Intel prezinta noile SSD-uri 520, mai performante si mai fiabile

        CUMPARATI

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

·  Seria Intel SSD 520 dispune de o performanţă mare, reprezentând soluţia optimă pentru lucrul cu cele mai pretenţioase aplicaţii şi pentru multitasking, îmbunătăţind experienţa de lucru a utilizatorilor;

·  Intel SSD 520 oferă utilizatorilor o paletă largă de capacităţi de stocare, crescând astfel adopţia acestor unităţi de stocare de către mediul corporate şi consumer;

·  Unităţile Intel SSD 520 6gbps SATA III beneficiază de validarea Intel şi au o garanţie de 5 ani.

SANTA CLARA, California, 7 februarie 2012 – Intel Corporation a anunţat seria Intel® Solid-State Drive 520 (Intel® SSD 520), cele mai rapide unităţi de stocare ale companiei. Noile SSD-uri Intel de 6 gbps SATA III au fost construite folosind procesul de fabricaţie pe 22nm NAND, reprezentând o soluţie optimă chiar şi pentru entuziaşti, gameri, utilizatorii care folosesc programe de editare audio video sau IMM-uri. Intel SSD 520 oferă o performanţă ridicată, beneficiază de caracteristici de securitate noi şi deţine o fiabilitate nemaiîntâlnită până acum, totul pentru a îndeplini chiar şi cele mai stricte cerinţe ale utilizatorilor.

Orice aplicaţie necesită o lăţime de bandă mare, latenţe mici şi o viteză accelerată. Toate aceste caracteristici sunt incluse în noile unităţi Intel SSD 520. Dezvoltatorii de software, arhitecţii, contabili, inginerii, muzicienii, creatorii de media şi artiştii sunt doar câteva categorii de utilizatori care vor găsi în noile SSD-uri Intel caracteristici care le pot îmbunătăţi substanţial productivitatea. Având o performanţă ridicată la randare, la compilare, la bootare şi la transferul de date, utilizatorii vor putea folosi multitasking-ul şi nu vor mai trebui să mai aştepte până când una dintre cerinţele lor este finalizată pentru a-şi continua munca.

“Ne-am folosit toate resursele pentru a crea un SSD cu o fiabilitate ridicată şi care dispune de o performanţă care să permită folosirea acestuia în toate scenariile posibile. Noua serie Intel SSD 520 stabileşte un alt punct de referinţă pentru performanţă, calitate şi fiabilitate, îmbunătăţind seminificativ experienţa de lucru a utilizatorilor”, a precizat Rob Crooke, Intel Vice President şi General Manager al Intel Non-Volatile Memory Solutions Group.

Spre deosebire de hard disk-uri, unităţi de stocare care folosesc platane şi părţi în mişcare, un SSD este construit folosind siliciul şi memorii flash NAND. În acest fel, SSD-urile consumă mai puţină energie, sunt mai fiabile şi mult mai rapide, fiind astfel potrivite pentru lucrul cu aplicaţiile ce necesită hardware de ultimă generaţie, pentru streaming pe Internet şi multitasking.

Folosind memorii flash pe 25nm şi dispunând de interfaţa 6gbps SATA III, noile SSD-uri Intel folosesc procesorul LSI SandForce Flash Storage combinat cu un firmware Intel validat. Intel SSD 520 poate oferi un maxim de 80,000 (IOPS) la o scriere random de 4K, respectiv 50,000 IOPS la o citire random de 4K. De asemenea, noile unităţi au o performanţă secvenţială ridicată la citire/scriere, atingând 550 MB/s, respectiv 520MB/s, îmbunătăţind astfel productivitatea utilizatorilor. Acest valori sunt validate de mii de ore de testare, de cele 5000 de teste individuale realizate de Intel şi de garanţia pe 5 ani.

„Am lucrat îndeaproape cu Intel pentru a dezvolta această nouă serie de SSD-uri, iar rezultatul este oferirea unei soluţii unice şi optimizate pentru aplicaţiile de computing bazate pe procesorul LSI SandForce Flash Storage. Procesul de validare complex al Intel asigură utilizatorii de faptul că noile Intel SSD 520 vor stabili noi puncte de referinţă în materie de performanţă, calitate şi fiabilitate”, a precizat Michael Raam, Vice President şi General Manager al LSI Flash Components Division, companie formată în urma achiziţiei SandForce de către LSI.

Intel SSD 520 va avea următoarele noi caracteristici: o capacitate de stocare care variază între 60 şi 480 GB, standard de criptare avansată (ASE) de 256 biţi şi o protecţie mai mare a datelor în caz de furt sau întreruperea alimentării cu energie. Potrivit benchmarking-ul PCMark Vantage, utilizatorii Intel SSD 520 vor observa o îmbunătăţire a vitezei de răspuns a PC-ului de până la 78%, iar gamerii vor vedea o creştere a performanţei cu până la 88%.**

“Munca noastră ca şi dezvoltatori presupune o combinaţie între procese de tip batch şi previzualizarea interactivă. Aceste două procese necesită o performanţă a unităţii de stocare. Datorită noilor SSD-uri Intel am observat o îmbunătăţire majoră a performanţei, chiar şi atunci când este vorba de maparea a zeci de GB de date”, a declarat  John Carmack, fondator şi director tehnic al id* Software, dezvoltator de soft de gaming şi creator al Doom şi Quake.

Cu o serie variată de alegeri, Intel SSD 520 are următoarele preţuri pentru 1000 de bucăţi: 60 GB la 149 de dolari, 120 GB la 229 de dolari, 180 GB la 369 de dolari, 240 GB la 509 de dolari şi 480GB la 999 de dolari. Produsele au 5 ani garanţie. Pentru a descărca press kitul, accesaţi http://www.intel.com/newsroom/ssd. Pentru mai multe informaţii despre SSD-urile Intel, accesaţi www.intel.com/go/ssd sau paginile de Twitter (@intelssd) şi Facebook (www.intel.com/go/ssdfacebook şi communities.intel.com).

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

**Bazate pe cercetările Intel şi testarea comparativă a seriei Intel SSD 520 şi 10K RPM 6Gbps HDD utilizând PCMark Vantage şi PCMark Vantage Gaming.