Kaspersky Lab a urcat pe locul al treilea la nivel mondial, pe segmentul soluţiilor de securitate pentru utilizatori individuali

        CUMPARATI

 

Kaspersky Lab, lider în furnizarea de soluţii pentru managementul securităţii informatice, anunţă faptul că Gartner a poziţionat compania pe locul trei mondial ca vendor de soluţii de securitate informatică pentru utilizatorii individuali (consumer), conform „Market Share: Security Software, Worldwide, 2010”, publicat pe 30 martie 2011 şi redactat de Ruggero Contu şi Matthew Cheung.

Conform Gartner, cota globală de piaţă a Kaspersky Lab pe segmentul consumer al pieţei de securitate informatică a fost de 9% în 2010, cifră mai mare cu două procente comparativ cu 2009. Veniturile companiei generate de acelaşi segment au crescut cu 42% în 2010, faţă de anul din urmă. De asemenea, începând cu anul 2008, Kaspersky Lab a înregistrat o creştere de 7% a cotei de piaţă pe segmentul utilizatorilor individuali, depăşind ratele de creştere a principalilor săi competitori, urmând ca în 2010 să se claseze pe poziţia a treia în lume, ca furnizor de suite de securitate IT de tip consumer.

Kaspersky Lab este la momentul actual pe locul cinci pe segmentul Enterprise Endpoint Protection (soluţii de securitate pentru companii), conform analizei Gartner, compania având cea mai ridicată rată de creştere a veniturilor în 2010 (+30%) şi urmează să-şi îmbunătăţească poziţia şi pe acest segment.

„Creşterea susţinută a cotei noastre de piaţă are la bază un set de puncte foarte importante – calitatea produselor, rate superioare de detecţie şi suport tehnic mai bun”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator Kaspersky Lab. „Investiţiile pe care Kaspersky Lab le face în aceste arii-pivot ne ajută să creştem susţinut poziţia noastră pe piaţa de securitate IT, după cum o arată studiile unor renumite companii de cercetare şi analiză. Locul trei mondial pe piaţa soluţiilor de securitate informatică pentru utilizatori individuali reprezintă o realizare majoră pentru noi, dar, cu siguranţă nu ne vom opri aici, deoarece ne dorim să avansăm cât mai mult pe această piaţă”, încheie Kaspersky.

Recent, Kaspersky Lab şi-a anunţat obiectivul principal de business, de a ajunge între primii trei furnizori de servicii de securitate endpoint (inclusiv business şi consumer) până la sfârşitul anului 2011.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.

Despre Gartner

Gatner este lider mondial în cercetare şi consultanţă privind tehnologia informaţiei. De la CIOs (chief information officers), până la lideri în sectorul IT din corporaţii şi agenţii guvernamentale, oameni de afaceri din companii high-tech şi de telecomunicaţii, firme de servicii profesionale şi investitori în tehnologie, compania este un partener de bază pentru 60.000 de clienţi din 11.000 de organizaţii distincte. Fondată în 1979, Gartner are sediul în Stamford, statul Connecticut, SUA, având 4.400 de angajaţi, inclusiv 1.200 de cercetători şi consultanţi, precum şi clienţi în 85 de ţări.Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.gartner.com