A aparut SAPPHIRE HD 5550 ULTIMATE!

        CUMPARATI

SAPPHIRE Technology a adăugat un nou model răcit pasiv la gama déjà extinsă de plăci grafice ATI. Seria câștigătoare de premii, ULTIMATE, reprezintă gama de plăci grafice SAPPHIRE Technology răcite pasiv. SAPPHIRE HD 5550 ULTIMATE este o nouă placă grafică ce are ca țintă piața mainstream, împărțind multe caracteristici interesante cu cele mai noi serii high end.

Seria SAPPHIRE HD 5500 este proiectată pe cea mai nouă arhitectură de la divizia  ATI din cadrul AMD, construită prin procesul de 40nm. Susține caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11, și redă claritate video superbă și efecte vizuale consumând foarte puțină energie electrică.

SAPPHIRE HD 5550 ULTIMATE este echipată cu 1GB de memorie DDR2 cu viteze de clock de 550MHz la nucleu și 800MHz efectivi pentru memorie. Dispune de 320 de procesoare de flux și suport Microsoft DirectX 11 precum și accelerarea aplicațiilor compatibile cu ATI Stream. PCB-ul este un design original SAPPHIRE și tot sistemul grafic este răcit de un radiator special conceput. Nu are ventilator fiind astfel complet silențios și ușor de întreținut.

Acest model are ca ieșiri DVI, HDMI și VGA, cea mai flexibilă combinație de conexiuni pentru monitoare și permițând monitoarelor ce posedă HDMI sau televizoarelor digitale să redea atât conținut video cât și audio printr-un singur cablu HDMI. Din moment ce tehnologia de bază consumă puțin nu este necesară prezența unei surse adiționale de energie transformând această serie în echipamentul perfect pentru actualizarea sau contrucția PC-urilor mainstream ce nu posedă surse puternice.

Suportul CrossFire nativ permite ca două sau mai multe plăci grafice să fie folosite împreună pentru performanță adițională pe o placă de bază adecvată, compatibilă CrossFireX. Pe seria HD 5500, CrossFireX este susținut software de către driver și nu este necesară nicio interconectare adițională.

Seria SAPPHIRE HD 5500 este compatibilă în totalitate cu aplicațiile și jocurile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0, și poate da dovadă de incredibile niveluri ale detaliilor, transparenței și efectelor de lumină în noile produse ce folosesc DirectX 11. Aceste performanțe duc la un consum activ foarte mic iar folosind funcția de Management Dinamic al Energiei se poate obține un consum de doar 10W în aplicațiile 2D sau în repaus.

Ideal pentru aplicațiile media, SAPPHIRE HD 5550 dispune de UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În această generație, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

Produsele din seria HD 5500 susțin cele mai noi caracteristici cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-threaded cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a asigura noi posibilități de interacționare între obiectele transparente, iluminare și efecte de postprocesare accelerate precum și calcule pentru interacțiunile fizice și transcodare video accelerată. ATI Stream este de asemenea susținut prin accelerarea aplicațiilor ca transcodarea video și activitățile de rendare prin executarea instrucțiunilor pe arhitectura GPU în loc să împovăreze Unitatea de Procesare a  Sistemului.

Seria SAPPHIRE HD 5500 este susținută de driver-ul grafic  DirectX 11 certificat WHQL de la AMD care asigură suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 necesare pentru noi experiențe de joc și accelerarea aplicațiilor de înaltă performanță din generația următoare.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com