Parte a noului lineup de produse de înaltă performanță de tip mobile

Procesorul Intel Core i9 vine pe Mobile: Cel mai bun procesor de laptop pentru gaming și creație pe care Intel l-a creat vreodată

Parte a noului lineup de produse de înaltă performanță de tip mobile, procesorul puternic 8th gen Intel Core i9 este cel mai performant procesor de laptop pe care Intel a reușit să construiască cu scopul de a livra cea mai bună experiență de gaming și de content de creație.

Bazându-se pe sosirea noului procesor Intel Core i9 pentru mobile, Intel a anunțat, de asemenea, o nouă extensie de platformă Intel Core, care reunește avantajele procesoarelor Intel Core 8 cu memorie Intel® Optane ™, de asemenea a finalizat familia de CPU-uri de desktop de performanță înaltă și chipset-uri care oferă abilități moderne de standby și ambient computing și au împărtășit noi detalii despre platforma 8th Gen Intel® Core ™ vPro ™.

Oferind experiența de ultimă generație de gaming și creație

Noile procesoare Intel Core i9, i7 și i5 pentru laptopuri se bazează pe platforma Coffee Lake și folosesc tehnologia de fabricație 14nm ++, permițându-le să furnizeze până la 41% mai multe cadre pe secundă în gameplay sau să editeze videoclipuri 4K cu până la 59% mai rapid decât generația anterioară cu aceleași grafice discrete.

În vârful stivei, procesorul 8th Gen Intel Core i9-8950HK este optimizat pentru a împinge limitele de performanță. Este primul procesor mobile Intel cu șase nuclee și 12 fire. Este complet deblocat și dispune de noul Intel Thermal Velocity Boost (TVB), care, în mod automat, crește frecvența cu până la 200 MHz dacă temperatura procesorului este suficient de scăzută și este disponibil suficient turbo. Acest lucru se traduce la o frecvență turbo de până la 4,8 GHz.

Pe măsură ce industria jocurilor pe calculator crește rapid, Intel a înregistrat o creștere incredibil de rapidă a cererii pentru laptop-uri care pot oferi performanțe de tip desktop pentru o experiență fluidă și captivantă, inclusiv abilitatea de a transmite și înregistra fără compromiterea gameplay-ului, permițând în același timp portabilitatea.

Dar performanța depășește gaming-ul. Datorită ritmului rapid al inovării tehnologice, industria a lărgit accesul la toate tipurile de conținut și la modul în care oamenii o creează. Ea a redefinit radical ceea ce înseamnă creativitatea și, pe măsură ce conținutul a devenit mai bogat și mai captivant, nivelul de performanță necesar consumului și creării acelui conținut a crescut de asemenea. Această familie de procesoare Intel Core 8th gen oferă o platformă mobile puternică pentru creatori. În plus, noile performanțe ale procesoarelor Intel Core Core ™ 8, in mod single si multi thread, permit utilizatorilor să se bucure de cele mai fluide și mai calitative experiențe de VR și Windows Mixed Reality Ultra.

Cele mai performante procesoare de generația a 8-a Intel Core mobile adaugă de asemenea noul Chipset 300 Series Intel care adaugă Wi-Fi Gigabit pentru o conexiune foarte rapidă capabilă de viteze de până la de două ori mai bune decât standardul 2×2 802.11AC 80 Mhz (867 Mbps).

Memoria Intel Optane: acum pe generația a 8-a Intel Core mobile și platforme de desktop

Memoria Intel Optane este un accelerator de sistem inteligent și adaptabil pentru platforme desktop și mobile, sporind performanța și capacitatea de reacție a tehnologiei de stocare SATA, fără a compromite capacitatea de stocare.

Acum, memoria Intel Optane este disponibilă atât pe platformele mobile Intel și Intel Core 8, cât și pe desktop. În plus, Intel a lansat o nouă caracteristică Data Drive Acceleration, care oferă un boost unei unități HDD secundare de mare capacitate. Această combinație puternică oferă până la de 4,7 ori timp de încărcare mai mic în jocuri și de 1,7 ori mai rapidă încărcare media. Vezi mai multe despre Data Drive Acceleration.

