Intel urcă pe locul 7 în clasamentul Best Global Brand

        CUMPARATI

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

·         Intel a urcat două locuri în Top 100 Best Global Brand, ajungând pe locul şapte;

·         Interbrand a premiat Intel pentru consecvenţă, într-un an în care multe companii au regresat;

·         Acţiunile companiei Intel de a căuta în permanentă soluţii pentru a-şi extinde domeniul de activitate dincolo de PC-uri şi servere au fost apreciate;

Intel Corporation a urcat două poziţii în Top 100 Interbrand ajungând astfel pe locul şapte, Intel fiind prezent în Top 10 al acestui clasament încă din anul 2001. Valoarea brand-ului Intel este în acest moment de 32 miliarde USD, în creştere cu 4% faţă de anul trecut.

            Despre performanţa Intel de a-şi menţine locul între brandurile de elită ale lumii, reprezentaţii Interbrand au declarat următoarele:

            „În acest an am văzut multe companii regresând. Spre deosebire de acestea Intel şi-a menţinut cursul de dezvoltare, investing miliarde de dolari în fabrici noi şi performante, fapt ce a accelerat crearea de noi procesoare. Intel a căutat metode a se extinde în două direcţii: trecând graniţa PC-urilor şi a serverelor prin lansarea de chip-uri pentru tot felul de dispozitive, de la telefoane mobile la smart TV, şi prin crearea unui magazin online de aplicaţii şi al unui program de dezvoltarea de aplicaţii ce pot fi folosite de partenerii Intel ca metodă de creştere a business-ului.

            „Intel a fost preocupat şi de securitate, fapt demonstrat prin achiţionarea companiei McAfee. Iniţiativele Intel sunt de lăudat, compania trebuind să demonstreze acum că este un brand important nu doar în industria de PC-uri, ci şi în computing-ul viitorului, unul în care telefoanele mobile, televizoarele şi maşinile vor fi inteligente. Doar timpul va arăta dacă brandul care a fost promotorul dezvoltării tehnologice în ultimii 20 de ani îşi va continua misiunea şi în următoarele decenii.”

            Rezultatele obţinute anul acesta readuc Intel pe poziţia pe care a ocupat-o în anii 2007 şi 2008.

            Din grupul Best Global Brands fac parte companii cu o istorie impresionantă, ce sunt prezente în toată lumea şi deţin o strategie puternică de marketing. Top 10 anul acesta este format din: Coca-Cola, IBM, Microsoft, Google, GE, McDonald’s, Intel, Nokia, Disney şi HP.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi