Seagate deschide o noua era a mediilor de stocare externe: sistemul de stocare GoFlex™

CUMPARATI

Disponibil
jumatatea lunii Iunie

 Go Flex

Seagate deschide o noua era a mediilor de stocare externe: o solutie flexibila cu hard disk cu interfete multiple si protectia optiunilor de partajare a continutului. Stocati – si nu doar atat! – cu sistemul de stocare GoFlex™ de la  Seagate®.
 

Seagate, numarul 1 mondial in domeniul unitatilor de hard disk si a solutiilor de stocare a prezentat astazi urmatorul pas in evolutia unitatilor de hard disk externe premiate FreeAgent® ale firmei – noile solutii de stocare GoFlex™ . Aceasta noua familie de unitati de disc externe si accesorii prezinta un nou nivel de flexibilitate fata de mediile de stocare USB 2.0 traditionale, care va modifica modul de stocare, acces, utilizare si partajare a continutului digital. Familia de medii de stocare FreeAgent® GoFlex™ cuprinde unitati de disc portabile si pentru computere desktop usor de utilizat, cu caracteristica Plug and Play, cu o serie de cabluri interschimbabile si adaptoare pentru computere desktop care permit adaptarea oricarei unitati de disc la interfetele sau echipamentele utilizate. De asemenea, unitatile de hard disk GoFlex sunt proiectate special pentru a asigura interoperabilitatea intre sistemele de operare, pentru a putea functiona atat cu computere Microsoft® Windows®, cat si cu Mac® OS.

GoFlex™ storage solutions

"Cablurile pentru interfete GoFlex™ inseamna asigurarea vitezei, performantelor si conectivitatii necesare utilizatorilor pentru interactiunea cu continutul digital. Cresterea exploziva a colectiilor de capturi video si de multimedia extinde bibliotecile digitale personale la marimi de ordinul teraoctetilor de continut la domiciliu", a declarat Dave Mosley, vicepresedinte executiv pentru vanzari, marketing si managementul liniilor de produse la Seagate. "Aceste tendinte sunt motorul cererii pentru medii de stocare de mare capacitate, cu performante ridicate. Familia de produse de stocare GoFlex™ vine in intampinarea acestor nevoi prin oferta de echipamente de stocare si copiere de rezerva USB 2.0 simple, care au flexibilitatea necesara adaptarii pe masura ce evolueaza tehnologia interfetelor, cu ajutorul diferitelor cabluri si accesorii GoFlex™, pentru a accesa continutul stocat pe aceeasi unitate de disc."

Protejati, stocati si accesati fisierele prin interfata dorita

Rezultatele unor studii de piata recente ale Yankee Group arata ca mai mult de jumatate din cei care intentioneaza sa achizitioneze o noua unitate de hard disk considera conexiunea prin interfata un factor important al alegerii. Unitatile de disc GoFlex raspund acestor preocupari oferind o modalitate flexibila, Plug and Play de adaptare la cele mai frecvent utilizate interfete sau echipamente existente. Sistemele continue de cabluri GoFlex™ permit upgrade-ul unitatilor de  disc USB 2.0 ultra-portabile GoFlex™ si GoFlex™ Pro la conexiuni USB 3.0, eSATA sau FireWire 800 prin simpla dezactivare a adaptorului pentru cablu. In plus, cablurile proiectate special pentru upgrade GoFlex ofera si alte aplicatii privind posibilitatile de utilizare a oricarei unitati de disc. De exemplu, cablul pentru upgrade – copiere de rezerva automata GoFlex™ transforma unitatea de disc intr-o copie de rezerva continua a intregului sistem, oferind utilizatorilor siguranta copierii de rezerva a fisierelor si setarilor sistemului si lasand disponibil restul capacitatii pentru transferul de baza prin glisare si fixare.

"Pe masura ce vietile utilizatorilor sunt din ce in ce mai conectate, acestia vor solicita capacitati peste cele ale unitatilor de hard disk traditionale", a declarat Carl Howe, director al Anywhere Consumer Research din cadrul Yankee Group. "Consumatorii nu cauta doar medii de stocare, ci si noi modalitati de utilizare a continutului digital. Conectarea, partajarea si reorientarea continutului fac parte la ora actuala din procesul de achizitie pentru "Anywhere Consumer’®" (consumatorul de pretutindeni)

Mai multe posibilitati cu sistemul de stocare GoFlex 

In cadrul familiei GoFlex, Seagate a creat un ecosistem special in care utilizatorii pot trai senzatia unei copieri de rezerva usoare si a unei protectii avansate a tuturor datelor – asa cum se asteapta de la functionarea unei unitati de hard disk traditionale – numai ca acum interactiunea cu continutul respectiv nu mai depinde in intregime de unitatea de disc. Pe langa multiplele optiuni privind cablurile, unitatile de disc ultra-portabile GoFlex sau GoFlex Pro pot fi conectate la un player media GoFlex™ pentru televiziunea de inalta rezolutie, sau cu un echipament de partajare media GoFlex™ Net, pentru senzatii mai bune legate de continutul unitatii de disc.

