Internet Explorer 9 la patru săptămâni de la lansare – 80.000 downloads în România. Vești bune pentru dezvoltatori: primul platform preview Internet Explorer 10

        CUMPARATI

În perioada 12-14 aprilie, Las Vegas găzduiește conferința anuală dedicată dezvoltatorilor și designerilor web – MIX11, ediție ce pune accentul pe web și cloud. Evenimentul din acest an cuprinde două mari keynote-uri transmise live și aproximativ 130 de sesiuni ce pot fi descărcate de pe http://live.visitmix.com.

Momentum IE9 – adopție de 3,6% pe Windows 7 pentru cel mai rapid adoptat browser Microsoft din istorie

Tudor Galoș, Windows Business Group Lead, Microsoft România: „IE9 în România înseamnă peste 80.000 de descărcări ale browserului de pe serverele Microsoft, un market share de Aprilie la 1,2% (toată piața) și 4% (piața de calculatoare cu Windows 7), peste 500 dezvoltatori „antrenați” pe HTML5, CSS3 și accelerare hardware și parteneriate cu jucători precum Realitatea.NET (cu funcționalități dedicate precum Pinned Sites, Jumplists, web slices și acceleratoare), cinemagia.RO (cu funcționalități precum Pinned Sites, Jumplists, IE9 particularizat) și alte câteva care vor fi anunțate în curând. De asemenea, avem parteneriatele internaționale cu Facebook (Pinned Sites, Jumplists), Twitter (Pinned Sites, Jumplists), Yahoo (Pinned Sites, Jumplists, IE9 enhanced by Yahoo) care se aplică și în România!”

Dragoș Stanca, Q2M: „În Microsoft am găsit unul dintre cei mai deschiși clienți spre inovație și proiecte neconvenționale care merg dincolo de campaniile publicitare clasice. Cred că asta ar trebui să însemne promovarea unui produs în online și anume comunicare digitală la 360 de grade, nu publicitate și atât. De aceea versiunea IE9 pentru REALITATEA.NET este un proiect care va arăta ca promovarea unui nou produs Microsoft se poate îmbina excelent cu zona de web development și editorial, atât în beneficiul clientului, cât și al publicului care a putut testa și adopta IE9 într-un mod plăcut.”

Internet Explorer aduce în prim plan site-urile Web, oferind experiențe online mai interesante și complexe. La MIX 11 sunt prezentate soluții Web ale unora dintre companiile ce dau tonul în online, printre care: Foursquare, Namco, Last.fm Ltd. sau Sparkart Group Inc. (companie ce a dezvoltat noul site Bon Jovi).

Faceți cunoștință cu Internet Explorer 10 Platform Preview 1

La doar patru săptămâni de la lansarea IE9, Microsoft prezintă primul Platform Preview al IE10. Versiunile Platform Preview sunt dedicate în primul rând dezvoltatorilor web, pentru a avea acces timpuriu la direcțiile de dezvoltare ale browser-ului și pentru a influența prin feedback viitoarele versiuni ale browserului Internet Explorer.

Tradiția IE9 va fi continuată și de IE10, astfel că la intervale de aproximativ 12 săptămâni, dezvoltatorii vor avea acces la noi versiuni Platform Preview. IE10 PP1 este rezultatul investițiilor constante ale Microsoft pentru a asigura conformitatea browserului cu standardele Web și pentru a valorifica performanțele hardware ale sistemelor desktop.

Dezvoltatorii vor fi încântați de noile capabilități ale IE10 PP1:
– implementări ale CSS3 Flexbox, CSS3 Grid, CSS Gradients, ES5 Strict Mode (funcție nouă a ECMAScript 5), IE10 doc mode, IE10 UA String;
– o nouă unealtă pentru feedback;
– modificări minore ale interfeței utilizator;
– aplicații de test pentru a evidenția principalele îmbunătățiri implementate (ca și în cazul celorlalte versiuni PP ale IE9), disponibile pe www.IETestDrive.com.

Pentru a urmări live conferința MIX11 vă rugăm accesați http://live.visitmix.com.