Intel anunta investitii de mai multe miliarde de dolari in SUA
CUMPARATI |
· Intel va cheltui 6-8 miliarde USD pentru dezvoltarea de tehnologii de producţie, în Arizona şi Oregon;
· Investiţia va genera 6000 – 8000 de locuri de muncă în construcţii şi 800 -1000 de locuri de muncă permanente, dedicate inginerilor şi va permite companie să îşi menţină actuala bază de personal care lucrează în SUA;
· Investiţia va finanţa o nouă unitate de dezvoltare în Oregon, dar şi modernizarea a patru fabrici existente, pentru a produce microprocesoare pe 22 nanometri(nm)
· Următoarea generaţie de microprocesoare Intel, pe 22nm, vor permite obţinerea unor dispozitive mai subţiri, ce vor dispune de un nivel de performanţă superior şi o durată de viaţă mai îndelungată a bateriei – totul, la costuri mai mici.
Intel Corporation a anunţat că va investi între 6 miliarde USD şi 8 miliarde USD pentru dezvoltarea viitoarelor generaţii de tehnologii de producţie, în fabricile companiei din SUA. Acţiunea va finanţa implementarea procesului de producţie Intel pe 22 nanometri (nm) în mai multe fabrici existente din SUA, dar şi construirea unei noi locaţii de dezvoltare şi producţie, în Oregon. Proiectele vor genera iniţial 6000 până la 8000 locuri de muncă în construcţii şi, ulterior, 800 până la 1000 noi locuri de muncă permanente, în domenii high-tech.
“Anunţul de astăzi subliniază atât noua etapă de dezvoltare a Legii lui Moore cât şi angajamentul neîntrerupt al companiei de a investi în viitorul Intel şi al Americii,” a declarat Paul Otellini, Intel President & CEO. “Impactul imediat al acestei investiţii de mai multe miliarde de dolari va fi generarea a mii de locuri de muncă, pentru construirea unei noi locaţii de producţie şi modernizarea altor patru. Apoi, vor apărea locurile de muncă din producţia high-tech, foarte bine plătite.”
Industria PC atinge o nouă etapă importantă în acest an, cu 1 milion de PC-uri expediate pe zi, pe piaţă. Fabricile modernizate creează capacităţile necesare pentru creşterea continuă a segmentului de piaţă PC şi a pieţelor adiţionale de computing cărora li se adresează Intel, cum ar fi mobil şi embedded computing.
Noile investiţii consolidează poziţia de lider a Intel în producţia semiconductorilor. Noul centru de dezvoltare din Oregon – care se va numi “D1X” – este programat să îşi înceapă activităţile de cercetare şi dezvoltare în 2013. De asemenea, sunt planificate lucrări de modernizare pentru patru fabrici existente din Arizona şi Oregon (numite D1C şi D1D).
“Intel produce aproximativ 10 miliarde tranzistori pe secundă. Fabricile noastre produc cea mai avansată tehnologie de computer din lume, iar aceste investiţii vor crea noi capacităţi pentru inovaţii, aşa cum încă nici nu ne imaginăm,” a declarat Brian Krzanich, Senior Vice President & General Manager al Intel’s Manufacturing and Supply Chain. “Intel şi lumea tehnologiei stau în centrul acestui viitor. Contrar unor idei foarte răspândite, putem păstra o economie de producţie vibrantă aici, în SUA, concentrându-ne asupra industriilor viitorului.”
Deşi Intel îşi generează aproximativ trei sferturi din venituri în străinătate, compania îşi păstrează trei sferturi din producţia de microprocesoare în Statele Unite. Această nouă investiţie şi angajamentul pe care îl susţine permit companiei să îşi menţină baza de angajaţi actuală, care lucrează în aceste unităţi de producţie.
Aceste noi cheltuieli de capital se produc după un anunţ făcut în februarie 2009, referitor la investiţii în SUA pentru realizarea unor modernizări de înaltă tehnologie în procesul de producţie al companiei. Aceste modernizări s-au concretizat în tehnologia de producţie pe 32nm, care deja produce chip-uri dedicate PC-urilor, serverelor, dispozitivelor încorporate şi dispozitivelor mobile, din întreaga lume. Primele microprocesoare Intel pe 22 nm, cu nume de cod “Ivy Bridge”, vor intra în producţie la sfârşitul lui 2011 şi vor impulsiona noi niveluri de performanţă şi eficienţă energetică. Realizarea unor noi progrese în tehnologia proceselor de producţie va permite integrarea de noi caracteristici şi funcţii, permiţând realizarea unor dispozitive mai subţiri, cu performanţe superioare şi durată de viaţă mai îndelungată a bateriei – totul, la un preţ mai scăzut pentru utilizator.
Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.
Intel, Atom şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi