O nouă ediție Imagine Cup oferă studenților oportunitatea de a adresa probleme reale prin tehnologie

        CUMPARATI

Imagine Cup 2011 oferă noi provocări

S-a dat startul înscrierilor pentru o nouă ediție Imagine Cup, cea mai importantă competiție de tehnologie adresată studenților. Peste 500 de studenți  din România au acceptat deja provocarea Microsoft, înscriindu-se la faza locală a competiției.  Ediția din 2011 aduce, pe lângă secțiunile tradiționale de concurs (Software Design, Embedded Development, Game Design, Digital Media), Windows Phone 7, Windows 7 Touch, precum și noi challenges- Orchard Challenge și Imagine Cup Solve This.

Ediția din acest an include Imagine Cup Solve This, un nou program ce oferă studenților noi surse de inspirație pentru a adresa unele dintre cele mai dificile probleme ale societății cu ajutorul tehnologiei.  Studenții se pot înscrie în competiție accesând o bibiotecă de situații înscrise de ONG-uri  internaționale, cu scopul de a găsi idei de proiecte ce adresează probleme relevante pentru ei și societatea în care trăiesc. Printre ONG-urile ce au acceptat provocarea se numără NetHope, USAID și multe altele.

În 2010, Imagine Cup a reunit peste 325,000 de studenți din peste 100 de țări din întreaga lume. România a fost reprezentată de două echipe la finala globală din Varșovia, Polonia – Simplex la secțiunea Software Design și EcoSynthesis  la Embedded Development.

Simplex: "Imagine Cup a reușit să ne dezvăluie ce înseamnă a lucra cu adevărat la un proiect amplu. Am învățat foarte multe și ne-am dezvoltat abilități atât pe plan personal, cât și profesional. Imagine Cup e concursul care arată întregii lumi că nimic nu e imposibil."

Lect. Dan SUCIU, Mentor:  "Pentru mine, Imagine Cup înseamnă o concentrare fenomenală de inteligență și entuziasm. Acest amalgam complex îmi întărește speranța că lumea poate fi într-adevăr schimbată în bine, în scurt timp."

EcoSynthesis:  „La Imagine Cup,  participanții își dau seama de complexitatea unui proiect și a muncii în echipă,  învață că nu sunt suficiente doar cunoștințele tehnice, ci au nevoie și de un studiu economic, de promovare și de prezentarea eficientă a soluției lor. Chiar dacă ajungi în finala și chiar dacă câștigi, nu trebuie să te aștepți la oferte imediate; odată ajuns acasă realizezi că acesta a fost doar un prim pas și că vor urma alții poate mai complecși.”

Finala globală Imagine Cup 2011 va avea loc între 8 și 13 iulie în New York City. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați www.imaginecup.ro