Intel lansează procesoarele desktop Intel Core din a 14-a generație

Intel lansează procesoarele desktop Intel Core din a 14-a generație pentru pasionații de jocuri

Această familie de procesoare desktop de ultimă generație include șase noi procesoare desktop deblocate, care oferă până la 24 de nuclee și 32 de fire de execuție și o frecvență de până la 6 GHz imediat ce sunt scoase din cutie. În plus, Intel® Core™ i7-14700K sosește cu 20 de nuclee și 28 de fire datorită a patru nuclee eficiente (E-cores) în plus față de generația anterioară. Iar utilitarul Extreme Tuning Utility (XTU) de la Intel include acum noua funcție AI Assist, aducând overclocking ghidat de AI cu un singur clic pentru anumite procesoare desktop Intel Core din a 14-a generație deblocate.

De ce este important: Rolul procesorului în jocuri și în creație nu a fost niciodată mai important. Procesoarele desktop Intel Core din a 14-a generație – bazate pe arhitectura hibridă de performanță avansată de la Intel – oferă entuziaștilor PC-ului performanța de calcul de care au nevoie fără a compromite fluxul de lucru al utilizatorului.

În vârful gamei de procesoare desktop Intel Core din a 14-a generație, i9-14900K – cel mai rapid procesor desktop din lume, cu viteze de 6 GHz imediat ce este scos din cutie – oferă jucătorilor avantajul de care au nevoie pentru a rămâne în top. Iar cu 25% mai multe nuclee în cazul lui i7-14700K, creatorii se vor bucura de creșteri semnificative de performanță în sarcinile de lucru cu mai multe fire. Combinate cu cea mai bună experiență de overclocking din lume și compatibilitatea cu plăcile de bază existente din seria 600/700, procesoarele desktop Intel Core din a 14-a generație oferă puterea de calcul și performanța de care au nevoie pasionații de jocuri au nevoie.

Arhitectura hibridă de performanță avansată de la Intel continuă să ofere performanța de calcul de care pasionații de jocuri au nevoie în fluxurile lor de lucru de zi cu zi:

  • Cea mai bună platformă de jocuri: Procesoarele Intel Core din a 14-a generație oferă o experiență de joc captivantă, cu o creștere de până la 23% a performanțelor de joc în comparație cu procesoarele concurente de top, în timp ce noile caracteristici axate pe jocuri, cum ar fi Intel® Application Optimization (APO), asigură o programare mai bună decât oricând a firelor de aplicații, alături de programarea firelor de aplicații Intel® Thread Director existente.6,7.
  • Lider în materie de overclocking: Procesoarele Intel Core din a 14-a generație deblocate continuă să ofere o experiență de overclocking de neegalat pentru toată lumea – de la experți la începători2. Procesoarele desktop deblocate de ultimă generație includ acum noua funcție Intel® XTU AI Assist pentru overclocking ghidat de AI, precum și suport pentru viteze DDR5 XMP mult peste 8.000 de megatransferuri/secundă (MT/S).
  • Cea mai bună conectivitate din clasa sa: Cea mai recentă familie de procesoare desktop de la Intel este echipată cu suport integrat pentru Wi-Fi 6/6E și Bluetooth® 5.3, precum și cu suport pentru noile tehnologii wireless Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.4. În plus, procesoarele desktop Intel Core din a 14-a generație includ suport pentru Thunderbolt™ 4, precum și pentru viitoarea conectivitate cu fir Thunderbolt 5 – care suportă o lățime de bandă bidirecțională de până la 80 Gbps8.
  • Compatibilitate cu chipset-urile din seria 600/700: Procesoarele Intel Core din a 14-a generație pentru desktop rămân compatibile atât cu chipseturile Intel din seriile 600 și 700, oferind pasionaților de jocuri posibilitatea de a-și actualiza cu ușurință sistemele existente și de a se bucura de jocuri de ultimă generație și de super performanțe.

Cu viteze de ceas mai mari pe toată gama de procesoare – în frunte cu frecvențele turbo de 6 GHz ale vârfului de gamă i9-14900K – familia de procesoare Intel Core din a 14-a generație pentru desktop-uri oferă cea mai bună experiență desktop din lume pentru pasionații de jocuri.