În iunie 2020

Procesoare Intel Hibride: Experiențe fără compromisuri pentru factori de formă inovatoare și ecrane duale pentru PC-uri pliable

CUMPARA ONLINE

generatia a 10-a  Intel® Core™ CPU

Ce este nou

Intel a lansat procesoarele Intel® Core ™ cu tehnologia Intel® Hybrid, numită „Lakefield”. Utilizând tehnologia de ambalare 3D Foveros de la Intel și oferind o arhitectură de procesare hibridă pentru scalabilitate de putere și performanță, procesoarele Lakefield sunt cele mai mici procesoare cu performanțe Intel Core și compatibilitate completă Windows pentru productivitate și a crearea de conținut pentru factori de formă ultra-ușori și inovatori.

„Procesoarele Intel Core cu tehnologia Intel Hybrid sunt punctul principal al viziunii Intel pentru industria de PC-uri prin adoptarea unei abordări bazate pe experiență în proiectarea siliciului cu o combinație unică de arhitecturi și IP-uri. Combinate cu co-ingineria aprofundată Intel aceste procesoare deblochează potențialul categoriilor de dispozitive inovatoare ale viitorului. " – Chris Walker, vicepreședinte corporativ Intel și director general al Platformelor pentru clienți mobili

De ce sunt perfecte pentru factorii de formă inovatoare pentru PC:

Procesoarele Intel Core cu tehnologia Intel Hybrid furnizează o compatibilitate completă a aplicațiilor Windows 10 într-o suprafață de pachete mai mică de 56% pentru o dimensiune a plăcii mai mică cu 47% și o durată de viață extinsă a bateriei, oferind OEM-urilor o mai mare flexibilitate în proiectarea factorului de formă pe un singur ecran, dual și pliabil în timp ce furnizează experiențe pe care oamenii le așteaptă. Ele sunt, de asemenea:

• Primele procesoare Intel Core care livrează cu memorie pachet-pe-pachet (PoP) atașate, reducând în continuare dimensiunea plăcii.

• Primele procesoare Intel Core care oferă o putere minimă de 2,5 mW de putere SoC de standby – o reducere de până la 91% în comparație cu procesoarele din seria Y – pentru mai mult timp între încărcări2.

• Primele procesoare Intel care au conducte native de afișare internă dublă, ceea ce le face ideal pentru PC-uri pliabile și cu ecran dual.

Ce puteți obține:

Cele două modele alimentate de procesoarele Intel Core cu tehnologia Intel Hybrid și co-proiectate cu Intel sunt Lenovo ThinkPad X1 Fold, primul PC complet funcțional, cu afișaj OLED pliabil dezvăluit la CES 2020 și așteptat să fie livrat în acest an și Intel – Samsung Galaxy Book S ce va fi disponibil pe piețele selectate începând din iunie.

Caracteristici cheie:

Procesoarele Intel Core i5 și i3 cu tehnologia Intel Hybrid folosesc un nucleu Sunny Cove de 10 nm pentru a prelua sarcini de muncă mai intense și aplicații prim-plan, în timp ce patru nuclee Tremont eficiente din punct de vedere al energiei echilibrează optimizarea puterii și a performanței pentru activitățile de fundal. Procesoarele sunt complet compatibile cu aplicațiile Windows pe 32 și 64 biți, contribuind la atingerea unor înălțimi noi pentru cele mai subțiri și mai ușoare modele.

  • Cea mai mică dimensiune a pachetului, activată de Foveros: cu tehnologia de stivuire 3D Foveros, procesoarele obțin o reducere mare a zonei pachetului – acum fiind doar 12x12x1 mm, aproximativ dimensiunea unui dime – prin stivuirea a două matrițe logice și a două straturi de DRAM în trei dimensiuni, eliminând de asemenea nevoia de memorie externă.

  • Planificarea sistemului de operare ghidat de hardware: Permite comunicarea în timp real între procesor și programatorul de sisteme de operare pentru a rula aplicațiile potrivite pe nucleele potrivite, arhitectura procesorului hibrid ajută la o performanță mai bună cu 24% pe putere SOC3 și cu până la 12% performanță mai rapidă a unei aplicații întregi cu o singură filetă cu calcul intensiv4.

