Felicity Aston a încheiat cu succes expediţia Kaspersky One Transantarctic

        CUMPARATI

 

Bucureşti, 30 ianuarie 2012 – Kaspersky Lab anunţă încheierea expediţiei Kaspersky ONE Transantarctic, în cadrul căreia faimoasa exploratoare britanică Felicity Aston a traversat Munţii Transantarctici în numai 59 de zile şi a parcurs 1700 de kilometri pe un traseu pe care nu s-a mai schiat niciodată către Polul Sud. Felicity a devenit astfel prima femeie din lume care a traversat Antarctica singură.

Expediţia a început pe 25 noiembrie 2011, pe un traseu între Ross Ice Shelf şi gheţarul Leverett, de-a lungul munţilor Transantactici până la Polul Sud, unde a avut singura zi de odihnă. Ulterior, ea a continuat călătoria prin Platoul Polar până pe coasta continetului, la Ronne Ice Shelf. Felicity şi-a încheiat expediţia pe 22 ianuarie, stabilind un nou record mondial.

„Sunt mândru de faptul că am avut oportunitatea de a contribui la acest proiect unic”, a spus Eugene Kaspersky, Chairman şi CEO al Kaspersky Lab. „Aceasta este o reuşită care va intra în istorie. Suntem bucuroşi să împărtăşim această victorie cu Felicity! Sunt convins că această expediţie ocupă un loc special în lista ei de reuşite. Lupta împotriva unui mediu ostil şi capacitatea de a avansa reprezintă trăsături pe care le împărtăşim cu Felicty, iar această victorie este o inspiraţie pentru echipa noastră din toată lumea”, a încheiat Kaspersky.

„Îmi este greu să exprim în cuvinte cât de fericită sunt că am reuşit să duc la bun sfârşit expediţia”, a spus Felicity când a ajuns la destinaţia finală. „Kaspersky ONE Transantarctic reprezintă un apogeu al experienţelor şi cunoştinţelor pe care le-am acumulat în timpul altor călătorii dificile. Am trecut printr-o perioadă lungă de pregătire fizică şi mentală. Şi în sfârşit am ajuns la destinaţia finală, după ce am înfruntat nişte condiţii meteorologice extreme şi, cel mai important, mi-am învins propriile temeri. Nu voi uita niciodată acest moment şi sunt sigură că această amintire mă va impulsiona să mă implic în alte astfel de expediţii. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au sprijinit – familiei, prietenilor şi echipei Kaspersky Lab – care au fost tot timpul alături de mine”, a încheiat Felicity.

Întreaga călătorie a fost transmisă în direct prin intermediul unei harte interactive, pe Twitter, pe canalul de YouTube al Kaspersky Lab şi pe Facebook. Toţi cei care au urmărit evoluţia lui Felicty i-au putut trimite cuvinte de încurajare. La finalul expediţiei, Felicity a primit un banner cu toate fotografiile de profil ale celor care i-au ţinut pumnii.

Colaborarea dintre Felicity Aston şi Kaspersky Lab a început în noiembrie 2009, atunci când Kaspersky Lab a sponsorizat Expediţia Commonwealth Antarctic. Expediţia condusă de către Felicity a reunit femei din ţările ce fac parte din Commonwealth –  Brunei, Cipru, Ghana, India, Jamaica, Noua Zeelandă, Singapore şi Regatul Unit. Echipa formată din şapte femei a parcurs pe schiuri mai mult de 900 de km, de pe coasta Antarcticii până la Polul Sud, la temperaturi de sub -40 de grade Сelsius. Reprezentând patru continente, şase religii şi şapte limbi, expediţia a marcat aniversarea a 60 de ani de Commonwealth. După acest proiect, Felicity Aston a devenit o invitată permanentă la evenimentele şi conferinţele organizate de Kaspersky Lab şi este văzută ca o membră a echipei.

Kaspersky ONE, o multi-platformă pentru soluţii de securitate universală, oferă suite de securitate Kaspersky Lab pentru o gamă largă de dispozitive personale, de la computere, Mac-uri şi notebook-uri, până la smartphone-uri şi tablete PC. Kaspersky ONE este şi un exemplu de abordare concentrată pe nevoile utilizatorilor în ceea ce priveşte securitatea personală, o singură licenţă oferind protecţie împotriva tuturor ameninţărilor cibernetice pentru toate dispozitivele. Kaspersky ONE a fost lansat în Marea Britanie şi în SUA în octombrie 2011 şi va fi disponibil la nivel mondial la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.