Noua serie Intel® Solid-State Drive 910 oferă perfomanţă crescută, rezistenţă şi fiabilitate sporite pentru centrele de date

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

CUMPARATI

·         Seria de SSD-uri Intel 910, de 400 sau 800GB, oferă performanţă sporită şi fiabilitate crescută pentru cerinţele centrelor de date;

·         Intel SSD 910 se instalează uşor, fără a fi nevoie de o intervenţie la nivel de design de server;

·         Folosind tehnologia Intel High Endurance, seria Intel SSD 910 permite 10 scrieri complete pe zi, timp de cinci ani, fiind astfel cu 30% mai fiabilă*.

SANTA CLARA, California, 13 aprilie, 2012 – Intel Corporation anunţă seria Intel® SSD 910, unităţi de stocare create pentru centrele de date care folosesc cloud computing, virtualizare şi tranzacţii online. Seria Intel SSD 910 oferă o performanţă ridicată şi o fiabilitate crescută pentru lucrul cu aplicaţiile curente din centrele de date. Noile modele integrează Intel High Endurance şi folosesc tehnologie flash MLC pe 25nm, care permite utilizatorilor să realizeze 10 scrieri complete pe zi, timp de 5 ani. Comparativ cu produsele MLC standard, noile unităţi de stocare sunt cu 30% mai fiabile.

            Modelele seriei Intel SSD 910 bazat pe PCIe sunt uşor de instalat şi nu necesită schimbări la nivel de design de server, SSD-urile putând fi folosite pentru a salva datele critice ale unei companii. O singură unitate de stocare Intel 910 poate înlocui mai multe hard disk-uri de 15K rpm, fiind mai economice, având o performanţa secvenţială mai bună, ocupând mai puţin spaţiu, fiind scalabile şi având latenţe reduse. Noile unităţi au fost construite folosind controller Intel şi firmware de management Intel SSD. Firmware-ul este optimizat pentru ca unităţile să fie fiabile pentru o perioadă îndelungată şi include un control al erorilor NAND şi un management al erorilor de sistem.

            “Seria Intel SSD 910 este o soluţie completă, performantă şi fiabilă, noile modele fiind potrivite pentru a înlocui tradiţionalele hard disk-uri. Calitatea noilor produse este asigurată de Intel, lider al tehnologiilor SSD, administratorii de reţea ai centrelor de date putând avea deplină încredere în faptul că seria Intel SSD 910 este uşor de instalat şi este potrivită pentru a salva datele critice ale unei companii”, a precizat Roger Peene, Director Al Data Center SSD Marketing pentru Intel Non-Volatile Memory Solutions Group.

            “Supermicro colaborează cu diverse companii de tehnologie din lume pentru a dezvolta soluţii de date centre optimizate, performante şi fiabile. Cu ajutorul noilor unităţi de stocare, Intel SSD 910, administratorii serverelor care folosesc de exemplu seria de procesoare Intel® Xeon® E5-2600 vor putea folosi mai bine resursele procesorului. Acesta este doar un exemplu al modului în care colaborăm cu Intel pentru a testa şi certifica produse, astfel încât să scădem costul de ownership al utilizatorilor şi de a reduce timpul în care un produs apare pe piaţă”, a precizat Tau Leng, General Manager al High Performance Computing în cadrul Super Micro Computer Inc.

            Intel SSD 910 extinde linia de produse Intel dedicată aplicaţiilor din cadrul centrelor de date, noile modele fiind primele bazate pe PCIe care se alătură seriei 900. Familia de SSD-uri Intel 900 se alătură astfel seriilor Intel SSD 700 şi Intel SSD 300, care sunt dedicate serverelor sau diverselor aplicaţii de stocare.

            SSD-ul de 800GB al seriei Intel SSD 910 a obţinut o viteză de citire secvenţială de 2GB/s şi o viteză de scriere secvenţială de 1GB/s, o citire 4K de 180000 IOPS-uri şi o scriere 4k de 75000 IOPS-uri. Seria vine în două capacităţi, de 400, respectiv 800GB. Unităţi sampling sunt deja disponibile pentru centrele de date, pentru a se obţine certificatele necesare. Noile modele vor fi disponibile la jumătatea anului.

Modelul de 400GB va costa 1929 de dolari, iar cel de 800GB 3859 de dolari. Garanţia este de 5 ani. Pentru mai multe detalii accesaţi www.intel.com/support/ssdc/hpssd/sb/CS-029645.htm.

Pentru a descărca press kit-ul, accesaţi www.intel.com/newsroom/ssd. Pentru mai multe informaţii despre SSD-uri Intel, accesaţi www.intel.com/go/ssd sau urmăriţi Intel pe Twitter (@intelssd), Facebook (www.intel.com/go/ssdfacebook sau communities.intel.com).

 

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC),  este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, Xeon şi  logo-ul Intel sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări

Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi.

*Bazându-se pe o scriere random 8k şi comparând soluţiile Intel HET SSD cu soluţii SSD bazate pe standardul Intel MLC.