Intel Sandy Bridge: Supraalimentarea vanzarilor de PC?

        CUMPARATI

 

Design-ul microprocesorului Intel Sandy Bridge  a generat o multime de zvonuri, in primul rand datorita faptului ca integreaza in procesor  tehnologia high-end pentru grafica a producatorului. Daca livreaza ceea ce a promis, , Sandy Bridge ar putea aduce in final respectabilitate termenului  "integrated graphics," care mult timp a fost codul pentru  "crappy performance" (performanta  neplacuta) – cel putin din punctul de vedere a gamerilor si altor utilizatori care au nevoie de performanta.

Sistemele cu grafica integrata au fost pentru mult timp standard pentru multe calculatoare pentru consumatori si business, dar ei au obtinut mai putin respect decat Rodney Dangerfield. Snobii performantei au blocat slabiciunile lor la rularea jocurilor 3D sau rularea altor aplicatii care folosesc grafica intensiv. Nu numai ca Sandy Bridge ofera performanta mai buna pentru video HD si aplicatii 3D, dar ofera, de asemenea, o mai buna gestiune a energiei – un mare avantaj pentru laptop-uri. Noul chip Intel va fi livrat in cantitati mari anul viitor.

Intel nu este singur in piata, desigur. AMD, rivalul pe segmentul procesoare, dezvolta o platforma concurenta denumita Fusion, , care va fi introdusa la  laptop-urile low-end la inceputul lui 2011.

Mai multe despre Intel Sandy Bridge