SAPPHIRE aduce DX11 pe piața mainstream și HTPC-uri

        CUMPARATI

SAPPHIRE HD 5450 are la bază cea mai nouă arhitectură pentru soluții grafice de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generație de GPU-uri construite prin tehnologia de 40nm. Este compatibilă în totalitate cu Microsoft Windows 7 și include suport pentru cele mai avansate caracteristici ale Microsoft DirectX 11. Furnizează claritate video excelentă și efecte vizuale reușind să păstreze un nivel mic de consum. Aceasta reprezintă prima familie de produse din seria HD 5000 construită pe o placă de profil mic, fiind potrivită pentru aplicații pe HTPC-uri cât și pentru PC-uri standard.

SAPPHIRE va oferi căteva variații ale acestui produs. Toate au 80 de procesoare de flux și sunt compatibile atât Microsoft DirectX 11 cât și ATI Stream. Din moment ce tehnologia de bază are consum scăzut de energie, nu este necesară o sursă suplimentară de curent. Acest aspect permite instalarea seriei pe orice computer mainstream sau HTPC și actualizarea configurațiilor pe sisteme fără surse puternice. În plus față de obișnuita interfață full height, produsele vor include interfețe cu profil mic pentru instalare în carcase slim.

Dintre opțiunile seriei SAPPHIRE HD 5450 menționăm posibilitatea alegerii mai multor configurații de memorii și ieșiri. Două dintre modele vor oferi 512MB memorie DDR3, iar ca ieșiri au Dual-Link DVI, VGA și DisplayPort. Această placă video este soluția cea mai ieftină care permite folosirea modului ATI Eyefinity pentru afișarea imaginilor pe trei monitoare concomitent. Acestea trebuie să fie compatibile Display Port sau să prezinte un adaptor activ. Alte modele din această familie prezintă posibilitatea de a alege până la 1GB DDR2 sau 512MB memorie DDR3 cu o configurație de ieșiri versatilă: DVI, VGA și HDMI, permițând conectarea la o gamă variată de monitoare sau la un afișaj sau televizor compatibil HDMI. Această familie include cele mai eficiente soluții DirectX 11, din punct de vedere al prețului, disponibile la ora actuală.

Suportul CrossFire nativ permite folosirea a două sau mai multe plăci pentru un plus de performanță pe o placă de bază compatibilă CrossFireX. Pe această serie, CrossFireX este suportat software de către driver, o conexiune adițională nefiind necesară.

Seria SAPPHIRE HD 5450 este compatibilă în totalitate cu jocurile și aplicațiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0; în același timp susține noi niveluri ale detaliilor, transparența și efecte luminoase din noile versiuni de software ce folosesc DirectX 11. Toate acestea se desfășoară cu un consum redus de energie iar cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management acest consum de operare devine nesemnificativ(8W) în aplicațiile 2D și în așteptare.

Seria SAPPHIRE HD 5450 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În cele mai noi plăci, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

Seria SAPPHIRE HD 5450 suportă cele mai noi specificații cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-thread cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a oferi noi posibilităţi de lucru cum ar fi interacţiunea între obiecte transparente, noi efecte de lumină şi post procesare accelerată precum şi calcule fizice și transcodare video accelerată. Seria suportă de asemenea ATI Stream accelerând  aplicaţii ca transcodarea video și sarcinile de redare, executând instrucțiunile pe arhitectura GPU-ului și nu pe unitatea de procesare a sistemului.

Seria SAPPHIRE HD 5000 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL ce asigură suport pentru toate elementele cheie necesare noilor experiențe de joc și accelerării aplicaţiilor de performanţă din generaţia următoare.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com