Intel extinde portofoliul smartphone: clienţi şi produse noi, software şi servicii de ultimă generaţie

        CUMPARATI

 

MOBILE WORLD CONGRESS, Barcelona, Spania, 28 februarie 2012 – Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel, a prezentat o serie de planuri care vizează extinderea portofoliului de produse smartphone al companiei şi a oferit informaţii despre colaborările strategice cu Orange*, Lava International Ltd.*, ZTE* şi Visa*.       

            “Suntem încântaţi să anunţăm adăugarea unor capabilităţi noi smartphone-urilor noastre. Suntem în continuare concentraţi să oferim utilizatorilor de smartphone din întreaga lume terminale performante, ce integrează caracteristici noi de ultimă generaţie”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.

            Otellini a făcut anunţul în timpul unei conferinţe Intel organizate în cadrul Mobile World Congress, oferind de asemenea informaţii cu privire la planurile companiei de a extinde roadmap-ul echipamentelor de comunicare şi al smartphone-urilor SoC.

 

Angajamente noi dedicate utilizatorilor de smartphone-uri

            Având la bază parteneriatele strategice cuMotorola Mobility Inc.* şi Lenovo*, Intel a început colaborarea cu Orange, Lava International Ltd. şi  ZTE.

            Pe scenă, alături de Otellini, a urcat Yves Maitre, Orange senior vice president al Mobile Multimedia and Devices, pentru a discuta despre un nou smartphone Orange bazat pe design-ul de referinţă al procesorului Intel® Atom™ Z2460. Cu ajutorul smartphone-ului utilizatorii pot accesa serviciile Orange: Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays şi Orange Gestures. Terminalul va fi disponibil în Anglia şi în Franţa din această vară.

            Intel a anunţat de asemenea planurile de a intra pe piaţa de smartphone-uri din India prin intermediul unei alianţe cu Lava International Ltd, o companie care a înregistrat creşteri substanţiale într-un timp record. Vishal Sehgal, cofondatorul Lava şi Preşedinte al Consiliului Director a anunţat lansarea XOLO Smartphone by Lava.

XOLO X900 se bazează pe un design de referinţă Intel şi va fi primul smartphone bazat pe tehnologie Intel comercializat în India. Terminalul va fi disponibil în retail la începutul trimestrului doi al anului curent şi va fi compatibil cu majoritatea reţelelor Indiene de telefonie mobilă.  

Pe lângă parteneriatul semnat deja cu Motorola Mobility, Intel a anunţat începutul colaborării cu ZTE. Parteneriatul se va întinde pe mai mulţi ani şi vizează smartphone-urile şi tablet PC-urile. He Shiyou, Executive Vice President şi Head of the Terminal Division al ZTE a oferit informaţii despre modul în care această alianţă dintre ZTE şi Intel va ajuta compania să dezvolte produse unice şi performante pentru operatorii wireless. El a mai declarat şi faptul că primul echipament ZTE care va folosi procesor Intel urmează să apară în a doua jumătate a anului 2012.

Extinderea roadmap-ului pentru Smartphone SoC şi pentru echipamentele de comunicare

Bazându-se pe parteneriatele deja semnate, Intel a oferit informaţii despre trei noi produse smartphone SoC. Acestea vor fi adresate mass market şi vor extinde portofoliul companiei.

Continuând să îmbunătăţească performanţa şi eficienţa energetică a procesorului Intel™ Atom® Z2460, cunoscut anterior sub numele de cod “Medfield”, Intel a anunţat că noua platformă va suportă o frecvenţă de maximum 2GHz. De asemenea, procesorul Intel Atom™ Z2580 are o performanţă de două ori mai mare comparativ cu Atom™ Z2460 şi integrează o soluţie LTE/3G/2G avansată multimode. Primele sample-uri de Z2580 urmează să apară în cea de-a doua jumătate a anului, iar primele produse comerciale în prima jumătate a anului 2013.

Adresându-se oportunităţilor în creştere pe care echipamentele mobile le au pe pieţele emergente, acolo unde utilizatorii sunt interesaţi de produse performante la preţuri cât mai mici, Intel a oferit primele informaţii despre procesorul Intel® Atom™ Z2000. Modelul este destinat smartphone-urilor mass market, această industrie putând ajunge la 500 de milioane de unităţi până în 20151.  Platforma include un procesor Atom la 1GHz cu capabilităţi grafice performante şi permite conectarea la Internet şi accesarea jocurilor Google Android*. Noua platformă va fi compatibilă cu Intel® XMM 6265 3G HSPA+ modem şi cu Dual-SIM 2G/3G, oferind astfel o flexibilitate a serviciilor de date şi telefonie, totul traducându-se printr-o scădere a costulului de utilizare. Primele sample-uri de Z2000 urmează să apară la mijlocul anului 2012, iar primele produse sunt programate să apară la începutul anului 2013.

Produsele anunţate sunt construite pe 32nm, iar în cadrul discursului Otellini a subliniat modul în care procesorul Atom™ va depăşi legea lui Moore. Intel va trimite SoC-uri pe 22nm pentru a obţine certificările necesare anul viitor, iar tehnologia SoC pe 14nm este deja în curs de dezvoltare.

În 2011, Intel a oferit componente pentru peste 400 de milioane de platforme mobile. Pornind de la acest lucru, Intel a anunţat XMM 7160, o platformă multimode avansată LTE/3G/2G care va permite atingerea unei viteze de 100Mbps downlink şi 50Mbps uplink şi va suporta HSPA+ 42Mbps. Intel va prezenta primele sample-uri în cel de-al doilea trimestru, design-urile de produs urmând să apară la sfârşitul anului curent.

Intel a anunţat de asemenea începerea procesului de sampling pentru platforma XMM 6360, o soluţie modem slim 3G HSPA+ care suportă o viteză de 42Mbps downlink şi 11.5Mbps uplink, fiind dedicată echipamentelor cu small form factor.

O experienţă de calcul mai bună datorită noilor arhitecturi Intel

Strategia Intel este de a crea şi permite dezvoltarea de experienţe captivante şi sigure de-a lungul unei game largi de echipamente mobile.

O tendinţă în curs de dezvoltare este de a folosi echipamentele mobile pentru a face plăţi sigure în online sau retail. Otellini l-a invitat pe scenă pe John Partridge, Preşedinte al Visa Inc., care a anunţat o alianţă pe mai mulţi ani între Intel şi Visa, care are ca scop dezvoltarea unei soluţii de mobile commerce adaptate utilizatorilor din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare. Această colaborare vizează o serie de servicii mobile Visa şi smartphone-uri şi tablet PC-uri cu Intel® Atom™. Ca prim pas, Partridge a anunţat că design-ul de referinţă al smartphone-ului Intel este acum certificat pentru Visa payWave.

Având la bază colaborarea cu Google, Intel continuă să colaboreze cu vendorii independenţi de software pentru a se asigura de faptul că majoritatea aplicaţiilor pe Android sunt compatibile cu echipamentele ce folosesc procesoare Intel® Atom™. Otellini a precizat că deţine toate instrumentele necesare pentru a sprijini ecosistemul dezvoltării de aplicaţii.

1 Strategy Analytics

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi