Kaspersky Lab

Kaspersky Lab a fost inclus pentru al doilea an consecutiv în cadranul liderilor de către Gartner Kaspersky Lab a fost inclus pentru al doilea an consecutiv în cadranul liderilor de către Gartner

Kaspersky Lab a fost inclus pentru al doilea an consecutiv în cadranul liderilor de către Gartner

 

Bucureşti, 11 ianuarie 2013 – Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori de soluţii de securizare a conţinutului şi de management al ameninţărilor informatice, a fost inclus în cadranul liderilor realizat de Gartner pentru platformele de protecţie Endpoint (Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms*) pentru al doilea an consecutiv. Kaspersky Lab consideră că şi-a consolidat statutul de furnizor de platforme de protecţie Endpoint, obţinând rezultate excelente în categoriile „viziune” şi „implementare”.

Gartner Magic Quadrant este un reper foarte important pentru companiile care doresc să evalueze comercianţii şi produsele din industria de securitate IT pentru că analizează în detaliu o gamă extinsă de platforme de protecţie Endpoint. Companiile din întreaga lume ţin cont de concluziile Gartner înainte de a lua deciziile de cumpărare. Acest cadran al liderilor are la bază o serie de criterii divizate în două categorii: viziunea şi implementarea. Viziunea se referă la modul în care producătorul se raportează la inovaţie şi dacă respectivul furnizor stabileşte sau urmează tendinţele pieţei de protecţie endpoint. Implementarea însumează factori cum sunt stabilitatea financiară a producătorului, reacţia pieţei, dezvoltarea produselor, canalele de vânzări şi baza de clienţi în cadrul segmentului de protecţie endpoint.

Recunoscută de către lideri din industrie şi de către analişti, printre cele mai importante avantaje ale Kaspersky Endpoint Security se numără identificarea rapidă şi completă a malware-lui, dar şi caracteristicile HIPS (Host Intrusion Prevention System) avansate. Uşurinţa de administrare a produsului – mulţumită consolei de administrare comprehensive a Kaspersky Security Center – dublată de o serie de funcţii proprietare bine integrate fac ca oferta companiei să fie într-o continuă extindere.

„Statutul de lider în cadranul Gartner acordat Kaspersky Lab pentru al doilea an la rând este o reuşită foarte importantă pentru companie”, a declarat Eugene Kaspersky, Preşedinte şi CEO al Kaspersky Lab. „Am primit o confirmare foarte importantă a calităţii produselor şi serviciilor pe care le oferim companiilor care ne sunt cliente în toată lumea. Lucrăm constant pentru a îmbunătăţi soluţiile pentru companii, ne străduim să avem un nivel cât mai ridicat de detecţie a malware-ului, să oferim produse rapide şi uşor administrat, rămânând în acelaşi timp conectaţi la dinamica mediului de afaceri. Astăzi, companiile trebuie să identifice, să securizeze şi să administreze dispozitive mobile şi virtuale care conţin informaţii importante despre companie sau cu care lucrează compania. Noi le oferim cele mai performante soluţii din clasă”, a încheiat Kaspersky.

 

# # #

 

Despre Gartner Magic Quadrant

Gartner nu promovează niciun producător, produs sau serviciu descris în publicaţiile de cercetare proprii şi nu consiliază utilizatorii de tehnologie să aleagă numai producătorii cu cele mai bune calificative. Publicaţiile de cercetare Gartner constau în opinii ale organizaţiei de cercetare a Gartner şi nu trebuie considerate declaraţii de fapt. Gartner nu susţine garanţiile, exprimate sau sugerate, în ceea ce priveşte această cercetare, inclusiv garanţiile de vandabilitate sau adecvarea pentru un anumit scop. 

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, IMM-uri şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

 

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011”. Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast and 2010 Vendor Shares (IDC #235930) – Iulie 2012”. Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2011.