Ecosistemul global de parteneri de server și stocare va oferi sisteme cu NVIDIA Mellanox 400G

NVIDIA anunță Mellanox InfiniBand pentru Exascale AI Supercomputing

NVIDIA a introdus următoarea generație de NVIDIA® Mellanox® 400G InfiniBand, oferind dezvoltatorilor AI și cercetătorilor științifici cea mai rapidă performanță de rețea disponibilă pentru a face față celor mai provocatoare probleme din lume.

Pe măsură ce cerințele de calcul continuă să crească exponențial în domenii precum medicină, cercetare climatică și genomică, NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand oferă super performanță pe singura platformă de calcul din rețea complet descărcabilă din lume.

A șaptea generație de Mellanox InfiniBand oferă o latență extrem de scăzută și dublează randamentul datelor cu NDR 400Gb / s și adaugă noi motoare NVIDIA In-Network Computing pentru o accelerare suplimentară.

 

Cei mai mari producători mondiali de infrastructură – inclusiv Atos, Dell Technologies, Fujitsu, GIGABYTE, Inspur, Lenovo și Supermicro – intenționează să integreze NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand în soluțiile lor enterprise și în ofertele HPC. Aceste angajamente sunt completate de un sprijin extins din partea partenerilor principali de infrastructură de stocare, inclusiv DDN și IBM Storage.

Cele mai importante activități ale clienților noștri se bazează pe AI și aplicații din ce în ce mai complexe care solicită rețele mai rapide, mai inteligente și mai scalabile”, a declarat Gilad Shainer, vicepreședinte senior networking la NVIDIA. „Debitul masiv și motoarele de accelerare inteligente ale NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand permit infrastructurilor cloud HPC, și AI să obțină performanțe de neegalat, cu costuri mai mici."

Anunțul se bazează pe liderul Mellanox InfiniBand ca fiind cea mai robustă soluție din industrie pentru supercomputere AI. NVIDIA Mellanox NDR 400G InfiniBand oferă 3x densitatea portului de comutare și crește puterea de accelerare AI cu 32x. În plus, crește viteza bidirecțională agregată a sistemului de comutare de 5 ori, la 1,64 petabiți pe secundă, permițând utilizatorilor să ruleze sarcini de lucru mai mari cu mai puține constrângeri.

Specificațiile și disponibilitatea produsului

Operațiunile de descărcare sunt cruciale pentru încărcările de lucru ale AI. A treia generație a tehnologiei NVIDIA Mellanox SHARP permite descărcarea și accelerarea operațiunilor de instruire profundă de către rețeaua InfiniBand, rezultând o putere de accelerație AI de 32x mai mare. Atunci când este combinat cu stiva de software NVIDIA Magnum IO ™, aceasta oferă calcule științifice accelerate, livrate imediat.

Comutatoarele Edge, bazate pe arhitectura Mellanox InfiniBand, au un debit bidirecțional agregat de 51,2 TB / s, cu o capacitate de referință de peste 66,5 miliarde de pachete pe secundă. Comutatoarele modulare, bazate pe Mellanox InfiniBand, vor transporta un debit bidirecțional agregat de până la 1,64 petabiți pe secundă, de 5 ori mai mare decât ultima generație.

Arhitectura Mellanox InfiniBand se bazează pe standardele din industrie pentru a asigura compatibilitatea și pentru a proteja investițiile din centrele de date. Soluțiile bazate pe arhitectură sunt așteptate să fie disponibile în al doilea trimestru al anului 2021.

Pentru mai multe informații despre NVIDIA Mellanox InfiniBand vă rugăm să ne scrieți la sales@asbis.ro