este complet ocupat de 24 de unități, atunci suportul este pentru procesoare de până la 200W TDP. Odată ce numărul de compartimente este redus la 8, atunci suportul pentru procesoare de 280W este fezabil cu fluxul de aer crescut. Pentru a evita reducerea compartimentelor în timp ce se utilizează procesoare de nivel superior, au fost realizate două noi servere H262 care permit unități de 24 x U.2 (Gen4) în partea din față și procesoare TDP de 8 x 280W în cadrul șasiului dens 2U al H262.

Model Name H262-ZL0 H262-ZL2
Processor 2 x AMD EPYC 7003 per node, 8 total
Support up to 280W per socket
Memory 16 DIMMs per node, 64 total
Support for 3200MHz DDR4
Storage 24 x 2.5” hot-swap hybrid U.2/SATA drive bays
4 x M.2 (Gen4 x4)
Expansion Slots 1 x low-profile (Gen4 x16) slot per node, 4 total
1 x OCP 3.0 (Gen4 x16) mezzanine slot, 4 total
Network 2 x 1GbE LAN ports per node, 8 total
1 x MLAN port per node, 4 total
1 x CMC port
Power Supply Dual 2200W 80+ Platinum

Pentru sistemul de răcire complet, există diverse opțiuni bazate pe faptul că soluția CDU autonomă este mai bună sau pe apa instalației. Pentru un singur rack sau un singur server, o singură CDU (capacitate de răcire de 7-10kW) poate fi instalată în același rack și poate menține sistemul rece, fără a utiliza apă de la instalație. Dacă sunt implicate mai multe rackuri, CDU-urile pot fi adaptate; totuși, dacă este disponibilă apă pentru instalații, aceasta poate fi utilizată pentru a ajuta la eliminarea căldurii din centrul de date “Clienții noștri au cerut soluții răcite cu lichid și suntem recunoscători că am colaborat cu CoolIT Systems pentru a oferi o răcire eficientă. Noile servere H262 de înaltă densitate sunt primul val de servere GIGABYTE cu kituri directe de răcire cu lichid și au demonstrat performanțe impresionante în testarea noastră,” a declarat Alan Chen, AVP of Network & Communication Business Unit at GIGABYTE. “Încorporarea tehnologiei de răcire lichidă a sistemelor CoolIT în secoarele GIGABYTE H262 va asigura performanțe și disponibilitate ridicate, precum și garanții de la GIGABYTE și CoolIT.”

Această colaborare cu GIGABYTE permite CoolIT să furnizeze liderilor în proiectarea centrelor de date soluții de ultimă generație ce combină atât soluții de răcire de înaltă performanță, cât și energie electrică redusă ”, spune Brandon Peterson, VP Product la CoolIT Systems. “Răcirea cu lichid a devenit noul standard pentru implementarea scalabilă a centrelor de date, iar GIGABYTE a făcut o treabă excelentă promovând această viziune.”

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne scrieti la sales@asbis.ro