Cu ajutorul playerului media GoFlex™ pentru televiziunea de inalta rezolutie, utilizatorii se pot bucura cu usurinta de continutul bibliotecilor media personale pe ecranul televizorului, introducand o unitate ultra-portabila GoFlex sau GoFlex Pro direct in docul media sau conectand un alt echipament de stocare, o camera digitala sau Flip in cele doua porturi USB suplimentare din partea din spate a echipamentului. Cu ajutorul telecomenzii intuitive, posesorii playerelor media GoFlex pentru televiziunea de inalta rezolutie pot urmari filme, vizualiza fotografii sau afisa muzica, asezati confortabil pe canapea, cu inalta rezolutie de 1080p si sunet surround. Conectati playerul media GoFlex pentru televiziunea de inalta rezolutie la Internet cu ajutorul adaptorului de retea sau al adaptorului optional Wi-Fi si reda in flux continutul digital de la o retea de domiciliu sau de la furnizori cunoscuti de servicii online cum ar fi Netflix, YouTube, MediaFly, Picasa si altii.

Echipamentul de partajare media GoFlex™ Net transforma o unitate de disc ultra-portabila GoFlex sau GoFlex Pro, sau orice solutie de stocare USB intr-un echipament de partajare media care permite utilizatorilor sa se bucure de continutul digital atunci cand nu se afla acasa, cu ajutorul unui computer, al unui iPad, iPod Touch, Android, iPhone, BlackBerry sau al oricarui alt computer conectat la internet. De asemenea, echipamentul de partajare media GoFlex Net se integreaza cu site-urile Web de media sociale cum ar fi Facebook si Twitter si publica fluxuri RSS care permit tinerea la curent a prietenilor si a familiei. De asemenea, posesorii echipamentelor de partajare media GoFlex pot reda in flux continutul pe alte echipamente din reteaua de la domiciliu, inclusiv playerul media GoFlex pentru televiziunea de inalta rezolutie, pentru a se bucura de filme, fotografii si muzica la televizor.

O punte intre PC si Mac

In premiera, Seagate va include un driver NTFS pentru Mac® OS X in toate versiunile portabile si pentru desktop ale GoFlex, permitand stocarea si accesarea fisierelor atat de pe computere Windows®, cat si Mac. Nu este nevoie decat de o simpla instalare, o singura data a driverului NTFS pe computerul Mac, iar acesta va permite accesarea si stocare fisierelor pe o unitate de disc formatata Windows¹.

Cu capacitati de la 320 GB la 2 TB, unitatile de disc ultra-portabile si pentru desktop FreeAgent GoFlex imbina capacitatea ridicata, adaptabilitatea si utilizarea usoara cu toate copierile de rezerva si protectia pe care utilizatorii s-au obisnuit sa le astepte de la Seagate. Disponibila imediat la Seagate.com si la distribuitori online selectati, familia de solutii de stocare GoFlex cuprinde:

Unitati de disc GoFlex:

  • Unitatea de disc ultra-portabila GoFlexTM  — Nucleul sistemului de stocare GoFlex™. Disponibila in versiunile 14,5 mm si 22 mm, include un cablu USB 2.0.
  • Unitatea de disc ultra-portabila GoFlex™, versiunea numai cu unitate de disc.
  • Setul cu unitate de disc ultra-portabila GoFlex™ Pro — O unitate de disc la 7200 RPM, de 2.5", care asigura o copiere de rezerva de calitate superioara, cu criptare, si include un cablu USB 2.0.
  • Unitatea de disc ultra-portabila GoFlex™ Pro, versiunea numai cu unitate de disc.
  • Setul cu unitate de disc externa GoFlex™ Desk — Asigura stocarea de mare capacitate si automata, copierea de rezerva continua, cu criptare, a tuturor fisierelor si include un cablu USB 2.0. 
  • Unitatea de disc externa GoFlex™ Desk, versiunea numai cu unitate de disc.

