Kaspersky Lab a fost inclus în cadranul liderilor pentru platformele de protecţie Endpoint

        CUMPARATI

 

Bucureşti, 3 februarie 2012 – Kaspersky Lab anunţă că a fost inclus în mod oficial în cadranul liderilor, realizat de Gartner pentru platformele de protecţie Endpoint (Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms*). Cadranul liderilor este bazat pe o analiză complexă a platformelor de protecţie de tip endpoint, comercializate de o multitudine de producători de soluţii de securitate IT.

Cadranul Gartner este cel mai important reper pentru companiile care doresc să evalueze comercianţii şi produsele din industria de securitate IT şi joacă un rol crucial în decizia de achiziţionare a organizaţiilor la nivel mondial. Acest cadran al liderilor se bazează pe criteriile divizate în două categorii: integralitatea viziunii şi capacitatea de acţiune. Integralitatea viziunii se referă la modul în care producătorul se raportează la inovaţie şi dacă respectivul vendor setează sau urmează tendinţele pieţei de protecţie endpoint. Abilitatea de a acţiona însumează factori cum sunt viabilitatea financiară a producătorului, reacţia pieţei, dezvoltarea produselor, canalele de vânzări şi baza de clienţi în cadrul segmentului de protecţie endpoint.

„Statutul de lider în cadranul Gartner reprezintă o importantă reuşită pentru noi”, a spus Eugene Kaspersky, Preşedinte şi CEO al Kaspersky Lab. „Consider că, în această calitate, ne vom putea extinde baza de clienţi corporate şi vom îmbunătăţi poziţia pe piaţă a companiei. Kaspersky Lab a devenit lider în cadranul Gartner graţie unui efort de echipă, toată lumea fiind implicată în dezvoltarea celui mai nou produs al nostru, dedicat companiilor, Kaspersky Endpoint Security 8”, a încheiat Kaspersky.

Printre cele mai importante avantaje ale Kaspersky Endpoint Security 8 se numără identificarea rapidă şi completă a malware-lui, alături de reducerea suprafeţei potenţial expuse la atac, dar şi uşurinţa de administrare a produsului, caracteristicile HIPS (Host Intrusion Prevention System) avansate şi o vastă platformă suport de tip endpoint. Kaspersky Lab oferă o gamă de produse care întrunesc cele mai importante cerinţe,  referitoare la nivelul de securitate pe care trebuie să îl aibă companiile şi organizaţiile de stat. Baza de clienţi corporate conţine mai mult de 200,000 de companii la nivel mondial, de la companii mici şi mijlocii, la mari organizaţii comerciale şi de stat, precum Generali sau BASF.

# # #

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.

Despre cadranul magic Gartner

Gartner nu promovează niciun producător, produs sau serviciu descries în publicaţiile de cercetare proprii şi nu consiliază utilizatorii de tehnologie să aleagă numai producătorii cu cele mai bune calificative. Publicaţiile de cercetare Gartner constau în opinii ale organizaţiei de cercetare a Gartner şi nu trebuie considerate declaraţii de fapt. Gartner nu susţine garanţiile, exprimate sau sugerate, în ceea ce priveşte această cercetare, inclusiv garanţiile de vandabilitate sau adecvarea pentru un anumit scop.

 


 

* Gartner, Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms, Peter Firstbrook, Neil MacDonald, John Girard, 16 ianuarie 2012