Hitachi prezintă noul hard-disk cu consum redus de energie pentru clienţi industriali Ultrastar™ C10K300 cu 10000 rpm

 

Hitachi small form factor enterprise hard drive 10K RPM Ultrastar C10K300

Hitachi prezintă noul hard-disk cu consum redus de energie pentru clienţi industriali Ultrastar™ C10K300 cu 10000 rpm

Primul hard-disk Ultrastar de la Hitachi cu interfaţă SAS de 6 Gb/s pentru performanţe sporite şi configuraţii flexibile

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) a lansat astăzi cel de-al doilea hard-disk de dimensiuni reduse pentru clienţi industriali, Ultrastar™ C10K300, cu 10000 rpm. Noul hard-disk Hitachi este optimizat conform cerinţelor de consum de energie şi de performanţe ale serverelor montate pe rack şi ale soluţiilor de stocare în reţea. Construit pe baza tehnologiei verificate de gestionare a consumului de energie de la Hitachi, Ultrastar C10K300 respectă specificaţiile de consum redus de energie care sunt de maximă importanţă pentru centrele moderne de prelucrare a datelor. Noile hard-disk-uri sunt disponibile la capacităţile de 147 GB şi 300 GB şi se livrează cu interfaţă SCSI conectată serial (SAS) de 6 Gb/s, care asigură o viteză de transmitere a datelor cu 100% mai mare decât versiunea precedentă de 3 Gb/s. Interfaţa SAS, noul standard în domeniu, ameliorează şi intensitatea semnalului la distanţe fizice mari, permiţând administratorilor să instaleze infrastructuri de stocare a datelor mai mari şi mai complexe.

Ultrastar C10K300 este conceput pentru a asigura o densitate mai mare de stocare a datelor pe servere, datorită modelului compact de 2,5 inch, unui profil de consum redus şi unor caracteristici superioare de temperatură. Hard-disk-ul de dimensiuni reduse ocupă cu 70% mai puţin spaţiu şi consumă cu până la 65% mai puţină energie decât hard-disk-urile industriale de 3,5 inch.

Gestionare avansată a consumului de energie

Ultrastar C10K300 este primul hard-disk pentru clienţi industriali de la Hitachi care include posibilitatea de Gestionare avansată a consumului de energie, care a permis anterior companiei să obţină cele mai eficiente consumuri din categoria respectivă la familia de produse Deskstar. Tehnologia oferă administratorilor opţiuni multiple privind modul de consum de energie, astfel încât se pot atinge performanţele necesare cu cel mai mic consum posibil. Implementarea Gestionării avansate a consumului de energie la Ultrastar C10K300 asigură cele mai bune specificaţii de consum din categoria respectivă în modul Inactiv şi în modul Activ, de 3,4 W şi respectiv 6,1 W.

Ultrastar C10K300 utilizează componente cu conţinut redus de halogen pentru a sprijini iniţiativele de prelucrare "ecologică" a datelor, a căror importanţă este tot mai mare în centrele moderne de prelucrare a datelor. Hard-disk-ul a primit clasificarea EcoTrac de la Hitachi, utilizată pentru descrierea produselor care minimizează impactul asupra mediului în domeniul concepţiei, producţiei, utilizării şi eliminării produselor.

"Constrângerile de spaţiu şi considerentele legate de consumul redus de energie în centrele de prelucrare a datelor au dus la trecerea la blade servere, bazate pe hard-disk-uri industriale de dimensiuni reduse. Ultrastar C10K300 este poziţionat pentru a beneficia de avantajele acestei tendinţe şi pentru a o accelera prin ameliorări ale performanţelor, ale eficienţei consumului şi flexibilităţii configuraţiilor", a declarat Brendan Collins, vicepreşedinte pentru marketingul produselor la Hitachi Global Storage Technologies. "Noul hard-disk oferă calitatea şi fiabilitatea pe care clienţii noştri industriali s-au obişnuit să le aştepte de la Hitachi".

