Internet Explorer 9 Platform Preview 7

        CUMPARATI

IE9 este cel mai rapid browser pe Web, în condiții reale de utilizare

Un obiectiv central pentru Internet Explorer 9 este obținerea celei mai bune performanțe pe Web, în condiții reale de utilizare. Cu IE9, abordarea Microsoft este de a lansa versiuni Platform Preview (PP) ale produsului de câte ori se înregistrează un progres substanțial și de interes pentru dezvoltatori. La doar 3 săptămâni după anunțul PP6 (28 octombrie 2010 la PDC10), Microsoft lansează IE9 PP7 pentru a demonstra optimizări semnificative în special în execuția codului JavaScript (JS), datorită noului motor JavaScript din IE9, numit Chakra.

Unul dintre cele mai cunoscute benchmark-uri pentru JavaScript este WebKit SunSpider. Potrivit WebKit SunSpider, IE9 este cel mai rapid browser în execuția codului JavaScript, obținând cu PP7 un scor de 216 milisecunde. Ca evoluție, IE9 PP7 și motorul Chakra raportează performanțe cu 310% mai mari față de PP1, anunțat la PDC 2009. Vizitați acest link pentru mai multe detalii.

Performanța reală pe Web nu este dată doar de execuția codului JavaScript și prin măsurarea performanțele diferitelor browsere doar subsistem cu subsistem (în acest caz, comparând motorul Chakra cu alte implementări din industrie) nu se obține o imagine completă asupra modului în care de fapt aceste browsere funcționează în lumea reală. În cazul IE9:

• Performanța este rezultatul performanței motorului Chakra combinată cu accelerarea hardware completă (optimizări pentru hardware);
• Analiza comportamentului browser-ului este centrată pe scenarii reale (cum toate subsistemele lucrează împreună) și nu pe benchmark-uri specializate (ce privesc doar anumite subsisteme).

IE9 Beta este cel mai rapid adoptat browser Microsoft, cu mai mult de 13 milioane descărcări în doar 2 luni. Interesul de care se bucură, performanța demonstrată și suportul pentru standarde (HTML5, CSS3, SVG, DOM, ES5) se constituie în oportunități excelente pentru dezvotatori. Pentru detalii considerați acest ghid adresat dezvoltatorilor.

Pentru mai multe informații despre IE9 PP7, vizitați blogul echipei Internet Explorer: http://blogs.msdn.com/ie.