Intel a prezentat în Irlanda numeroase cercetări ştiinţifice

        CUMPARATI

 

Pe 12 octombrie a debutat cea de-a treia Conferinţă Anuală Intel pentru Cercetare şi Inovare. Reţeaua de laboratoare Intel Labs Europe numără peste 1000 profesionişti în domeniul cercetării şi dezvoltării în Europa dedicaţi promovării unui ecosistem de inovaţie şi cercetare de ţinută mondială. Evenimentul de cercetare şi inovare, care s-a derulat săptămâna aceasta în campusul Intel Irlanda, reprezintă un element foarte important pentru promovarea acestei viziuni în Europa. Tema conferinţei din acest an este  „Să construim o societate inteligentă şi sustenabilă, prin parteneriate în domeniul cercetării şi inovării”. Conferinţa explorează modul în care noi, ca societate, putem aplica soluţii de cercetare şi inovare pentru a face faţă multiplelor provocări lansate de mediul economic turbulent, ritmurile accelerate de reducere a resurselor naturale şi natura adesea inegală a societăţii noastre.

Conferinţa reuneşte peste 400 de delegaţi din Europa şi Orientul Mijlociu, reprezentanţi ai unor companii importante, membri ai mediului academic şi factori de decizie politică. Evenimentul este găzduit în acest an de campusul Intel din Leixlip, regiunea Kildare, Irlanda, care este centrul de excelenţă al Intel pentru producţie în Europa. Campusul găzduieşte facilităţi performante de producţie – Ireland Fab Operation şi Fab 24 – care produc microprocesoare de ultimă generaţie.

Campusul Intel Ireland este şi locul unde apar o multitudine de iniţiative de cercetare şi dezvoltare, printre care Innovation Open Lab – Irlanda, echipa Product Research & Innovation Europe a Grupului Intel Digital Health şi grupul Intel Technology and Manufacturing Research Europe, care include cercetări în domeniul siliciului, nanotehnologiei şi producţiei avansate, precum şi parteneriate cu o iniţiativă recent înfiinţată sub conducere guvernamentală, Competency Centre.

Bazându-se pe cercetările dinamice derulate în campusul din Irlanda, conferinţa va face progrese în înţelegerea cercetărilor strategice aplicate în domenii precum siliciu şi nanotehnologie, producţie avansată, tehnologii pentru viaţă asistată şi tehnologii care să permită obţinerea sustenabilităţii.

Prima zi a conferinţei a reunit mai mulţi oficiali de prestigiu, care au ţinut discursuri despre diverse subiecte, printre care „Strategia Europa 2020” şi „Cercetare şi Inovaţie” în acest context; oportunitatea Irlandei de a deveni o societate „inteligentă”, lansând proiecte importante; perspectivele economice globale şi rolul tehnologiei pentru viitorul nostru.

            Conferinţa a fost deschisă de către Conor Lenihan, Ministrul pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovaţie al Irlandei, care a subliniat că există parteneriate de cercetare şi dezvoltare tot mai aprofundate, încheiate între industrie şi mediul academic, care ajută semnificativ Irlanda în eforturile sale de a relansa economia.

            Ministrul Lenihan a declarat: “Tema acestei conferinţe este cum nu se poate mai relevantă, căci dezvoltarea economiei “inteligente”, bazate pe inovaţii, este principala provocare cu care se confruntă Irlanda. Categoric, parteneriatele între industrie şi mediul academic, precum şi cercetările derulate în colaborare sunt un mijloc important de a aborda provocările pe care le presupune transformarea mediului întreprinzător din Irlanda, astfel încât să devină mai competitiv şi să poată explora noi oportunităţi economice ”.

            Spectrul larg de subiecte abordate a inclus şi prezentări ale mediului academic. În prima zi, Profesorul Brian MacCraith, Preşedintele Universităţii Oraşului Dublin din Irlanda, a prezentat publicului rolul unei universităţi moderne în transformarea socio-economică, punând accent pe concentrarea asupra cercetărilor translaţionale şi implicarea directă a acestora în marile provocări relevante pentru societate: aspecte precum sănătatea, mediul, necesităţile energetice, populaţia în curs de îmbătrânire şi rezervele de apă.

În prima dintre cele trei zile ale ale conferinţei, printre oficialii care au ţinut discursuri s-au mai numărat Gordon Graylish, Intel Vice President, Sales and Marketing Group şi Dr. Genevieve Bell, directoarea echipei Intel recent formate,  Interaction and Experience Research Lab.

            Crearea următoarei generaţii de experienţe tehnologice începe cu înţelegerea lucrurilor care le plac oamenilor, în viaţa lor de zi cu zi. În discursul său, Dr. Bell a discutat despre relaţiile complexe dintre tehnologie şi societate. “Sunt foarte interesată de interacţiunea dintre tehnologie şi practica culturală – dar şi de modalităţile în care această interacţiune ne va modela viitorul.” Dr. Bell a subliniat că toate companiile trebuie să recunoască faptul că diferite societăţi pot avea diferite aşteptări, reguli şi niveluri de acceptare a tehnologiei, iar laboratorul său îşi propune să înţeleagă aceste diferenţe pentru a crea experienţe unice, foarte plăcute oamenilor.

Conferinţa continuă în zilele următoare cu sesiuni detaliate, aliniate la zonele de cercetare ale conferinţei; seminarii axate pe nanotehnologie şi ştiinţa design-ului; o sesiune de postere care expune peste 100 subiecte abstracte de cercetare; şi o demonstraţie de tehnologie Intel. 

Despre Intel European Research and Innovation Conference – Conferinţa Europeană Intel pentru Cercetare şi Inovare

Conferinţa Europeană Intel 2010 pentru Cercetare & Inovare – 2010 Intel European Research & Innovation Conference (ERIC) – include două segmente distincte de discuţii. Primul s-a derulat la Braunschweig, în Germania, în perioada 21-22 septembrie, concentrându-se asupra unor zone de cercetare precum Multi-Core / Programare Paralelă; Dispozitive Încorporate / Computing Auto; Computing Vizual; Europa Digitală  / Inovaţii Deschise. Cel de-al doilea segment a fost găzduit la Leixlip, în Irlanda, în perioada 12-14 octombrie.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.

Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi