Kaspersky Lab lansează Kaspersky KryptoStorage şi noua versiune a Kaspersky Password Manager

        CUMPARATI

 

Kaspersky Lab, lider în furnizarea de soluţii pentru managementul securităţii informatice, lansează noua versiune a Kaspersky Password Manager, o soluţie software care asigură crearea, stocarea şi folosirea de parole complexe şi protejarea altor informaţii confidenţiale. De asemenea, compania anunţă şi disponibilitatea produsului Kaspersky KryptoStorage, proiectat special pentru a asigura protecţie criptată datelor din computer, dar care oferă şi posibilitatea ştergerii permanente a fişierelor.

Kaspersky Password Manager permite stocarea datelor confidenţiale, precum coduri PIN ale cartelelor SIM, parole de login pe diferite pagini online sau în programele instalate pe computer. De asemenea, produsul ajută la autentificare prin completarea automată a câmpului de login a programului sau site-ului vizitat. Infractorii cibernetici nu vor putea accesa informaţiile din Kaspersky Password Manager, nici atunci când computerul sau laptopul este furat sau pierdut.

O parolă principală, de tip „master”, care poate fi personală sau creată cu ajutorul acestei soluţii, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa o bază de date criptată ce conţine toate parolele salvate. În plus, accesul se poate obţine şi prin intermediul unui dispozitiv cu USB sau interfaţă Bluetooth, precum un telefon mobil. Cu ajutorul unui cod PIN special creat pentru utilizator, Kaspersky Password Manager poate fi deblocat automat atunci când telefonul mobil se conectează la PC, blocându-se imediat ce a fost deconectat.

Managerul de parole al Kaspersky Lab recunoaşte şi completează automat câmpurile de autentificare din formularele online, dar şi din ferestrele de autorizare din aplicaţiile Microsoft Windows. Noua versiune a Kaspersky Password Manager este compatibilă cu browser-ele Google Chrome, Internet Explorer şi Mozilla Firefox. În plus, aceasta permite folosirea unei singure parole şi a unui singur nume de utilizator pentru accesarea mai multor conturi. Această opţiune este folositoare, de exemplu, atunci când aceeaşi parametri de acces sunt ceruţi de un vendor pentru a accesa toate serviciile pe care le oferă.

Baza de date cu parole din Kaspersky Password Manager poate fi copiată pe un stick USB şi folosită atunci când utilizatorii vor să-şi acceseze conturile online de la un alt calculator. Această bază de date de pe stick se sincronizează cu cea de pe computerul personal, pentru ca informaţia stocată să fie completă şi la zi cu ultimele modificări. Mai mult decât atât, informaţiile confidenţiale stocate în cache-ul browser-elor sau în alte programe care administrează parole pot fi transferate în baza de date a Kaspersky Password Manager.

Funcţia anti-phishing din produsul Kaspersky Lab previne introducerea datelor personale pe site-uri suspecte sau periculoase şi include o tastatură virtuală care împiedică ameninţările informatice de tip keylogger să înregistreze input-urile din tastatura computerului.

Kaspersky KryptoStorage păstrează confidenţialitatea şi integritatea datelor de pe computer prin criptarea lor. Informaţiile pot fi citite, modificate şi şterse de utilizator numai după introducerea unei parole predefinite. Acestă metodă de protecţie este foarte eficientă, deoarece oferă un nivel superior de securitate împotriva atacurilor lansate de infractorii cibernetici, inclusiv a celor care folosesc malware special creat pentru furtul de date personale şi nu numai.

Produsul securizează datele aflate în trei surse diferite – cataloage de sistem, discuri virtuale (file containers) şi partiţii logice de pe hard-disk. Criptarea şi, dacă este necesară, decriptarea partiţiilor este realizată transparent, oferind utilizatorului posibilitatea să-şi continue lucrul cu datele respective. De exemplu, când acesta deschide un document pentru a-l citi, este automat decriptat, iar când este scris pe disc, este criptat.

Kaspersky KryptoStorage foloseşte metoda criptării transparente, astfel încât utilizatorul nu trebuie să lanseze aplicaţia de fiecare dată pentru a garanta faptul că informaţiile au fost criptate, ci procesul se face automat, atunci când informaţiile sunt accesate sau salvate.

Sistemul de securitate din Kaspersky KryptoStorage se bazează pe algoritmul AES-128 al criptării simetrice. O cheie secretă este generată folosind conversia criptografică a parolei introduse de utilizator. În plus, soluţia Kaspersky Lab este rezistentă la atacuri directe mulţumită unui algoritm care determină ca aceste atacuri să fie ineficiente chiar şi atunci când sunt susţinute de cele mai performante computere.

O altă funcţie a Kaspersky KryptoStorage este cea de ştergere permanentă a datelor stocate pe orice dispozitiv, proces care previne compromiterea de informaţii în cazul pierderii sau aruncării sale la coş, atunci când devine nefolositor. Procedura folosită presupune suprascrierea continuă a datelor prin intermediul unei secvenţe de simboluri, făcând imposibilă restaurarea lor, oricare ar fi soft-ul sau echipamentul folosit în acest sens.

Mai multe detalii despre Kaspersky Password Manager şi Kaspersky KryptoStorage găsiţi aici http://www.kaspersky.ro/kaspersky-password-manager şi aici http://www.kaspersky.ro/kaspersky-kryptostorage.  

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.