SAPPHIRE Introduce HD 7970 OC Edition

CUMPARATI ONLINE


 

SAPPHIRE Technology a introdus o nouă versiune ce prezintă overclocking din fabrică pentru placa video având la bază arhitectura grafică GCN (Graphics Core Next) de la AMD.

SAPPHIRE HD 7970 OC Edition dispune de noua tehnologie dual-extractor – Dual- X – cooler  extrem de eficient multi-heatpipe cu două ventilatoare ce oferă utilizare silenţioasă şi temperaturi scăzute ȋn condiţii normale de operare şi performanţe de răcire excepţionale chiar şi ȋn condiţii grele. HD 7970 de la AMD este cel mai puternic GPU single chip fabricat vreodată – dispune de noua structură internă cu 32 unitati de procesare şi un total de 2048 procesoare Stream. SAPPHIRE HD 7970 OC Edition se lansează cu o viteză de core clock mărită, de 950 MHz si 1425MHz pentru memorie. Butonul Dual BIOS permite utilizatorilor să selecteze setările de performanţă mai ridicate de 1GHz pentru core si 1450MHz pentru memorie, fiind una dintre cele mai rapide plăci din clasa sa. Această setare utilizează de asemenea un profil mai agresiv de ventilator şi ridică limitele pentru un maxim de overclocking.

Pentru entuziastul care caută maximizarea performanţelor, o nouă versiune a uneltei de overclocking, TriXX se poate descărca gratuit de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite tuning-ul voltajului GPU precum şi al clock-urilor core si memorie, timp ȋn care temperatura este afişată constant. Controlul de viteză al ventilatorului este manual, precum şi profilele create de către utilizator şi abilitatea de a salva până la patru setări de performanţă diferite.

Seria HD 7000 este a treia generaţie a soluţiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafică AMD- anterior ATI. SAPPHIRE HD 7950 este pregatită pentru DirectX 11.1 şi noul sistem de operare Windows 8 cât şi pentru oferirea tuturor funcţiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 şi comunicaţii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazdă este optimizată prin implementarea celei mai recente interfeţe PCI-Express Gen3.0, iar multiple plăci pot fi utilizate pentru a imbunătăţi performanţa iȋn modul CrossFireX pe o placă de bază corespunzătoare.

Specificaţiile HDMI au crescut de asemenea ȋn seria HD 7000. HDMI-ul rapid 1.4a ofera suport 3D Stereoscopic cu rate de frame imbunatatite de 60Hz per eye- 120Hz in total. Este de asemenea pregatită pentru noua generaţie de display-uri 4K ce pot fi acţionate de la o singură intrare de mare viteză de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplayPort 1.2 HBR2

Lucrul sau gaming-ul pe mai multe monitoare devine tot mai popular, iar SAPPHIRE HD 7950 suportă acestea cu AMD Eyefinity. Cu ieşirile DVI, HDMI, şi două mini-DisplayPort cardul poate suporta configuraţii de până la 6 monitoare. In plus, SAPPHIRE HD 7950  poate susţine ȋn mod simultan, stream-uri audio multiple şi independente ce permite conţinutului audio să fie asociat cu diferite aplicaţii pe diferite ecrane.

APP Acceleration este numele oferit performanţei imbunătătţite a unei game largi de aplicaţii utilizând capabilităţile de procesare stream şi funcţiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizată pentru acest tip de sarcină. Aplicaţiile tipice includ codarea şi decodarea Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţia media, gaming sau conferinţe video. APP acceleration poate de asemenea imbunătăţi saricinile cotidiene precum Internet browsing, aplicaţiile Office şi compresia fisierelor cu software suport.

Bundle-ul retail pentru SAPPHIRE HD 7970 OC este nemaipomenit. Pe lângă bundle-ul standard compus dintr-un adaptor Active mini-DP la single-link pentru setarea Eyefinity, cablu bridge CrossFire, adaptor HDMI la DVI pentru dual DVI, adaptor DVI la VGA, adaptor de putere 8 pini la 4 pini şi adaptor de putere 6 pini la 4 pini, SAPPHIRE mai oferă un adaptor extra mini-DP la DP şi un cablu HDMI 1.4a de 1.8 metri.

 

SAPPHIRE HD 7970 OC va fi disponibilă prin intermediul canalului prestabilit SAPPHIRE şi partenerii etail.

Aflaţi mai multe pe www.sapphiretech.com