Noile SSD-uri folosesc cea mai performantă memorie flash NAND pe 20nm şi oferă utilizatorilor cel mai bun mix de performanţă

Intel prezintă Intel® Solid-State Drive 335

CUMPARATI ONLINE

Intel® Solid-State Drive 335 Series

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

Noua serie Intel SSD 335 este prima care foloseşte cea mai performantă memorie flash NAND pe 20 nm de la IMFT;
Intel SSD 335 (6 Gb/s SATA) are o capacitate de 240GB şi oferă un mix unic de performanţă, calitate şi preţ;
Cu o viteză de citire de 42,000 IOPS (4KB) şi o viteză de scriere de 52,000 IOPS (4KB), Intel SSD 335 întrece rapid orice HDD.

Noile unităţi Intel® Solid-State Drive 335 (Intel® SSD 335 Series) folosesc cea mai eficientă şi mai mică memorie flash NAND. Noile unităţi SSD le oferă utilizatorilor o performanţă crescută a PC-ului, accelerând productivitatea aplicaţiilor, dar şi a altor activităţi de computing, precum Web surfing, vizionare de videoclipuri, video chat sau creare de conţinut.

Intel SSD 335 este un drive SATA de 6Gb/s care poate înlocui un hard disk tradiţional şi mai încet, oferind un acces mai rapid la programe şi fişiere. Noile modele vin cu o capacitate de 240GB şi oferă viteze de 500/450 MB/s la citirea/scrierea secvenţială.

Intel® Solid-State Drive 335 sunt primele unităţi care folosesc cea mai rapidă memorie de tip flash NAND pe 20nm dezvoltată de IM Flash Technologies (IMFT). Lansată anul trecut în aprilie şi pusă în vânzare începând cu luna decembrie 2011, memoria IMFT pe 20nm foloseşte o nouă structură pentru celule, diferită de cele convenţionale de până acum. Memoria NAND pe 20nm de 64Gb foloseşte o structură planară a celulelor – prima din industrie – pentru a înlătura dificultăţile pe care le au procesele tehnologice avansate, permiţând o performanţă crescută comparativ cu generaţiile anterioare, pe 25nm.

“Noua serie Intel SSD 335 foloseşte o tehnologie celulară planară unică Intel, cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată, care depăşeşte constrângerile tradiţionale NAND. Prin depăşirea acestora şi folosirea procesului inovator, Intel poate continua să dezvolte SSD-uri şi să le ofere utilizatorilor soluţii la preţuri avantajoase”, a declarat Rob Crooke, Vicepreşedinte şi General Manager pentru Intel Non-Volatile Memory (NVM) Solutions Group.

Intel SSD 335 oferă cea mai bună performanţă, calitate şi preţ optim, având o viteză la citire de 42,000 IOPS, respectiv 52,000 IOPS la scriere (I/O/s, folosind un pachet de 4KB). Disponibile în carcase de 2,5 inch şi 9.5mm, noile SSD-uri reprezintă alegerea optimă pentru cei care caută să schimbe HDD-ului tradiţional. Sunt deja disponibile pe piaţă şi vin cu o garanţie de 3 ani.

Intel® SSD 335 Series

Interface SATA 6Gb/s
Sequential Performance (R/W) 500 / 450 MB/s
Random Performance (R/W) 42k / 52k IOPS
Capacities (GB) 240
NAND Flash Memory 20nm Intel® NAND Flash Memory (MLC)
Power Consumption (typical) Active: 350mW / Idle: 275mW
Warranty  3-year limited
Target markets  E-Tail and Retail

Pentru utilizatorii de SSD-uri mai este disponibil Intel® SSD Toolbox cu Intel® SSD Optimizer, un program gratuit care oferă utilizatorilor de Microsoft Windows* un set puternic de instrumente de management, informare şi diagnosticare. Disponibil în 11 limbi, Intel® SSD Toolbox este compatibil cu Windows* 8. Pentru a face mai simplu procesul de instalare, toţi utilizatorii de Intel SSD pot descărca gratuit Intel® Data Migration Software pentru a copia conţinutul de pe un SSD folosit anterior sau HDD pe orice SSD Intel.

Pentru mai multe informaţii despre Intel SSD vizitaţi www.intel.com/go/ssd sau pe Twitter (@intelssd), Facebook (www.intel.com/go/ssdfacebook sau communities.intel.com).

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Notă către editori: Preţurile se găsesc la reselleri şi în magazinele online. Pentru a descărca kit-ul de presă, accesaţi www.intel.com/newsroom/ssd.