Intel găzduiește prima sa conferință de Inteligență Artificială (IA) în Beijing pe 14 si 15 noiembrie. Compania a lansat noul Intel Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2)

Intel Neural Compute Stick 2

Ce este nou: Intel găzduiește prima sa conferință de Inteligență Artificială (IA) în Beijing pe 14 si 15 noiembrie. Compania a lansat noul Intel Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2), proiectat pentru a construi algoritmi de IA mai inteligenți și prototipuri de computer vision la marginea network-ului. Bazat pe unitatea de procesare de vizualizare Intel® Movidius ™ Myriad ™ X (VPU) și susținută de setul de instrumente Intel® Distribuția OpenVINO ™, Intel NCS 2 accelerează în mod accesibil dezvoltarea de aplicații de inferență neuronale, oferind în același timp o creștere a performanței față de generația anterioară de stick-uri neuronale. Intel NCS 2 permite testarea rețelei neuronale profunde, tuning și prototipuri, astfel încât dezvoltatorii pot merge de la prototipuri la producția de bazându-se pe acceleratoarele Intell Vision în aplicații din lumea reală.

"Intel Neural Compute Stick prima generație a declanșat o întreagă comunitate de dezvoltatori, cu un form factor și un preț care nu exista până acum. Suntem încântați să vedem ce va oferi noua generație de Intel Neural Compute Stick" Naveen Rao, vicepreședinte și director general al companiei AI Products Group



Ce face: Intel Nueral Compute Stick 2 aduce computer vision și IA la Internet of Things (IoT), iar prototipurile device-urilor de ultimă generație sunt mai ușoare acum cu dotările Enhanced Intel NCS 2 pentru procesoarele Intel NCS 2 și Intel NCS 2 oferă prototipuri mai rapide și mai inteligente dezvoltatorilor care lucrează pe camere inteligente, drone, roboți industrali sau următorul device smart.

 

Ce arată ca un simplu stick USB, acesta ascunde mult mai multe lucruri înăuntru. INTEL NCS 2 este alimentat de ultima generație de Intel VPU – Intel Movidius Myriad X VPU. Acesta este primul care beneficiază de un engine neural de computing – o placă hardware de accelerare dedicată neuronală de inferență care livrează performanță adițională. Combinat cu Intel Distribution din toolkit-ul OpenVINO suportând mai multe rețele, Intel NCS 2 oferă dezvoltatorilor o flexibilitate mai mare pentru prototipuri. Adițional, mulțumită ecosistemului Intel AI: În Producție, dezvoltatorii pot porta prototipurile Intel NCS 2 în alte form factor-uri și produce design-ul lor.

Cum funcționează: Cu un laptop și Intel NCS2, dezvoltatorii pot have aplicațiile și IA și computer vision mergând și în funcțiune în câteva minute. Intel NCS 2 funcționează pe portul standard USB 3.0 și nu necesită niciun hardware adițional, oferind userilor posibilitatea de a converti și lansa modele PC atrenate către o varietate largă de device-uri native fără să aibă nevoie la acces la internet sau Cloud.

 

Prima generație de Intel NCS, lansată în iulie 2017, a alimentat o comunitate de mii de dezvoltatori și a fost prezentă în peste 700 de videoclipuri de dezvoltatori și a fost folosită în zeci de lucrări de cercetare. Acum, cu o performanță mai mare în NCS 2, Intel dă putere comunității IA să creeze aplicații și mai ambițioase.

Ce se întâmplă la Intel AI DevCon Beijing: Mai mult de 1.000 de dezvoltatori IA, cercetători și clienți Intel se întrunesc la Intel® AI DevCon Beijing să colaboreze la dezvoltarea IA și să asculte cele mai recente actualizări ale portofoliului de tehnologii IA al Intel, inclusiv:

 

 

Cascade Lake, un viitor procesor Intel® Xeon® Scalable care va introduce memoria persistent Intel® Optane ™ DC și un set de caracteristici noi AI numite Intel DL Boost. Acest accelerator IA integrat este de așteptat să accelereze eforturile de învățare profundă cu recunoașterea îmbunătățită a imaginii în comparație cu procesoarele Intel Xeon Scalable actuale. Lake Cascade este destinat să fie lansat acest an și livrat în 2019

Procesoarele Intel Vision Accelerator Design sunt proiectate în două formate: unul care dispune de o serie de VPU Intel Movidius și unul construit pe Intel® Arria® 10 FPGA înaltă performanță. Soluțiile de accelerator se bazează pe setul de instrumente OpenVINO, care oferă dezvoltatorilor performanțe îmbunătățite ale rețelei neuronale pe o varietate de produse Intel și îi ajută să deblocheze mai mult analiza și analiza imaginii în timp real în cadrul dispozitivelor lor IoT.

Spring Crest este procesorul de rețea neuronală Intel Nervan ™ (NNP) care va fi disponibil pe piață în 2019. Familia NNP Intel Nervan utilizează caracteristicile de calcul specifice pentru învățarea profundă a AI, cum ar fi înmulțirea densă de matrice și interconexiuni personalizate pentru paralelism