Noua versiune Kaspersky Mobile Security 9, compatibilă cu Android şi BlackBerry

        CUMPARATI

   

Kaspersky Lab, lider în furnizarea de soluţii pentru managementul securităţii informatice, anunţă lansarea versiunii actualizate a Kaspersky Mobile Security 9, suită de securitate care protejează utilizatorii de telefoane mobile inteligente. Pentru mai multă flexibilitate, noul produs este acum compatibil şi cu platformele de operare Google Android şi BlackBerry, pe lângă Symbian şi Windows Mobile.

Kaspersky Mobile Security 9 oferă protecţie avansată împotriva ameninţărilor informatice pentru platformele mobile de operare şi asigură utilizatorul că datele personale stocate în telefon nu vor ajunge în mâinile unui străin. Fie că este folosit pentru serviciu, socializare online sau pentru a păstra legătura cu prietenii şi familia, smartphone-ul este protejat în faţa malware-ului şi spam-ului, poate fi configurat să respingă apelurile nedorite sau să ascundă anumite contacte şi fişiere. În plus, cu ajutorul KMS 9, utilizatorul are posibilitatea de a localiza telefonul pierdut sau furat, de a monitoriza activitatea copiilor sau chiar de a afla unde sunt aceştia la un moment dat.

„Malware-ul pentru telefoane mobile inteligente nu mai este demult ficţiune”, spune Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab România şi Bulgaria. „La momentul actual, smartphone-urile au devenit o ţintă foarte atractivă pentru infractorii cibernetici datorită popularităţii lor din ce în ce mai ridicate, precum şi din cauza multitudinii datelor personale stocate pe ele. La finele anului trecut, Android domina piaţa telefoanelor mobile inteligente, cu o cotă de piaţă de aproximativ 33%*. Pentru a-i proteja şi pe utilizatorii acestui sistem de operare, precum şi pe utilizatorii de BlackBerry, lansăm astăzi o nouă versiune a Kaspersky Mobile Security 9”, completează Cimpoeşu.

Cu ajutorul tehnologiilor avansate de protecţie a confidenţialităţii, utilizatorii pot ascunde anumite contacte şi informaţii din telefon – inclusiv lista apelurilor şi SMS-urile – sau pot întrerupe automat soneria telefonului pentru apeluri. Întreaga agendă telefonică poate fi ascunsă automat, după o anumită perioadă de stand-by prestabilită, sau de la distanţă, cu ajutorul unui SMS predefinit. De asemenea, SMS-urile se pot filtra, prin crearea de liste predefinite ale contactelor din partea cărora utilizatorul doreşte să primească mesaje („whitelist”) sau ale contactelor din partea cărora nu vrea să fie deranjat („blacklist”).

KMS 9 include modulul Anti-Theft, pe care utilizatorul smartphone-ului îl poate folosi pentru a bloca dispozitivul atunci când este furat sau pierdut, pentru a-i şterge memoria, a-l localiza prin GPS şi pentru a primi notificări referitoare la noul număr de telefon, în cazul în care SIM-ul a fost schimbat. În plus, utilizatorii de Symbian sau Windows Mobile îşi pot proteja şi cripta datele cu ajutorul unui algoritm avansat.

Funcţia GPS Find îi va ajuta pe utilizatori să localizeze smartphone-ul pe hartă, iar dacă soluţia Kaspersky Mobile Security 9 este instalată pe telefonul unui copil, părinţii pot afla cu uşurinţă unde se află acesta. Modulul de Control Parental (disponibil numai pe Symbian şi Windows Mobile) permite restricţionarea apelurilor către anumite numere de telefon, inclusiv cele premium, precum şi blocarea apelurilor din partea unor contacte preselectate de părinte.

Kaspersky Mobile Security 9 este compatibil cu sistemele de operare Android (versiunile 1.6 – 2.2), BlackBerry (4.5 – 6.0), Symbian (Nokia): Symbian^3 sau seriile 60 9.1, 9.2, 9.3, 94 şi Windows Mobile (5.0 – 6.5).

Pentru mai multe detalii referitoare la noul KMS 9 accesaţi:

http://www.kaspersky.ro/mobile

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.* Conform unui studiu realizat de Canalys: http://www.canalys.com/pr/2011/r2011013.html