Noul procesor Intel® Itanium® 9300 stabileşte noi standarde de scalabilitate în lucrul cu aplicaţii foarte importante

        CUMPARATI

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

·   80% dintre cele mai importante 100 de corporaţii din lume, topul Global 100, au ales servere bazate pe Itanium pentru cele mai solicitante aplicaţii

·   Noul procesor are o performanţă de două ori mai mare faţă de precedentul procesor Itanium1

·   Mai mult spaţiu de dezvoltare, prin intermediul unei creşteri de 800% a sistemului de interconectare a lăţimii de bandă, o lăţime de bandă a memoriei mai mare cu 500% şi de până la 700% mai multă memorie.

·   Un suport mai bun pentru medii critice, din punct de vedere al abilităţii sistemului sau componentelor de a funcţiona sub anumite condiţii pentru o perioadă specifică de timp, al perioadei de timp în care sistemul se află în funcţiune şi al service-ului de-a lungul platformei şi procesorului.

·   Caracteristicile comune la nivel de platformă ale procesoarelor Itanium   9300® şi Intel Xeon®  măresc pocesul de inovaţie, design şi eficienţă de     producţie, oferind flexibilitate consumatorilor

SAN FRANCISCO, California, 9 februarie, 2010 – Intel Corporation a anunţat astăzi seria de procesoare Itanium® 9300, cunoscută anterior sub numele de cod “Tukwila,” ce oferă o performanţă de două ori mai mare faţă de familia anterioară, scalabilitate şi abilităţii de a funcţiona sub anumite condiţii pentru o perioadă specifică de timp.

Platformă Itanium este folosită în prezent de 80% dintre cele mai importante 100 de corporaţii ale lumii, pentru a rula aplicaţii vitale.

            Conform Gartner Group, care estimează o creştere de 650% în IT Data în următorii cinci ani, companiile au nevoie de servere din ce în ce mai puternice şi mai scalabile. Procesorul 9300 Itanium, ce deţine 2 miliarde de tranzistori, a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, având de două ori mai multe nuclee decât predecesorul (patru versus două), opt thread-uri per procesor (prin intermediul tehnologiei Intel® Hyper-Threading) o memorie cache mai mare, o lăţime de bandă interconectabilă de până la opt ori mai mare, o lăţime de bandă a memoriei de până la cinci ori mai mare şi o capacitate a memorie de până la şapte ori mai mare, folosind memorii DDR3.

            Sarcinile de lucru vitale din interiorul corporaţiilor necesită de asemenea caracteristici de ultimă generaţie pentru toate componentele platformei. Procesorul Itanium 9300 aduce arhitecturii elastice caracteristici ce permit sistemului sau componentelor să funcţioneze sub anumite condiţii pentru o perioadă specifică de timp şi funcţii RAS (instalări, configurări şi monitorizări ale componentelor), care se extind de-a lungul procesorului, tehnologiei Intel® QuickPath Interconnect şi memoriei subsistemului.

            Sistemul avansat de raportare a erorilor de către procesor coordonează gestionarea          problemelor de-a lungul hardware-ului, firmware-ului şi sistemului de operare, reducând considerabil riscul de apariţie de date corupte, permiţând sistemului efectuarea unei recuperări eficiente.

            Procesorul Itanium 9300 integrează a doua generaţie a tehnologiei Intel Virtualization, aceasta având rolul de a îmbunătăţi performanţa. Chipset-ul Intel 7500 poate aloca direct dispozitive I/O maşinilor virtuale, crescând astfel eficienţa.

Construit pentru lucrul cu viitoarele aplicaţii de mare importanţă

            “Intel se angajează să ofere o nouă eră de lucru cu aplicaţii foarte importante. Suntem bucuroşi de faptul că 80% din corporaţiile ce fac parte din Global 100 au ales servere bazate pe Itanium® pentru a îndeplini cele mai solicitante sarcini, ” a precizat Kirk Skaugen, Vice President al Intel Architecture Group şi General Manager al Data Center Group.   

“ Prin intermediul noului procesor lansat, Itanium 9300, Intel continuă să extindă aplicabilitatea legii lui Moore în segmentul de piaţă al aplicaţiilor foarte importante, dublând încă o dată performanţa, pentru utilizatori.”

“Consumatorii au nevoie de o infrastructură tehnologică flexibilă care să poată satisface cerinţe tot mai mari”, a precizat Martin Fink, Senior Vice President şi General Manager al Business Critical Systems, HP. “Seria de procesoare Intel 9300, combinată cu serverele HP Integrity, ajută consumatorii să atingă noi niveluri de scalabilitate cu ajutorul capabilităţile de virtualizare avansate.”

Serviciul CNAF, French Family Allowance Service, ce deţine peste 30 de milioane beneficiari, au ales să adopte cele mai noi servere Bull NovaScale GCOS bazate pe Itanium. ”Serverele Bull bazate pe Itanium au furnizat în mod constant abilităţi de funcţionare sub anumite condiţii pentru o perioadă specifică de timp, necesare volumului nostru de lucru. Testele noastre arată că performanţa procesorul Itanium 9300 ne va permite consolidarea mai multor date centere într-unul singur” a precizat Gerard Russeil, CNAF Chief Information Officer.

Longevitatea platformei

            Sistemele integratorilor bazate pe seria de procesoare Intel Itanium 9300 vor fi compatibile la nivel de cod binar cu programele existente şi pot oferi îmbunătăţiri majore fără a fi necesară o optimizare a programelor.

Următorul procesor Itanium poartă numele de cod “Poulson” şi va dispune de arhitectură avansată multi-core, îmbunătăţiri la nivel de instrucţiuni şi hyper-threading şi va conţine abilităţi noi de funcţionare sub anumite condiţii pentru o perioadă specifică de timp a sistemului sau componentelor.

“Poulson” şi viitoarele procesoare Itanium care sunt astăzi în dezvoltare sunt concepute pentru a fi compatibile la nivel binar şi de socket cu seria curentă de procesoare Intel Itanium 9300 şi software. Clienţii vor putea scala performanţa şi capacitatea cu ajutorul upgrade-urilor de componente, fără a fi necesară o recompilare a programelor, pentru a putea continua expansiunea şi adaptarea sistemelor ce rulează aplicaţii vitale.

Caracteristicile comune la nivel de platformă ale procesoarelor Itanium 9300® şi Intel Xeon® impulsionează inovarea şi aduc un plus de valoare

            Noua serie de procesoare Itanium® 9300 şi viitorul procesor Intel® Xeon®, denumit “Nehalem EX”,  împărtăşesc câteva caracteristici de platformă, inclusiv Intel® QuickPath Interconnect, Intel Scalable Memory Interconnect, Intel® 7500 Scalable Memory Buffer (pentru a beneficia de memoriile standard DD3) şi un hub I/O (Intel® 7500 Chip set). Elementele comune impulsionează inovarea, design-ul şi eficienţa procesului de fabricaţie de-a lungul familiei de procesoare Intel® Xeon® şi Itanium, aducând flexibilitate consumatorilor. 

Eficienţa energetică inteligentă

O formă îmbunătăţită a Demand-Based Switching (DBS) micşorează consumul de energie atunci când nivelul de utilizare este scăzut.Tehnologia Intel® Turbo Boost Technology ajustează automat performanţă şi o adaptează necesităţilor. Preţurile seriei de procesoare Intel Itanium  pornesc de la 946$ şi ajung la 3838$ pentru 1000 de unităţi. Sistemele integratorilor sunt aşteptate să apară în 90 de zile.

Despre Intel

            Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.