  •  Mai mult de 2x capacitate pe Intel UHD pentru sarcini de lucru îmbunătățite AI5: calculul flexibil al motorului GPU permite aplicații de inferență susținute, cu un randament ridicat – incluzând stilizare video îmbunătățită AI, analize și îmbunătățirea rezoluției de imagine.

  •  Performanță grafică mai bună de 1,7×6: grafica Gen11 asigură crearea de materiale și crearea de conținut fără probleme – cel mai mare salt în grafică pentru sistemele Intel bazate pe procesoare de 7 watt. Conversia clipurilor video cu până la 54% mai rapid7 și cu suport pentru până la patru afișaje externe 4K,imagini bogate pentru crearea de conținut și divertisment.

  • Conectivitate gigabit: cu suport pentru soluțiile Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) și Intel LTE, faceți conferințe video și streaming online fără probleme.

Processor Number Graphics Cores / Threads Graphics (EUs) Cache TDP Base Freq (GHz) Max Single Core Turbo (GHz) Max All Core Turbo (GHz) Graphics Max Freq (GHz) Memory
i5-L16G7 Intel UHD Graphics 5/5 64 4MB 7W 1.4 3.0 1.8 Up to 0.5 LPDDR4X-4267
i3-L13G4 Intel UHD Graphics 5/5 48 4MB 7W 0.8 2.8 1.3 Up to 0.5 LPDDR4X-4267

Contactați managerii ASBIS din țara dumneavoastră pentru mai multe detalii despre procesoarele Intel.

Rezultatele performanței se bazează pe testarea de la datele afișate în configurație și pot să nu reflecte toate actualizările disponibile publicului. Consultați configurația pentru detalii.Niciun produs sau componentă nu poate fi absolut sigur. Este posibil ca software-ul și sarcinile de lucru utilizate la testele de performanță să fi fost optimizate numai pentru performanță la microprocesoarele Intel.

Testele de performanță, cum ar fi SYSmark și MobileMark, sunt măsurate folosind sisteme, componente, software, operații și funcții specifice. Orice modificare a unuia dintre acești factori poate determina ca rezultatele să varieze. Ar trebui să consultați alte informații și teste de performanță pentru a vă ajuta să evaluați pe deplin achizițiile avute în vedere, inclusiv performanța produsului respectiv atunci când este combinat cu alte produse. Pentru informații mai complete, vizitați www.intel.com/benchmarks.
Costurile și rezultatele. pot varia. Tehnologiile Intel pot necesita activarea hardware-ului, software-ului sau altor servicii. Intel contribuie la dezvoltarea de criterii prin participarea la, sponsorizarea și / sau contribuția asistenței tehnice la diferite grupuri de evaluare comparativă, inclusiv comunitatea de dezvoltare BenchmarkXPRT administrată de Principled Technologies.
1 Până la 56% mai mică suprafață a pachetului și până la 47% mai mică dimensiune a plăcii: Intel® Core ™ i5-L16G7 în comparație cu procesorul Intel® Core ™ i7 8500Y
2 Reducere de până la 91% a puterii de standby: Intel® Core ™ i5-L16G7 în comparație cu Intel® Core ™ i7-8500Y 3 Eficiență de putere de navigare web cu până la 24%: măsurată cu scorul WebXPRT
3 pe Watt pe Intel® Core ™ i5-L16G7 față de Intel® Core ™ i7-8500Y
4 Până la 12% mai rapid integer single filetat calculează performanța intensivă a aplicației: măsurată de SPEC CPU2006 pe Intel® Core ™ i5-L16G7 vs. Intel® Core ™ i7-8500Y 5 randamente 2x pe grafică UHD Intel pentru sarcini de muncă îmbunătățite AI: măsurată de MLPerf v0.5 Inferență cu scenariul offline folosind cadrul OpenVINO 2020.R2 Cadru închis ResNet50-v1.
5 offline FP16 GPU (Batch = 128) volum de lucru pe Intel® Core ™ i5-L16G7 versus Intel® Core ™ i7-8500Y
6 Performanțe grafice de până la 1,7x mai bune: măsurate de 3DMark 11 pe Intel® Core ™ i5-L16G7 vs. Intel® Core ™ i7-8500Y
7 Până la 54% mai rapid la conversia clipurilor video în formatul preferat: măsurat de Handbrake RUG 1213 pe Intel® Core ™ i5-L16G7 vs. Intel® Core ™ i5-8200Y