Performanţele SAS de 6 Gb/s

Timpul scurt de răspuns este esenţial pentru o gamă largă de aplicaţii industriale, inclusiv procesarea tranzacţiilor online, analize economice în timp real şi livrarea la timp a conţinutului la cerere cu utilizare intensivă a datelor, cum ar fi fluxurile video pe canale multiple. Viteza sporită de transfer a noii interfeţe SAS, care funcţionează la 6 Gb/s este ideală pentru a face faţă acestor provocări. Noua interfaţă serială este complet compatibilă cu versiunile anterioare ale dispozitivelor de 3Gb/s, oferind clienţilor industriali o flexibilitate excepţională a configuraţiilor şi protecţia investiţiilor.

Hard-disk-ul are timpi de acces de numai 3,9 milisecunde, iar vitezele mari de rotaţie reduc timpul mediu de aşteptare la 3 milisecunde, permiţând clienţilor accesarea mai rapidă şi mai eficientă a datelor.

Construit pentru fiabilitate

Ultrastar C10K300 este construită pe o platformă cu model consacrat, pentru a asigura o fiabilitate sporită şi perioade de calificare reduse. Hard-disk-ul include o multitudine de tehnologii de nivel industrial, concepute pentru maximizarea fiabilităţii în medii de importanţă vitală. Motoarele cu rulment fluid dinamic (FDB) asigură un nivel de zgomot redus şi o integritate sporită a datelor, în timp ce tehnologia de protecţie împotriva vibraţiilor prin rotaţie (RVS) previne şi contracarează perturbările care pot apărea în configuraţii cu mai multe hard-disk-uri. De asemenea, Ultrastar C10K300 utilizează tehnologia brevetată de Hitachi cu rampă de încărcare / descărcare a capului de scriere / citire, pentru a minimiza deteriorarea discului din cauza integrării.

Ultrastar C10K300 se livrează acum clienţilor din toată lumea.

Cumpăraţi hard-disk-uri industriale Hitachi de la magazinul B2B online ASBIS    |   Cumpăraţi produse Hitachi de la magazinul B2B online ASBIS

Despre Hitachi Global Storage Technologies

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) dezvoltă hard-disk-uri avansate, hard-disk-uri SSD pentru clienţi industriali, soluţii şi servicii de stocare externă inovatoare, utilizate pentru păstrarea şi gestionarea celor mai valoroase date din lume.Fondată de pionierii domeniului hard-disk-urilor, Hitachi GST oferă unităţi de stocare cu valoare ridicată pentru o gamă largă de segmente de piaţă, inclusiv domeniile industrial, al computerelor fixe, al  computerelor mobile, al electronicelor de larg consum şi al unităţilor de memorie personale.Hitachi GST a fost fondată în 2003 şi are sediul în San Jose, California (SUA).Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi pagina de internet a firmei http://www.hitachigst.com.

 

Despre Hitachi Ltd.

Hitachi, Ltd., (NYSE:HIT / TSE:6501), cu sediul în Tokio, Japonia este una din cele mai mari firme pe plan mondial în domeniul electronicii, cu aproximativ 390000 de angajaţi în întreaga lume.Veniturile consolidate pe anul fiscal 2007 (încheiat la 31 martie 2008) s-au ridicat la 11,226 miliarde de yeni (112,3 miliarde de dolari).Firma oferă o gamă largă de sisteme, produse şi servicii pe pieţe cum ar fi sistemele informatice, aparatura electronică, sistemele energetice şi industriale, produsele de larg consum, logistica, materialele şi serviciile financiare.Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi pagina de internet a firmei http://www.hitachi.com.Ultrastar este o marcă comercială a Hitachi GST.Utilizarea mărcilor înregistrate Hitachi este permisă în ţările şi jurisdicţiile unde Hitachi are dreptul de a comercializa mărcile.Hitachi nu răspunde pentru utilizarea neautorizată a mărcilor înregistrate ale Hitachi de către terţi.