Intel şi alte companii din domeniul tehnologiei au fost atenţionate despre noi cercetări pe teme de securitate care descriu metode de analiză software care

Intel răspunde la concluziile cercetării pe teme de securitate

Intel şi alte companii din domeniul tehnologiei au fost atenţionate despre noi cercetări pe teme de securitate care descriu metode de analiză software care, atunci când sunt utilizate pentru scopuri rău-intenţionate, au potenţialul de a colecta în mod neadecvat date sensibile de pe dispozitivele de computing care funcţionează conform destinaţiei lor. Intel consideră că aceste fapte nu au potenţialul de a distruge, modifica sau şterge date.

Rapoartele recente care semnaleaza că aceste fapte sunt cauzate de o eroare şi sunt unice pentru produsele Intel® sunt incorecte. Pe baza analizelor realizate până acum, multe tipuri de dispozitive de computing, echipate cu diverse procesoare şi sisteme de operare de la furnizori diferiţi, sunt vulnerabile.

Intel şi-a asumat un angajament în ceea ce priveşte securitatea produselor şi a clienţilor şi colaborează strâns cu multe alte companii tehnologice, incluzând AMD*, ARM Holdings* şi câţiva furnizori de sisteme de operare, pentru a dezvolta o abordare la  nivel de industrie cu scopul de a soluţiona această problemă în mod prompt şi constructiv. Intel a început să ofere actualizări de software şi firmware pentru a reduce efectele acestor actiuni. Impactul acestor actualizări asupra performanţei depinde în mare măsură de volumul de lucru şi va varia în funcţie de microprocesor, tipul de platformă (client sau server), configuraţie şi tehnică de reducere a efectelor negative. Intel consideră că pentru utilizatorul obişnuit de PC impactul asupra performanţei nu ar trebui să fie semnificativ, deşi performanţa unor sarcini de lucru ar putea fi afectată vizibil.

Intel şi-a asumat implementarea celor mai bune practici industriale în ceea ce priveşte divulgarea responsabilă a potenţialelor probleme de securitate. Din acest motiv, Intel şi alţi furnizori au planificat să divulge această problemă cu o săptămână mai târziu, când vor fi disponibile mai multe actualizări de software şi firmware. Cu toate acestea, Intel dă această declaraţie astăzi din cauza rapoartelor actuale inexacte din mass-media.

Verificaţi cu furnizorul sistemul dvs. de operare sau cu producătorul sistemului şi efectuaţi orice actualizări disponibile de îndată ce apar. Respectarea unor bune practici în ceea ce priveşte securitatea, care protejează de atacuri malware în general va contribui, de asemenea, la sporirea protecţiei împotriva unor posibile fapte rău-intenţionate până la efectuarea actualizărilor.

Intel consideră că produsele sale sunt cele mai sigure din lume şi că, cu sprijinul partenerilor săi, soluţiile actuale la această problemă asigură cel mai bun nivel de securitate posibil pentru clienţii săi.

Puteţi găsi resurse utile de la Intel şi alţi parteneri din industrie aici:

Consultaţi informaţiile despre noile concluzii ale cercetărilor în domeniul securităţii şi noile produse Intel>

Vedeţi cele mai recente ştiri de la Intel >

Aflaţi mai multe despre problemă pe blogul despre securitate al Google* >

Analiza Intel privind canalele secundare speculative de execuţie