Kaspersky Lab lansează Kaspersky ONE, soluţia de securitate universală

CUMPARATI

 

Bucureşti, 15 martie 2012 – Kaspersky Lab lansează Kaspersky ONE, o suită de securitate universală şi multi-platformă, care oferă protecţie avansată pentru o gamă largă de produse, începând de la PC-uri şi notebook-uri, până la telefoane inteligente şi tablete. 

Utilizarea simultană a mai multor dispozitive personale a devenit o practică foarte răspândită. De cele mai multe ori, un laptop şi un PC sunt folosite în paralel cu un smartphone sau o tabletă. Aceste dispozitive diferă atât în privinţa hardware-ului, cât şi a software-ului, însă au o serie de caracteristici comune: sunt puternice, au conexiune la Internet, pot stoca volume mari de date personale şi sunt vulnerabile la atacuri informatice. Este necesar ca informaţiile stocate pe toate aceste dispozitive să fie protejate, iar Kaspersky ONE oferă această protecţie.

Noua suită Kaspersky Lab este disponibilă în pachete pentru cinci dispozitive. Kaspersky ONE protejează computerele desktop şi laptop-urile care folosesc Microsoft Windows sau Mac OS X, telefoanele inteligente (cu sisteme de operare Android, Blackberry, Symbian şi Windows Mobile) şi tabletele cu Android. Fiecare dintre aceste produse poate fi securizat cu una dintre aplicaţiile de mai jos, optimizate pentru utilizarea cu respectiva platformă software:

  • Protecţie completă pentru PC-urile cu Windows
  • Protecţie anti-malware pentru Mac
  • Protecţie împotriva ameninţărilor mobile şi anti-furt pentru smartphone-uri
  • Protecţie esenţială pentru tabletele cu Android

Operaţiunile de instalare şi activare ale Kaspersky ONE pe fiecare dispozitiv în parte sunt foarte simplu de realizat, folosind o licenţă universală. Aplicaţiile şi actualizările bazelor de date sunt gratuite, iar utilizatorii pot decide singuri combinaţia dispozitivelor care vor fi securizate. De exemplu, pachetul de cinci produse poate fi folosit pentru protejarea a cinci computere cu Windows, a două PC-uri cu Windows, a două Mac-uri şi un smartphone, a cinci smartphone-uri sau în orice altă combinaţie. Versiunea retail a Kaspersky ONE oferă şi o interfaţă unificată, pentru lansarea fiecărei aplicaţii în parte.

„În ziua de astăzi, computerele au pierdut monopolul în ceea ce priveşte stocarea informaţiilor personale”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator Kaspersky Lab. „O cantitate semnificativă de astfel de informaţii este stocată pe smartphone-uri şi tablete, acesta fiind motivul pentru care este absolut necesar să ne securizăm toate dispozitivele. Cu ajutorul Kaspersky ONE, suita universală de securitate, toate PC-urile, Mac-urile, telefoanele mobile şi tabletele cu Android sunt protejate printr-o soluţie simplă, construită pe baza unor tehnologii de securitate de top”, completează Kaspersky.

Prezentarea produsului

Kaspersky ONE este o soluţie „one-stop”, cu licenţă universală, care oferă protecţie dispozitivelor cu hardware şi software diferit:

PC-uri, notebook-uri şi tablete cu Windows

Suita de securitate oferă protecţie premium în faţa viruşilor, troienilor, spam-ului, hackerilor şi a altor ameninţări specifice acestei platforme. Abordarea hibridă a securităţii digitale combină tehnologiile cloud cu protecţia antivirus avansată, pentru un răspuns mai rapid şi mai eficient la programele periculoase din ce în ce mai complexe.

Mac

Soluţia de securitate antivirus protejează computerele Apple Mac şi menţine integritatea fişierelor stocate, atunci când aceasta este ameninţată de atacuri informatice. Detectează malware-ul specific sistemelor Windows, Mac OS X şi Linux, prevenind transformarea Mac-ului într-un mediu de transfer în reţea a fişierelor infectate cu programe periculoase specifice altor platforme software.

Telefoane mobile inteligente

Pentru infractorii cibernetici, smartphone-urile şi datele stocate pe ele au devenit la fel de importante ca PC-urile. Kaspersky ONE oferă acelaşi nivel de protecţie în faţa malware-ului şi ameninţărilor specifice dispozitivelor mobile, ca şi cel pentru desktop-uri şi laptop-uri. De asemenea, ajută utilizatorul să localizeze mobilul sau să şteargă de la distanţă datele de pe el, dacă acesta a fost furat sau pierdut.

Tabletele cu Android

Kaspersky ONE include Kaspersky Tablet Security, cea mai nouă soluţie de securitate pentru dispozitive mobile, lansată de Kaspersky Lab. Este creată special pentru a oferi protecţie tabletelor cu Android în faţa malware-ului mobil. Aplicaţia include o interfaţă nouă, personalizată pentru astfel de dispozitive şi asigură protecţie esenţială datelor personale. 

Mai multe detalii despre noul Kaspersky ONE gasiţi aici: http://www.kaspersky.ro/universal-security.

# # #

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Kaspersky Lab este poziţionată în topul primelor patru companii producătoare de soluţii de securitate endpoint la nivel mondial. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.