Suita Kaspersky Business Space Security Release 2 a fost desemnată cea mai bună soluţie de securitate pentru companii de către laboratoarele Cascadia

Scopul evaluărilor a fost de a demonstra cât de bine se adaptează o astfel de suită de securitate la cerinţele companiilor mici şi mijlocii, luând în considerare protecţia oferită staţiilor de lucru, simplitatea instalării şi a administrării, funcţiile de raportare și aplicarea politicilor de securitate, fără a creşte impactul asupra resurselor informatice.

        CUMPARATI

Au fost testate soluţiile de securitate destinate în special companiilor mici şi mijlocii (SMB), puse la dispoziţie de şase producători importanţi: Kaspersky Lab, Symantec, McAfee, Trend Micro, Sophos şi ESET. Kaspersky Business Space Security 6.0 a fost recent îmbunătăţită cu pachetul de actualizări Release 2, care oferă opţiuni performante de management şi utilizare.

Suita de securitate oferită de Kaspersky Lab a obţinut cel mai ridicat punctaj cumulat, cu rezultate maxime în patru din cele cinci etape de evaluare: „Performanţă”, „Instalare şi Configurare”, „Eficienţă” şi „Politici şi Management”. Conform experţilor Cascadia, versiunea actualizată a Kaspersky Business Space Security 6.0 reprezintă o alegere bună pentru toate companiile, indiferent de mărimea lor, menţionând uşurinţa instalării şi administrării produsului chiar și în reţele mari, protecţia excelentă împotriva tuturor ameninţărilor online, precum şi viteza de lucru a suitei.

De asemenea, experţii Cascadia au pus accentul pe faptul că, dintre toate soluţiile de securitate testate, Kaspersky Business Space Security 6.0 oferă „cea mai bună integrare cu Microsoft Active Directory, fiind foarte simplu de instalat și administrat”. În plus, aceasta este foarte flexibilă în definirea politicilor de securitate a grupurilor.

Soluţia Kaspersky Lab a obţinut punctaje ridicate pentru performanţă, demonstrând un impact minim asupra timpului de restart al computerului şi asupra timpului necesar pentru deschiderea fişierelor mari, precum şi o viteză foarte mare de scanare.

„Suita de securitate Kaspersky Lab a arătat rezultate excelente în timpul testelor noastre de performanţă şi eficienţă, fiind, în acelaşi timp, foarte uşor şi rapid de instalat”, au încheiat experţii Cascadia Labs.

În timpul testelor, fiecare suită de securitate a fost instalată într-o reţea compusă dintr-un server dedicat, ce rula Microsoft Windows Server 2008, şi staţii de lucru care operau sub Windows XP şi Windows 7. Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele evaluărilor, consultaţi raportul Cascadia Labs intitulat „Practical Business Endpoint Security”, disponibil aici: http://www.cascadialabs.com/reports/Practical_Business_Security_November_2009.pdf.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com.