Intel a amenajat la CeBIT 10000 de metri pătraţi special pentru gameri

        CUMPARATI

 

O întreagă lume a jocurilor, cu 200 de PC-uri high-end cu procesoare Intel® Core™ i3, i5 şi i7 şi finalele Intel® Extreme Masters, la CeBIT, în sala 23

·   În colaborare cu Alternate/Wave, ATELCO, MEDION, MSI şi MYSN Schenker Notebooks, în sala 23, Intel va oferi 10 000 metri pătraţi pentru jocuri şi distracţie adevărată;

·   Pentru profesioniştii eSport, Intel Gaming Hall va fi gazda finalei competiţiei Intel Extreme Masters (prima ligă internaţională de eSports) şi a primei Intel Friday Night Games din Bundesliga ESL Pro Series – sezonul de vară şi a finalei Intel GP Series, cu simulatorul de curse iRacing;

·   Intel Experts’ Corner şi Intel Tech Talk – printre invitaţi se va număra Shmuel „Mooly" Eden, Vice President, General Manager, PC Client Group & Intel Corporation;

·   Fanii fotbalului vor avea ocazia de a-l înfrunta pe portarul robot “RoboKeeper”, care funcţionează cu procesoare Intel®.

Sala Intel dedicată jocurilor va fi încă o dată destinaţia preferată de la CeBIT pentru toţi gamerii, profesionişti şi amatori în egală măsură. Într-o zonă aproximativ de mărimea unui teren de fotbal, Intel îşi va uni forţele cu producători de hardware precum Alternate/Wave, MEDION, MSI şi MYSN Schenker Notebooks, pentru a crea o lume întreagă de experienţe pentru gameri. Aici, jucătorii amatori se vor putea lăsa în voia pasiunii lor pentru jocuri, cu aproximativ 200 de sisteme high-end bazate pe procesoare Intel® Core™ i3, i5 şi i7.

            Chiar şi gamerii profesionişti din eSport se vor reuni în sala 23, aceasta găzduind finalele pentru Intel Extreme Masters, prima Intel Friday Night Games din turneul ESL Pro Series Summer Season şi finala mondială a Intel GP Series. În plus, se vor organiza zilnic discuţii tehnice Intel despre jocuri şi tehnologii, pe podiumul principal din sala 23. Tot aici se vor găsi Intel Experts’ Corner – Colţul Experţilor Intel şi “RoboKeeper”, cel mai rapid portar de fotbal din lume.

           

eSport la cel mai înalt nivel – Finalele Intel Extreme Masters şi multe altele

Primele runde din finalele Campionatului Mondial a celei de-a 5-a ediţii Intel Extreme Masters, cea mai importantă ligă eSport din lume, vor demara în forţă în cadrul CeBIT, pe 1 Martie. Aici, campioni eSport din Europa, Asia şi America se vor întrece în jocuri precum Counter-Strike, StarCraft 2 şi Quake Live, pentru a-şi adjudeca titlul de cei mai buni jucători din lume. Acest eveniment sportiv are un fond total de premii de 400 000 USD –  ceea ce face din Intel Extreme Masters una dintre cele mai importante competiţii online din lume pentru gameri profesionişti. Spectatorii pot urmări toate meciurile din Intel Extreme Masters în sala 23, live, dar şi online, accesând www.intelextrememasters.com sau www.esl.tv. Turneul va fi difuzat la televiziune, în şapte limbi. Finalele celor trei jocuri vor fi organizate sâmbătă, 5 martie.

Vineri 4 martie va lua startul prima competiţie Intel Friday Night Games din Bundesliga ESL Pro Series Summer Season, care va deschide sezonul 18 (www.eslproseries.de). Mai multe informaţii despre ESL şi eSport sunt disponibile la adresa www.esl.eu/de.

            Un alt moment de mare interes vor fi cursele finale din Intel GP Series, organizate vineri 4 martie, de la 10 am CET (http://www.iracing.com/intel-gp-series/). Aici, cei mai buni zece concurenţi ai lumii din Europa, America de Nord şi Asia/Australia se vor întâlni pentru o confruntare directă pe simulatorul de curse iRacing, care îi va aduce unuia dintre ei titlul de cel mai bun motociclist iRacing din lume. Premiile în bani pentru Intel GP Series – eveniment conceput iniţial ca o parte componentă a Intel Extreme Masters, ca urmare a unui parteneriat încheiat între iRacing.com şi Intel – se ridică la un total de 23.000 de dolari.

Jocuri pentru vizitatori, Intel Tech Talk – Discuţiile Tehnice Intel şi Intel Experts’ Corner

Vizitatorii îşi pot testa şi ei abilităţile de piloţi pe simulatorul de curse, într-o zonă special amenajată din sala dedicată gamerilor unde îi vor aştepta 200 de sisteme high-end de la Alternate/Wave, MEDION, MSI şi MYSN Schenker Notebooks, care rulează cu procesoare Intel® Core™ i3, i5 şi i7. Printre jocurile disponibile se numără Starcraft 2 şi League of Legends.

            Pe lângă zona de jocuri, vizitatorii sălii 23 vor putea afla informaţii interesante despre jocuri şi tehnologii în cadrul Intel Tech Talk, sesiune de discuţii organizată zilnic. Invitatul special al acestei sesiuni va fi Shmuel „Mooly" Eden, Vice President, General Manager, PC Client Group & Intel Corporation, care va purta o discuţie cu utilizatorii timp de 45 de minute, pe 4 martie, ora 3 P.M. CET. Discuţia cu Mooly Eden va fi difuzată şi live, pe  intel.de/getsmart. În cadrul Intel Experts’ Corner, vizitatorii vor avea ocazia să discute cu specialişti Intel, pentru a afla mai multe despre noile produse din zona gaming.

RoboKeeper – Cel mai rapid portar de fotbal din lume

           

În Intel Gaming Hall, Intel le oferă fanilor fotbalului ocazia de a intra într-o luptă directă “om contra maşină” cu RoboKeeper. Acest robot-portar de fotbal funcţionează ca un portar din jocul TIPP-KICK, cu controlul motorului bazat pe un computer încorporat, produs de Kontron cu un procesor multi-core Intel. RoboKeeper a fost creat de Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) din Dortmund. Ochii lui RoboKeeper sunt două camere de filmat care pot înregistra până la 50 imagini pe secundă şi se concentrează asupra mingii, urmărindu-i traiectoria. Pe baza imaginii rezultate, software-ul de procesare a imaginii calculează punctul cel mai probabil de impact al mingii cu poarta, iar portarul reacţionează la această informaţie în doar 0,3 secunde.