Cabluri si adaptoare GoFlex:

  • Cablu GoFlex™ – USB 2.0— Interfata de baza pentru unitatile de disc ultra-portabile GoFlex™ si GoFlex™ Pro.
  • Cablu pentru upgrade GoFlex™ – USB 3.0 — Echipeaza unitatile de disc ultra-portabile GoFlex™ si GoFlex™ Pro pentru a asigura transferul de fisiere de pana la 10 ori mai rapid decat USB 2.0, fiind totodata compatibil cu versiunile anterioare.
  • Set cu cablu pentru upgrade GoFlex™ – USB 3.0— Include un adaptor pentru card Expres pentru actualizare pentru unitati de disc ultra-portabile pentru laptop si GoFlex™ de la USB 2.0 la USB 3.0 si asigura transferul de fisiere de pana la 10 ori mai rapid decat USB 2.0.
  • Cablu pentru upgrade GoFlex™ – FireWire® 800 —Face upgrade la unitatile de disc ultra-portabile GoFlex™ si GoFlex™ Pro pentru a asigura un transfer de 2 ori mai rapid prin USB 2.0. 
  • Set cu cablu pentru upgrade GoFlex™  – eSATA — Permite unitatilor de disc ultra-portabile GoFlex™ si GoFlex™ Pro asigurarea unor performante de transfer de 6 ori mai rapid prin USB 2.0. .
  • Cablu pentru upgrade GoFlex™ – copiere de rezerva automata — Asigura copierea de rezerva continua si protectia datelor, oferind utilizatorilor siguranta salvarii datelor si lasand disponibil restul capacitatii pentru transferul de baza prin glisare si fixare. 
  • Adaptor pentru desktop GoFlex™ — USB 3.0 — Permite GoFlex™ Desk asigurarea unei viteze de transfer de pana la 10 ori mai mari prin USB 2.0 pentru computerul desktop.
  • Set cu adaptor GoFlex™ — USB 3.0 — Include un adaptor PCI Express pentru upgrade pentru un computer desktop si o unitate de disc externa GoFlex™ Desk pentru performante USB 3.0.
  • Adaptor pentru desktop GoFlex™ Desk  —FireWire® 800/USB 2.0 — Face upgrade la unitatea de disc externa GoFlex™ Desk pentru a asigura performante de 2 ori mai rapide prin USB 2.0 cu FireWire® 800/USB 2.0 pentru computerul desktop.

Echipamente pentru sistemul de stocare GoFlex

  • Player media GoFlex™ pentru televiziunea de inalta rezolutie — Permite redarea continutului digital la televizor.
  • Echipament de partajare media GoFlex™ — Permite accesul instantaneu si cu usurinta si partajarea continutului in retea.
  • Doc GoFlex™ Intelligent — Transforma unitatea de disc ultra-portabila GoFlex in solutia perfecta pentru desktop care asigura acces comod la fisiere si copiere de rezerva, cu un indicator de capacitate usor de vizualizat.

Despre Seagate

Seagate este numarul 1 mondial unitatilor de hard disk si al solutiilor de stocare. Mai multe detalii la http://www.seagate.com .

© 2010 Seagate Technology LLC. Toate drepturile rezervate. Seagate, Seagate Technology, logoul Wave, FreeAgent si GoFlex sunt marci comerciale sau marci comerciale inregistrate ale Seagate Technology LLC sau ale filialelor acesteia din Statele Unite ale Americii si/sau din alte tari. Toate celelalte marci comerciale sau marci comerciale inregistrate sunt proprietatea detinatorilor respectivi. Valorile reale ale datelor se pot modifica in functie de mediul de functionare si de alti factori. Exportul sau re-exportul de hardware si software cu criptare poate fi supus reglementarilor Departamentului pentru Comert al SUA, Biroul pentru Industrie si Securitate (pentru informatii suplimentare, accesati www.bis.doc.gov ). Utilizatorul este raspunzator pentru respectarea tuturor legilor privind drepturile de autor. Seagate isi rezerva dreptul de a modifica fara notificare ofertele sau specificatiile produselor.

¹Pentru utilizarea software-ului pentru copiere de rezerva pentru Mac sau a software-ului Time Machine® necesita reformatarea HFS+.

Noul GoFlex™ de la Seagate – urmatorul pas in evolutia hard disk-urilor premiate FreeAgent® ale aceluiasi producator – prezinta un nou nivel de flexibilitate pentru stocarea pe hard disk-uri externe, care va modifica modul de stocare, acces, utilizare si partajare a continutului digital.