Intel prezintă noi Soluții de Calcul de nivel înalt la CES 2024

Intel prezintă noi Soluții de Calcul de nivel înalt la CES 2024

Extinderea de către Intel a pachetului Intel Core din a 14-a generație pentru desktop-uri oferă utilizatorilor de PC-uri obișnuite – și companiilor din diverse piețe verticale – noi modalități de a experimenta performanța procesoarelor Intel de ultimă generație pentru desktop-uri. Aceste 18 procesoare noi, din susul și din josul stivei, îi ajută pe utilizatori să se joace, să creeze și să lucreze la nivelurile înalte de care au nevoie zi de zi, în timp ce se bucură de caracteristicile platformei Intel.

Cele mai recente procesoare Intel pentru desktop includ:

  • Frecvență turbo de până la 5,8 GHz ce oferă o performanță multi-thread cu până la 37% mai rapidă și o performanță Microsoft Office cu până la 7% mai bună față de generația 5.
  • Până la 24 de nuclee (opt nuclee P, 16 nuclee E) și 32 de fire de execuție în procesoarele sale i9-14900.
  • Pentru i7-14700, adăugarea a patru nuclee E pentru un total de 20 de nuclee (opt nuclee P, 12 nuclee E) și 28 de fire de execuție.
  • Suport pentru un total de până la 192 GB de memorie DDR5-5600/DDR4-3200 MT/S – asigurând compatibilitatea cu plăcile de bază existente din seriile 600 și 700 de la Intel.
  • Suport în continuare pentru soluțiile termice in-box, inclusiv răcitoarele Intel® Laminar RH1 și RM1.
  • Conectivitate wireless de ultimă generație, cu suport atât pentru Intel® Killer™ Wi-Fi 7 (5 Gig), cât și pentru Intel Killer Wi-Fi 6E (Gig+).
  • Suport continuu atât pentru PCIe Gen 5.0, Gen 4.0, cât și pentru Thunderbolt 4, care oferă o lățime de bandă de 40 Gbps, pe lângă suportul integrat pentru conectivitate USB 3.2, care oferă o lățime de bandă de transfer de până la 20 Gbps.

Având în vedere că întreaga gamă de procesoare desktop Intel Core din a 14-a generație este acum disponibilă online și în magazine, utilizatorii de PC-uri pot găsi procesorul potrivit – la orice nivel de preț – pentru nevoile lor zilnice de jocuri, creație și productivitate.

Aceste procesoare permit sarcini de lucru puternice de inteligență artificială și de calcul intensiv, cu mai multe nuclee în locașuri LGA. De la tablourile interactive din sălile de clasă la ecranele de imagistică medicală bogate în detalii și la automatizarea și robotica controlată în fabrică, procesoarele Intel Core din a 14-a generație permit piețelor verticale să ofere rezultate inovatoare mai eficient, mai sigur și mai eficace.