Kaspersky Internet Security 2011, punctaj maxim la testele realizate de Anti-Malware Test Lab

        CUMPARATI

 

Kaspersky Internet Security 2011, suita de securitate completă pentru utilizatori individuali, a primit premiul „Platinum Self-Protection Award” din partea portalului web IT Anti-Malware Test Lab.

În luna septembrie, Anti-Malware Test Lab a derulat o serie de teste cu 20 dintre cele mai importante soluţii de securitate pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security 2011 obţinând un scor maxim de 100 de puncte. În urma acestei performanţe, specialiştii IT i-au acordat distincţia Platinum.

Testele s-au desfăşurat pe computere cu sisteme de operare Windows XP SP3 şi Windows 7, produsele antivirus fiind evaluate folosind instrumente special create pentru a imita o gamă largă de atacuri cibernetice, inclusiv modificarea unor fişiere şi regiştri de sistem cu diferite permisiuni, modificarea/eliminarea de module, procese şi coduri, ştergerea bazelor de date cu semnături antivirus, precum şi schimbări în structura unor drivere software. Fiecare sistem de operare a fost supus unui număr de 38 de astfel de scenarii.

„Atacurile informatice care ţintesc sistemele de operare ale computerelor reprezintă o practică obişnuită pentru infractorii cibernetici, atunci când se încearcă accesarea de informaţii personale”, spune Dmitry Ustyuzhanin, Head of Markting divizia Business şi Consumer a Kaspersky Lab. „În acest conext, încă din primii ani de dezvoltare a produselor Kaspersky Lab ne-am concentrat atenţia şi eforturile pe capacitatea soluţiilor de securitate de a se proteja pe sine împotriva programelor periculoase. Apreciem faptul că eforturile noastre au fost răsplătite prin distincţia Platinum Self-Protection Award acordată de Anti-Malware Test Lab soluţiei Kaspersky Internet Security 2011. Aceasta reprezintă o recunoaştere a nivelului superior de protecţie pe care suita noastră îl oferă utilizatorilor”, completează acesta.

Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 s-au lansat în România în luna septembrie, fiind cele mai noi suite de securitate pentru segmentul consumer. Acestea protejează utilizatorii în timpul navigării online, izolează orice resurse Internet potenţial periculoase şi oferă un mediu de lucru digital curat, sigur şi fără ameninţări sau intruziuni nedorite. Toate acestea sunt realizate fără a limita gama de activităţi pe care utilizatorii le au la dispoziţie. Din contră, soluţiile asigură protecţie pentru toate tipurile de date şi comunicaţii şi nu necesită intervenţii constante din partea utilizatorilor pentru a putea funcţiona eficient.

Pentru mai multe informaţii referitoare la testele derulate de Anti-Malware Test Lab, accesaţi http://www.anti-malware-test.com.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.