Microsoft lansează Microsoft Lync Server 2010, noua platformă de comunicare unificată

        CUMPARATI

Suita Lync permite utilizatorilor să se conecteze virtual, oriunde și oricând, prin intermediul PC-ului, al telefonului și al browser-ului

Microsoft anunță disponibilitatea generală a suitei Microsoft Lync, o platformă de comunicare unificată ce integrează mesageria instant, prezența audio, video, toate pentru a permite oamenilor să comunice mai eficient prin intermediul unor aplicații de business familiare precum Microsoft Office, Microsoft SharePoint și Microsoft Exchange. De astăzi, se poate descărca gratuit versiunea trial a Lync accesând http://www.lync.com iar utilizatorii din mediul de business pot achiziționa produsul începând cu data de 1 decembrie.

Printre primii clienți de pe piața românească se numără Primăria Sectorului 2 și CFR Marfă, clienți ce au adoptat Lync Server 2010 după rularea unor proiecte pilot pe Microsoft Communications Server 2007 R2, versiunea precedenta a Lync Server. Printre companiile ce au arătat interes crescut pentru suita Lync se numără companii din domeniul bancar, utilități, telecomunicații și multe altele.

Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead, Microsoft România: “Prin suita Lync ne propunem să unificăm toate variantele moderne de comunicare de business, oferind utilizatorilor o experiență personalizată care include pe de o parte funcții business precum video HD sau înregistrarea conferințelor și pe de altă parte funcții sociale precum actualizarea status-urilor și a fluxurilor de informație. Vorbim despre o soluție completă, flexibilă și eficientă, care permite companiilor să economisească timp și bani. Microsoft devine astfel singurul furnizor capabil să ofere această soluție integrată, prin înlocuirea completă a centralei telefonice sau prin integrarea cu aceasta, fie că vorbim de soluția on-premises găzduită la partenerii nostri sau de cea online, în datacenterele Microsoft.”

Forrester Consulting a realizat recent, la solicitarea Microsoft, un studiu referitor la impactul economic al adopției Lync Server în companii. Studiul s-a bazat pe intervievarea unor companii din domenii diverse precum : domeniul farmaceutic, telecomunicații, producție de echipamente electronice, servicii de securitate, traduceri și localizări, distribuție de echipamente hardware, software și servicii de consultanță, domeniul energetic și multe altele. Rezultatele studiului arată faptul că, pe lângă reducerea cheltuielilor legate de transport și deplasări în interes de serviciu, serviciile de teleconferință, hostate sau on premises, permit reducerea facturilor telefonice pentru apelurile interurbane sau internationale. Un alt beneficiu economic îl reprezintă reducerea costurilor cu echipamentele hardware și întreținerea lor, eliminarea centralelor telefonice și reducerea costurilor legate de helpdesk și servicii de suport tehnic. Mai mult, îmbunătățirea productivității utilizatorilor conduce la creșterea satisfacției clienților și furnizorilor, datorită vitezei ridicate de răspuns și a ratei de soluționare a solicitărilor. Studiul demonstrează, de asemenea, recuperarea investiției cu un procent de 337% într-o perioadă de 12 luni.

Opțiuni și valoare adăugată prin soluțiile partenerilor

Astăzi, parteneri precum Polycom Inc. anunță peste 70 de dispozitive optimizate pentru Lync – inclusiv o gamă largă de telefoane IP, căști, telefoane cu difuzor pentru conferință sau camere web.

Polycom oferă Polycom HDX și Polycom UC Intelligent Core, prima soluție de teleprezență din industrie, compatibilă cu Lync. Ambele soluții le permit utilizatorilor și companiilor să colaboreze eficient si rapid, indiferent de distanța la care se află.

Tudor Bercan, Territory Manager SEE Polycom: “Colaborarea dintre Polycom şi Microsoft va ajuta companiile să crească productivitatea şi va transforma comunicaţiile de afaceri. Suntem încântaţi să putem oferi primele soluţii de teleprezenţă ale industriei, proiectate pentru a fi pe deplin interoperabile cu Microsoft Lync. Prin intermediul mediilor de comunicaţii unificate Microsoft, soluţiile Polycom vor permite utilizatorilor de afaceri să rămână conectaţi de oriunde, oricând.”

În plus, peste 30 de parteneri lansează aplicații pentru platforma Lync pentru organizațiile publice și private, indiferent de tipul sau dimensiunea acestora. Soluțiile includ call centere, înregistrarea convorbirilor, contabilitate, servicii de monitorizare a performanțelor și noi aplicații incluse în procesele standard de business.

Despre Microsoft Lync. Disponibilitatea produsului
Microsoft Lync reunește produsele cunoscute anterior sub denumirea Microsoft Communications Server, Microsoft Office Communications Online și Microsoft Office Communicator, iar acum include Microsoft Lync Web App și Microsoft Lync Online. Microsoft Lync 2010 și Microsoft Lync Server 2010 vor putea fi achiziționate începând cu data de 1 decembrie 2010.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați http://www.microsoft.com/lync.

Despre Microsoft
Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.
Misiunea Microsoft România este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.