De asemenea, consumatorii vor începe să vadă o nouă extensie de platformă sub sigla Intel Core i5 +, i7 + și i9 + pe sisteme selectate, începând cu procesoarele Intel Core 8th Gen. Acest lucru indică faptul că ei achiziționează un device care are o combinație cu performanțe Intel Core alături de accelerarea de memorie de la Intel Optane.

Rezultatele benchmark-urilor raportate mai sus pot necesita revizuire ca urmare a testelor suplimentare. Rezultatele depind de configurațiile platformei specifice și de volumul de lucru utilizat în cadrul testării și pot să nu fie aplicabile componentelor, calculatorului sau încărcărilor de lucru ale anumitor utilizatori. Rezultatele nu sunt neapărat reprezentative pentru alte criterii de referință, iar alte rezultate de referință pot avea un impact mai mare sau mai mic.

Software-ul și volumul de lucru folosit în testele de performanță pot fi optimizate pentru performanță numai pe microprocesoarele Intel. Testele de performanță, cum ar fi SYSmark și MobileMark, sunt măsurate utilizând calculatoare specifice, componente, software, operații și funcții. Orice modificare a oricăror dintre acești factori poate determina variația rezultatelor. Ar trebui să consultați alte informații și teste de performanță pentru a evlua pe deplin achizițiile planificate, inclusiv performanța produsului atunci când sunt combinate cu alte produse. Pentru mai multe informații despre benchmark-uri și rezultatele testelor de performanță, vizitați www.intel.com/benchmarks.

Caracteristica Intel® Thermal Velocity Boost este susținută pe procesoarele Intel® Core ™ i9-8950HK și Intel® Xeon® E-2186M și este proiectată pentru a spori performanța încărcărilor multi-thread și a celor single-thread. Frecvența maximă de bază este atinsă în timp ce procesorul este la o temperatură de 50 ° C sau mai mică și este disponibil turbo. Frecvențele se pot reduce în timp, pe măsură ce crește temperatura procesorului.

Modificarea frecvenței sau a tensiunii poate afecta sau reduce durata de viață utilă a procesorului și a altor componente ale sistemului și poate reduce stabilitatea și performanța sistemului. Garanțiile produselor pot să nu se aplice dacă procesorul este utilizat în afara specificațiilor sale. Consultați producătorii de sisteme și componente pentru detalii suplimentare.

Caracteristicile și beneficiile tehnologiilor Intel depind de configurația sistemului și pot necesita enabled hardware, software sau service. Performanța variază în funcție de configurația sistemului. Consultați producătorul sau distribuitorul de sistem sau aflați mai multe la www.intel.com.

1As măsurat de Total War: WARHAMMER II comparând Intel 8 Core Intel Core i9-8950HK vs 8th Gen Intel® Core ™ i7-7820HK

2As măsurat de Adobe Premiere Pro Video de editare a volumului de lucru comparând 8th Gen Intel® Core ™ i9-8950HK vs 8th Gen Intel® Core ™ i7-7820HK

4As măsurat la Game Level Load cu 8th gen Intel® Core ™ i7 + 8750H (32GB Intel® Optane ™ modul de memorie) + 256 GB PCIe SSD + 1TB HDD vs 8th Gen Intel® Core ™ i7-8750H + 256GB PCIe SSD + 1TB HDD

5As măsurat prin workload a Proiectului Media Project comparat cu 8th Intel® Core ™ i7 + 8750H (32GB Intel® Optane ™ modul de  + 256 GB PCIe SSD + 1TB HDD vs 8th Gen Intel® Core ™ i7-8750H + 256GB PCIe SSD + 1TB HDD5As measured by Media Project Load Workload comparing 8th Gen Intel® Core™ i7+ 8750H (32GB Intel® Optane™ memory module) + 256GB PCIe SSD + 1TB HDD vs. 8th Gen Intel® Core™ i7-8750H + 256GB PCIe SSD + 1TB HDD