Eugene Kaspersky, premiat pentru întreaga activitate la conferinţa Virus Bulletin 2010

        CUMPARATI

 

CEO-ul Kaspersky Lab a obţinut acest premiu în urma votului participanţilor la ediţia cu numărul 20 a conferinţei internaţionale dedicate securităţii informatice VB2010, eveniment organizat de binecunoscuta publicaţie Virus Bulletin.

Eugene Kaspersky este unul dintre cei mai importanţi experţi în securitate informatică din lume, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. În 1991, după ce în 1989 descoperise virusul Cascade pe computerul personal, Eugene s-a alăturat Centrului de Tehnologii Informatice KAMI unde, împreună cu un grup de colegi, a dezvoltat un proiect pentru antivirusul AVP, prototipul celebrului Kaspersky Anti-Virus. În 1997 a co-fondat Kaspersky Lab, companie căreia i-a devenit CEO în 2007. Pe tot parcursul acestor ani, compania de securitate a crescut permanent, bazându-se pe tehnologiile revoluţionare dezvoltate de specialiştii săi.

Eugene Kaspersky susţine în mod regulat seminarii şi conferinţe în toată lumea, fiind şi autorul unor numeroase articole şi recenzii pe teme de securitate informatică. În 2009, acesta a fost recompensat cu „Distincţia de Stat a Federaţiei Ruse” pentru activitatea depusă, iar anul acesta a primit şi premiul pentru CEO-ul anului din partea publicaţiei SC Magazine.

Conferinţa de securitate informatică Virus Bulletin de anul acesta a avut loc în Vancouver, Canada, între 29 septembrie şi 1 octombrie, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de profil, la care experţii Kaspersky Lab participă de foarte mult timp. În cadrul ediţiei actuale, aceştia au susţinut şase prezentări: „Unraveling Stuxnet” („Descoperirea Stuxnet”), „Unraveling Stuxnet” („Descoperirea Stuxnet”), „Automated Targeted Attacks: The New Age of Cybercrime” („Atacuri informatice direcţionate: noua eră a criminalităţii informatice”) – susţinută de Ştefan Tănase, Senior Security Researcher, EEMEA, Global Research & Analysis Team, Kaspersky Lab, „How much do you cost? The black market price of your digital data” („Cât de mult valorezi? Preţul datelor tale confidenţiale pe piaţa neagră”), „Caution: Level Pegel. The ideal computer infecting scheme” şi  „The ROP Pack”.

Mai multe informaţii despre conferinţă pot fi accesând link-urile de mai jos:

http://www.kaspersky.com/vb_2010

http://www.virusbtn.com/conference/vb2010/index

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.