Prima rundă de aplicaţii a Intel Challenge Europe 2011 se apropie de final

        CUMPARATI

 

·   Studenţii au la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a trimite aplicaţiile online la competiţia europeană antreprenorială organizată de Intel;

·   Câştigătorii vor participa la Intel® Global Challenge, organizată la University of California din Berkeley;

·   Premiu constă în 100.000 de dolari şi consultanţă de la lideri antreprenoriali de-a lungul competiţiei.

După startul din luna martie, studenţii au la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a participa la Intel® Challenge Europe 2011, având în vedere că termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor se apropie de sfârşit. Rezumatele de 1-3 pagini ale planurilor de business trebuie trimise până duminică, 8 mai 2011, la http://www.intelchallenge.eu/participate/.

               

Intel Challenge Europe este o competiţie de planuri de afaceri pentru studenţi şi este organizată în colaborare cu instituţii educaţionale şi organizaţii antreprenoriale din Europa. Scopul competiţiei este de a crea noua generaţie de antreprenori şi de a ajuta societatea prin dezvoltarea de proiecte tehnologice cu potenţial mare de business. Prin promovarea antreprenoriatului tehnologic, Intel Challenge Europe poate sprijini proiecte care creează lanţuri de producţie, locuri de muncă şi creştere economică bazată pe inovaţie.

            Planurile de business selectate în prima rundă a competiţiei vor fi împărţite în alte două runde de aplicaţii şi prezentări, culminând cu finala regională de la Sopot, în Polonia, din perioada 26-28 septembrie 2011. În urma finalelor regionale vor fi selectate câte două echipe din Europa de Vest şi Europa de Est. Finalele Intel Challenge Europe vor avea loc în acelaşi timp cu European New Ideas Forum. Forumul este un loc de discuţii între comunităţile de business din Uniunea Europeană, cu scopul de a căuta şi promova noi soluţii pentru problemele economice şi sociale cu care se confruntă Europa şi lumea.

Cei patru câştigători ai finalelor regionale vor fi invitaţi să participe la Intel® Global Challenge, care va avea loc la University of California din Berkeley în noiembrie 2011. Participanţii vor concura pentru un premiu de 100.000 de dolari şi vor beneficia pe parcursul concursului de consultanţă din partea liderilor comunităţilor antreprenoriale din Europa şi Silicon Valley.

“Unele dintre cele mai bune idei inovatoare sunt aduse de tineri. Ajutându-i pe tineri să-şi dezvolte ideile şi să le dea valoarea reală de business, acestea vor putea avea un impact pozitiv asupra societăţii. Noile idei vor crea locuri de muncă, vor stimula creşterea economică şi vor creşte standardele de viaţă", a declarat Christian Morales, Vice President şi General Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al Intel.

Planurile de business trebuie să se bazeze pe o invenţie tehnologică nouă, să scoată în evidenţă nevoile pieţei şi să poată fi aplicate la nivel global. Trebuie să fie orientate către dezvoltarea de tehnologii care s-ar putea referi la domenii precum computingul wireless, sisteme digital home, software consumer şi enterprise, energie, nanotehnologie, semiconductori, sănătate, biotehnologie şi nu numai. Noua companie trebuie să nu fi primit vreo finanţate de la vreun fond de venture capital şi să necesite investiţii de maxim 250.000 de dolari. Pentru mai multe detalii despre cerinţele de participare, vizitaţi: http://www.intelchallenge.eu/howtowin/.

Aplicaţiile vor fi evaluate în fiecare ţară de arbitrii din domenii variate, precum cel academic, antreprenorial, tehnologic, cel al fondurilor de venture capital şi investiţii. Pentru a avea succes, aplicaţiile trebuie, printre altele, să cuprindă o noutate tehnologică cu o propunere clară, să acopere segmente de piaţă cu potenţial, să aibă un plan de business solid şi să fie prezentate clar şi precis.

Competiţia de planuri de afaceri pentru studenţi a fost lansată în Europa de Est în 2004 şi este disponibilă astăzi pentru studenţii din Europa, Turcia şi Israel. Mai multe informaţii despre implicarea companiei Intel în educaţie şi antreprenoriat sunt disponibile la http://www.intel.com/about/corporateresponsibility/education/index.htm.