Intel consolidează securitatea şi creşte performanţa companiilor, cu ajutorul celei de-a treia generaţii a gamei de platforme Intel® Core™ vPro™

CUMPARATI

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

Ÿ  Cea de-a treia generaţie a gamei de platforme Intel® Core™ vPro™ oferă companiilor şi sistemelor inteligente îmbunătăţirile necesare în privinţa securităţii, performanţei şi formei produselor, pentru a-şi putea derula în siguranţă activităţile de calcul;

Ÿ  Caracteristicile de securitate ajută companiile să se protejeze, abordând patru aspecte: managementul riscurilor, identitatea şi accesul utilizatorilor, protejarea datelor şi monitorizarea, şi remedierea problemelor apărute;

Ÿ  Viitoarele dispozitive Ultrabook™ echipate cu a treia generaţie a gamei de platforme Intel® Core™ vPro™ sunt gândite astfel încât să-i apropie pe profesioniştii din IT de utilizatorii finali, companiile;

Ÿ  Design-urile îmbunătăţite contribuie la accelerarea migraţiei dinspre funcţii fixe şi sisteme deconectate către sisteme inteligente în domenii precum retail, industrie sau sănătate.

 

SANTA CLARA, California, 16 mai 2012 – Managerii de IT se confruntă cu mai multe încercări – de la procese complexe de business până la ameninţări sofisticate la adresa securităţii sistemelor. În plus, mai multe domenii precum retail, sănătate sau industrie, recurg la tehnologie pentru a dezvolta soluţii inovatoare care să rezolve provocările cu care se confruntă într-o lume tot mai conectată. Pentru a aborda toate acestea, Intel Corporation a anunţat disponibilitatea platformelor bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™  pentru companii şi sisteme inteligente.

Îmbunătăţirile aduse platformelor cu procesoare Intel® Core™ vPro™ oferă un nivel crescut de securitate pentru activităţile de calcul ale companiilor şi totodată impulsionează următorul val de inovaţii în domeniul sistemelor inteligente. Platformele bazate pe procesoare Intel® Core™ vPro™ abordează realităţile climatului actual de business, în care integritatea datelor şi eficienţa organizaţională oferă avantaje competitive. Noile capabilităţi au încorporate elemente de securitate pe fiecare nivel, fără a afecta performanţa. Inovaţiile aduse software-ului permit managerilor IT să seteze şi configureze sisteme în doar câteva minute, pentru a implementa mai rapid soluţii fascinante. În plus, elementele superioare de grafică şi managementul în condiţii de securitate contribuie la accelerarea tranziţiei către sistemele inteligente şi la dezvoltarea acestora, pentru domenii precum retail, industrie şi sănătate.

Cu noile platforme bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™, Intel deschide drumul către o nouă eră, punând la dispoziţia companiilor soluţii de calcul complete şi uşor gestionabile, pentru a le permite să facă faţă problemelor de securitate, şi oferindu-le în acelaşi timp flexibilitatea şi designul cerute de utilizatori”, a declarat Rick Echevarria, Vicepreşedinte al Intel Architecture Group şi General Manager al Business Client Platform Division.

Companiile pot beneficia de cele mai recente platforme cu procesoare Intel® Core™ vPro™ prin intermediul mai multor dispozitive, cum ar fi sisteme Ultrabook™, laptopuri, desktop PC-uri, staţii de lucru şi sisteme all-in-one.

Elemente de securitate încorporate

Pentru protecţia împotriva furtului de identitate, Intel a introdus Tehnologia Intel® Identity Protection, care beneficiază de tehnologia Intel® IPT cu PKI, în procesoarele Intel® Core™ vPro™. Tehnologia oferă un nou nivel de autentificare, încorporat în PC, care permite website-urilor şi reţelelor companiilor să valideze faptul că un utilizator se loghează de pe un PC de încredere, folosind o cheie privată stocată în firmware-ul PC-ului. Intel colaborează cu furnizori de soluţii şi proprietăţi Web online precum Feitian, InfoSERVER, Symantec şi VASCO, pentru a beneficia de tehnologia Intel IPT şi a putea asigura un nivel maxim de protejare a identităţii utilizatorilor.

