WD pătrunde pe piaţa hard-disk-urilor SDD prin achiziţionarea SiliconSystems Inc.

 Western Digital Corp. (NYSE: WDC), lider mondial  în stocarea pe hard-disk-uri pentru aplicaţii de calcul şi produse electronice a anunţat astăzi că a încheiat achiziţionarea contra sumei de 65 milioane USD cash a societăţii SiliconSystems Inc din Aliso Viejo, California (SUA), unul dintre cei mai mari furnizori de hard-disk-uri SDD de pe piaţa sistemelor integrate.

 

De la înfiinţarea sa în 2002, SiliconSystems a vândut milioane de produse SiliconDrive® pentru a acoperi cererea de produse de înaltă performanţă şi fiabilitate cu durată de viaţă îndelungată pentru comunicaţii în reţea, pentru industrie, computere integrate, pentru domeniile medical, militar şi aerospaţial. Aceste pieţe reprezintă aproximativ o treime din vânzările de hard-disk-uri SDD în 2008. Portofoliul de produse al SiliconSystems cuprinde hard-disk-uri SDD cu interfeţe SATA, EIDE, card PC, USB şi CF cu dimensiunile de 2,5 inch, 1,8 inch, CF şi altele. SiliconSystems a dezvoltat o proprietate intelectuală extinsă pentru a răspunde cerinţelor stringente de pe piaţa sistemelor integrate, pentru asigurarea integrităţii datelor, eliminarea opririlor neprogramate, protejarea datelor de aplicaţie, a software-ului şi pentru asigurarea securităţii şi protecţiei datelor cu ajutorul tehnologiilor sale brevetate sau în curs de brevetare PowerArmor®, SiSMART®, SolidStor® şi SiSecure™.

Poziţia de top a WD în domeniul stocării datelor, infrastructura globală şi resursele tehnice şi financiare vor permite creşterea în continuare a relaţiilor cu clienţii şi a pieţelor actuale ale SiliconSystems. Proprietatea intelectuală şi competenţele tehnice ale SiliconSystems vor constitui elemente pentru dezvoltarea de noi produse care să răspundă ocaziilor apărute pe pieţele actuale ale WD.

"Suntem încântaţi că ni se alătură echipa SiliconSystems WD", a declarat John Coyne, preşedinte director general al WD. "Combinaţia va reprezenta o concentrare moderată a veniturilor şi profiturilor, ca rezultat la poziţiei actuale a SiliconSystems, ca furnizor de încredere pe piaţa solidă de 400 milioane USD a hard-disk-urilor SDD integrate. Proprietatea intelectuală şi competenţa tehnică a SiliconSystems va accelera semnificativ programele WD de dezvoltare a hard-disk-urilor SDD pentru notebook-uri, clienţi individuali şi pieţele industriale, oferind clienţilor noştri mai multe opţiuni pentru a răspunde tuturor cerinţelor în materie de stocare a datelor."

Integrarea în cadrul WD va începe imediat, iar SiliconSystems va fi cunoscută pe viitor ca divizia pentru suporturi de stocare a datelor SDD a WD, adăugându-se la diviziile deja existente ale WD – Produse de marcă, Stocare de date pentru clienţi, Stocare de date pentru consumatori şi Stocare de date pentru clienţi industriali.

"Situaţia financiară stabilă, acoperirea pieţei şi capacităţile operaţionale şi logistice ale WD ne vor permite o accelerare puternică a penetrării pe pieţele actuale, iar alăturarea competenţelor noastre tehnice cu cele ale WD ne va permite dezvoltarea de no ihard-disk-uri SDD pentru extinderea portofoliului general şi pentru a răspunde aplicaţiilor în curs de apariţie pentru suporturi de stocare a datelor SDD din portofoliul actual de clienţi al WD", a declarat Michael Hajeck, unul dintre fondatori şi director general al SiliconSystems, în prezent vicepreşedinte executiv şi director general al diviziei Suporturi de stocare a datelor SDD a WD. "Suntem foarte entuziaşti în ce priveşte integrarea în WD şi asigurarea unui viitor şi mai stabil pentru talentata noastră echipă."

Puteţi găsi o serie de întrebări şi răspunsuri legate de anunţul de azi pe site-ul de internet al WD, la http://www.wdc.com/en/company/investor/QandA.asp

 

 

Achiziţionaţi hard-disk-uri Western Digital de la magazinul B2B online ASBIS Buy online at ASBIS B2B e-Shop   

 

 

Despre WD


WD, unul din pionierii şi liderii cu tradiţie în domeniul suporturilor de stocare oferă produse şi servicii pentru persoanele şi organizaţiile care colectează, gestionează şi utilizează informaţii digitale. Firma produce hard-disk-uri fiabile, de înaltă performanţă, care asigură accesibilitatea şi protecţia împotriva pierderii datelor utilizatorilor. WD aplică cunoştinţele sale de specialitate la produse de larg consum pentru aplicaţii de stocare a datelor externe, portabile şi partajate. WD a fost înfiinţată în 1970. Produsele pentru stocarea datelor ale firmei sunt comercializate pentru mari producători de sisteme, distribuitori şi comercianţi selecţionaţi, sub denumirile comerciale Western Digital şi WD. Vizitaţi secţiunea pentru investitori a site-ului de internet al firmei (
www.westerndigital.com) pentru a accesa diverse informaţii financiare şi pentru investitori.