Kaspersky Lab lansează prima soluţie de securitate a companiei pentru medii virtualizate

CUMPARATI

  • Kaspesky Security for Virtualization protejează de malware şi eficientizează reţeaua internă a companiei
  • Administrare uşoară, de la o consolă unică de management

Bucureşti, 11 aprilie 2012 – Kaspersky Lab lansează Kaspersky Security for Virtualization (KSV), pentru a asigura companiile că sunt „pregătite pentru ceea ce urmează”. Noua soluţie business este proiectată şi construită de la zero de echipa internă a Kaspersky Lab, pentru a proteja de malware şi atacuri informatice infrastructurile IT aflate în continuă evoluţie. Mediile virtualizate au numeroase beneficii pentru companii, dar dacă sunt neprotejate, aceste platforme riscă să devină o verigă slabă, exploatată de infractori cibernetici.

Kaspersky Security for Virtualization este o aplicaţie virtuală de securitate care se integrează cu VMware vShield Endpoint, pentru a oferi protecţie anti-malware fără agent integrat (agent-less), construită pe baza motorului antivirus avansat al Kaspersky Lab. Dezvoltată pe aceeaşi structură de cod ca şi linia de soluţii endpoint Kaspersky Lab pentru business, Kaspersky Security for Virtualization evită complexitatea inutilă şi consumul de resurse asociate altor programe de securitate pentru medii virtualizate. Folosind Kaspersky Lab, companiile dispun de o platformă unică de management pentru medii virtuale, fizice şi mobile.

Pe lângă compatibilitatea plug-and-play cu soluţia Kaspersky Endpoint Security, KSV se integrează foarte uşor cu VMware vShield Endpoint Security, oferind protecţie centrelor de date virtuale, serverelor virtuale şi desktop-urilor. Utilizând VMware vShield Endpoint, soluţia Kaspersky Security for Virtualization administrată centralizat identifică automat fiecare maşină virtuală din reţea şi trimite fişiere „client”-ului Kaspersky Lab pentru scanări anti-malware şi în timp real. Integrarea cu VMware vCenter înseamnă deployment uşor de realizat, protecţie automată pentru noile maşini virtuale, mapping pentru structurile de calcul fizic şi logic, precum şi actualizări automate de securitate, toate oferind o consolidare mai bună a protecţiei, administrate cu ajutorul consolei Kaspersky Security Center.

Petr Merkulov, Chief Product Officer la Kaspersky Lab, spune: „Integrarea cu VMware oferă clienţilor noştri posibilitatea de a implementa tehnologia de protecţie Kaspersky Lab în infrastructura VMware, iar acesta este doar începutul parteneriatului nostru. Avem în plan dezvoltarea unor funcţionalităţi extinse cu API-ul VMware, precum şi posibilitatea de a izola orice maşină virtuală infectată înainte ca malware-ul să se răspândească în toată reţeaua. Partenerii noştri sunt cu adevărat încântaţi că am introdus în portofoliul de produse Kaspersky Lab o soluţie optimizată pentru medii virtualizate. Am făcut primul pas spre domeniul virtualizării şi avem în plan extinderea funcţionalităţii soluţiilor noastre pentru toate platformele de virtualizare populare.”

Beneficiul Kaspersky Lab – management unificat pentru securitatea virtuală, fizică şi mobilă

Unul dintre cele mai mari avantaje ale virtualizării, eficientizarea resurselor IT, poate avea de suferit atunci când pentru maşini virtuale sunt aplicate aceleaşi reguli de securitate ca şi în cazul sistemelor fizice. Prin integrarea cu VMware vShield Endpoint, Kaspersky Security for Virtualization rulează funcţionalităţile anti-malware pe o aplicaţie virtuală centralizată. Această metodă elimină necesitatea dublării consumului de resurse pe fiecare maşină virtuală în parte, optimizând performanţa şi reducând costurile hardware, precum şi cele de consum al energiei.

Companiile obşnuiesc să folosească soluţii endpoint separate pentru mediile de lucru mobile, fizice şi virtuale, dar administratorii IT nu-şi doresc să utilizeze mai multe console în managementul securităţii. KSV nu foloseşte această abordare, ci trimite informaţiile direct cosolei Kaspersky Security Center. De asemenea, soluţiile de securitate Kaspersky Lab pe bază de agent sunt şi ele optimizate pentru virtualizare, oferind clientului posibilitatea de a alege modelul de protecţie care se potriveşte cel mai bine infrastructurii sale virtuale. În plus, administratorii IT pot folosi politici de securitate personalizate pentru a selecta grupuri diferite de maşini virtuale, la fel de simplu ca în cazul staţiilor fizice. Acest management unificat pentru toate mediile de lucru reprezintă o nouă abordare în administrarea IT, combinată cu tehnologiile de protecţie de ultimă generaţie.

Motorul antivirus multi-premiat al Kaspersky Lab oferă un nivel superior de detecţie şi analiză euristică, necesare identificării şi blocării celor mai sofisticate categorii de malware. Mai mult decât atât, cu ajutorul Kaspersky Security for Virtualization, staţiile de lucru virtuale sunt protejate de aceeaşi bază de date malware centralizată, care este în mod constant actualizată, pe măsură ce noi ameninţări sunt identificate. Acest model de protecţie asigură utilizatorii că toate maşinile virtuale primesc acelaşi nivel de protecţie, indiferent de perioada în care acestea au fost create sau de faptul că au fost offline pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu există pericolul ca o staţie virtuală care nu a fost folosită de mult timp să se infecteze în momentul în care este repornită sau ca reţeaua să fie supusă unei „rafale” de malware, care să-i blocheze resursele atunci când maşinile virtuale se actualizează.

Cerinţe de sistem şi disponibilitate

Kaspersky Security for Virtualization, combinată cu VMware vShield Endpoint, este compatibilă cu vSphere 5.0; VMware hypervisor ESX/ESX 4.1 şi 5.0; vCenter Server 5.0; vShield App 1.0; vShield Edge 1.0 şi VMware View 4.5. Kaspersky Security for Virtualization oferă protecţie fără agent integrat (agent-less) pentru maşini virtuale care operează majoritatea platformelor Windows, inclusiv Windows 7; Windows Vista; Windows XP; Windows Server 2008; Windows Server 2008 R2 şi Windows Server 2003.

Kaspersky Security for Virtualization va fi inclusă în gama soluţiilor Kaspersky Lab pentru securitate dedicată începând cu data de 12 aprilie 2012. Orice companie interesată de evaluarea soluţiei Kaspersky Security for Virtualization poate solicita o licenţă de test şi consultanţă din partea unui partener Kaspersky Lab la http://www.kaspersky.ro/try/ksv/.

# # #

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Kaspersky Lab este poziţionată în topul primelor patru companii producătoare de soluţii de securitate endpoint la nivel mondial. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com