Cea mai recentă versiune a noii platforme include şi Intel® OS Guard şi Intel® Secure Key. Intel Secure Key, cu Intel® AES New Instructions, protejează datele, iar Intel OS Guard detectează şi previne atacurile de tip “malware”.

Nivelul superior de securitate oferit de platformele cu procesoare Intel® Core™ vPro™ şi McAfee* include instrumente ca ePO Deep Command şi permite schimbul sigur de date între ecosisteme tot mai conectate, cum ar fi cele din domeniul sănătăţii, în care cabinetele medicilor folosesc informaţii sensibile în comun cu diverse laboratoare şi spitale.

Management de la distanţă şi automatizare

Gama de procesoare Intel® Core™ vPro™ include tehnologia Intel® Active Management (Intel® AMT), pentru a se putea administra de la distanţă activităţile de calcul. Companiile din mai multe domenii pot utiliza Intel AMT pentru a economisi energie, a-şi accesa computerele de la distanţa şi a-şi controla inventarele. De exemplu, vânzătorii care au echipamente automate de vânzare, sisteme digitale sau alte dispozitive inteligente pot să diagnosticheze şi să remedieze problemele apărute în reţea, rapid şi de la distanţă, astfel încât tranzacţiile clienţilor să nu fie întrerupte. Cu un serviciu obişnuit de apeluri pentru probleme de IT, cu o valoare medie de 200 $ în industria de retail, marii vânzători pot economisi milioane de dolari, având în schimb posibilitatea de a administra de la distanţă mii de sisteme cu ajutorul Intel AMT.

Sistemele de calcul industriale pot folosi de asemenea cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ pentru a consolida multiple funcţii de automatizare pe o platformă unică, astfel încât fabricile să îşi crească nivelul de eficienţă în gestionarea tuturor dispozitivelor şi sistemelor. După ce toate dispozitivele şi sistemele sunt conectate, managerii fabricilor pot colecta în timp real date pentru luare de decizii, diagnoză şi mentenanţă.

Performanţă inteligentă

A treia generaţie a familiei de procesoare Intel® Core™ vPro™ continuă să îmbunătăţească experienţele de calcul din toate domeniile, inclusiv în utilizarea sistemelor inteligente şi în traficul de date pe scară largă. A treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ aduce un nivel superior de performanţă, permiţând utilizatorilor să acceseze informaţii acumulate în băncile lor de date, chiar de pe PC-ul pe care lucrează. Având puterea de a manevra aceste informaţii mai rapid, instrumente precum Excel evoluează pentru a susţine acest proces de creare, colaborare şi share de date pe scară largă.

În plus, a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ îmbunătăţeşte semnificativ performanţele de calcul, dar şi capabilităţile de media şi grafică, pentru ca sistemele inteligente să facă faţă cerinţelor exigente ale aplicaţiilor utilizate în domenii precum retail, industrie sau sănătate. Cu Intel® Quick Sync Video şi tehnologia Intel® Clear Video HD, echipamentele pentru diagnoză medicală pot converti şi procesa mai rapid imagini digitale şi stream-uri video, permiţând obţinerea unor imagini de calitate superioară, pentru ca profesioniştii să poată formula diagnosticul corect, la timp. De asemenea, tehnologia permite derularea de video-conferinţe HD pentru utilizatorii de business.

Aceste îmbunătăţiri ale nivelului de performanţă oferă şi puterea de procesare necesară pentru a rula în timp real aplicaţii analitice precum Intel® Audience Impression Metrics Suite (Intel® AIM Suite). Intel AIM Suite este o tehnologie de detectare a publicului ţintă, concepută pentru afişaje digitale şi soluţii de retail care necesită colectare pe loc de informaţii, pentru a oferi materiale de advertising mai bine targetate şi măsurători avansate.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi