În primul trimestru al anului 2021

Arhitectura detaliată a procesorului Intel Generația 11 (Rocket Lake-S)

Ce este nou:La începutul acestui an, Intel a făcut PC-urile desktop chiar mai performante cu procesoarele Intel® Core ™ din seria a 10-a seria S, cu titlul Intel Core i9-10900K. În primul trimestru al anului 2021, procesoarele desktop Intel Core S din a 11-a generație (denumite în cod „Rocket Lake-S”) vor aduce și mai multă performanță jucătorilor și pasionaților de PC-uri. Proiectat inteligent pentru performanța desktopului, Rocket Lake profită de modificările microarhitecturii și de instrucțiunile pe ceas (IPC) pentru a oferi performanțe brute îmbunătățite, gen peste gen.

Despre Arhitectură

Procesorul desktop Intel Core S din a 11-a generație va introduce o nouă arhitectură de desktop, numită Cypress Cove, concepută pentru a transforma eficiența hardware și software și a crește performanța. Aceasta va permite îmbunătățirea performanței IPC procentuale de două cifre1 (gen peste gen) și va oferi grafică îmbunătățită Intel® UHD ™ cu arhitectură grafică Intel® Xe2.

» Detalii despre Arhitectura Procesoarelor Intel Core Seria-S din a 11-a generație

De ce contează frecvența și IPC

Jocurile și majoritatea aplicațiilor depind în continuare de nucleele de înaltă frecvență pentru a genera rate de cadre mari și o latență mai mică. În plus, numărul de IPC îmbunătățește performanța pe care o oferă frecvența prin executarea mai multor instrucțiuni. Intel continuă să depășească limitele de performanță cu câștiguri IPC și frecvențele necesare pentru jocuri, crearea de conținut și multitasking.

Unele dintre noile caracteristici introduse cu Intel Core S-11 din seria 11 includ:

  • Noua arhitectură Cypress Cove cu arhitectură Ice Lake Core și arhitectură Tiger Lake Graphics
  • Îmbunătățirea performanței IPC cu un procentaj de două cifre3
  • Performanță mai bună gen-over-gen.
  • Până la 20 de benzi CPU PCIe 4.0 pentru o mai mare flexibilitate de configurare.
  • Grafică îmbunătățită Intel UHD e cu arhitectură grafică Intel Xe.
  • Video Intel® Quick Sync, oferind transcodare video mai bună și accelerare hardware pentru cele mai recente codecuri.
  • Noi caracteristici de overclockare5pentru performanțe de reglare mai flexibile.
  • Intel® Deep Learning Boost și suport VNNI.

Procesoarele desktop Intel Core S-Series din a 11-a generație, lansate în primul trimestru din 2021, vor oferi performanțe și flexibilitate uimitoare pentru a satisface o gamă largă de nevoi pentru jucători și creatori de conținut.

1 IPC = Instrucțiuni pe ciclu / ceas și reprezintă câte sarcini poate realiza un procesor în fiecare ciclu. .
2 Disponibil numai pe procesoarele Intel® Core ™ de a 11-a generație cu grafică integrată.
3 Performanța variază în funcție de utilizare, configurație și alți factori. Aflați mai multe la www.Intel.com/PerformanceIndex.
4 benzile PCIe CPU sunt validate numai pentru grafică discretă (x16) și stocare PCIe sau memorie Intel® Optane ™ (1 × 4)..
5 Modificarea frecvenței sau tensiunii ceasului poate anula garanțiile produsului și poate reduce stabilitatea, securitatea, performanța și durata de viață a procesorului și a altor componente. Pentru detalii, consultați producătorii de sisteme și componente.
.