Kaspersky Lab lansează Kaspersky Security Scan, un utilitar gratuit pentru verificarea securităţii sistemului

CUMPARATI

 

Bucureşti, 11 iulie 2012 – Kaspersky Lab anunţă lansarea Kaspersky Security Scan, un nou utilitar, care verifică starea de securitate a sistemului. Acesta este ideal pentru utilizatorii care nu folosesc o soluţie antivirus sau pentru cei care au îndoieli cu privire la suita instalată pe PC şi caută o altă opinie. Utilitarul este foarte uşor de instalat, funcţionează în paralel cu orice altă soluţie de securitate şi, dacă identifică o problemă, recomandă utilizatorului să realizeze o scanare completă a sistemului cu una dintre suitele Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security sau Kaspersky PURE.

„PC-ul, fie desktop sau laptop, este principalul dispozitiv de comunicare pentru majoritatea utilizatorilor”, spune Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „De asemenea, este îngrijorător faptul că milioane de computere din întreaga lume folosesc protecţie inferioară sau nu au o suită de securitate instalată. Kaspersky Security Scan reprezintă soluţia ideală pentru astfel de sisteme, deoarece verifică nivelul de protecţie, informează utilizatorul cu privire la malware-ul detectat şi ajută la identificarea suitei de securitate Kaspersky Lab potrivite”, completează Grebennikov.

15% dintre utilizatorii de PC-uri cu sistem de operare Microsoft Windows din întreaga lume nu folosesc o soluţie antivirus pentru a-şi proteja datele personale, arată un studiu realizat de compania de cercetare Harris Interactive din martie 2012. În acelaşi timp, 60% dintre utilizatori sunt îngrijoraţi cu privire la confidenţialitatea informaţiilor financiare, iar 80% dintre ei s-au confruntat cu o problemă de securitate cel puţin o dată. Cu toate că cererea de telefoane mobile inteligente şi tablete este în continuă creştere, PC-ul rămâne principalul echipament multimedia pentru majoritatea consumatorilor, folosit frecvent pentru navigarea online, stocarea datelor personale şi a datelor de lucru.

Kaspersky Security Scan este un utilitar de mici dimensiuni, optimizat pentru o instalare rapidă, fără solicitări adresate utilizatorului sau necesitatea de a restarta computerul. Acesta funcţionează în paralel cu orice altă soluţie de securitate şi oferă o a doua opinie cu privire la starea sistemului. Kaspersky Security Scan realizează atât scanări rapide, precum şi în profunzime, avertizează atunci când există vulnerabilităţi în Microsoft Windows sau în alte programe instalate şi recomandă actualizarea cât mai rapidă a software-ului.

Imediat după scanare, utilizatorul primeşte un raport complet cu ameninţările informatice identificate, grupate pe categorii. Apoi, acestuia îi este recomandată cea mai potrivită soluţie de securitate Kaspersky Lab cu protecţie în timp real, care va ajuta la „curăţarea” sistemului şi la menţinerea unui nivel ridicat de siguranţă. Cu toate că utilitarul Kaspersky Security Scan este capabil să identifice majoritatea ameninţărilor informatice populare, acesta nu este creat pentru a oferi protecţie completă sistemului.

Conform unui studiu recent, 60% dintre utilizatorii din întreaga lume preferă să folosească suite de securitate gratuite, deşi, astfel de soluţii nu oferă cel mai ridicat nivel de protecţie. De exemplu, cea mai recentă evaluare independentă a soluţiilor antivirus gratuite arată că una dintre cele mai populare astfel de soluţii a ratat complet un număr important de programe periculoase, în timpul unui test care imita situaţiile întâlnite în viaţa reală. Pentru utilizatorii de astfel de suite, Kaspersky Security Scan poate fi un instrument util în verificarea periodică a sistemului.

Kaspersky Security Scan este disponibil pentru download gratuit aici: http://www.kaspersky.ro/security-scan#tab1

# # #

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclusă în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010”. Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares – December 2011”. Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.